Bütçe
100
Kasanın sıfırı 4x140mm fan ile birlikte 4400 TL. Almakta kararlıysanız daha uygun fiyat istenebilir. İki işlemci arasında örnek veriyorum 4 bin lira fark varsa aradaki farkı vermeye gerek yok. 9700X ile devam edebilirsiniz. Buradan ekran kartına bütçe yaratabilirsiniz. Aynı şekilde soğutucu dahil.
Şöyle bir şey yapabilirim yada xt pro ultra 4k+ Thermalright Phantom spirit 120 SE ikilisi de yapabilirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250502-131933_Chrome.webp
    Screenshot_20250502-131933_Chrome.webp
    223,2 KB · Görüntüleme: 36
Borusu çok uzun cama yapışmış. En temiz Thermalright Phantom spirit 120 SE almak gibi duruyor.

Hocam sen soğutmayı aldın mı? Almadıysan 420mm ye verecek olduğun para ile 360mm sıvı soğutma alabilirsin. Ayrıca ekran kartına yükleneceğim diye de diğer parçalarını bu kadar da düşürmen bence hoş değil. 5070 Ti seviyesine düşsen bile oda seni 3-5 sene çok rahat götürecektir.

Hocam sen soğutmayı aldın mı? Almadıysan 420mm ye verecek olduğun para ile 360mm sıvı soğutma alabilirsin. Ayrıca ekran kartına yükleneceğim diye de diğer parçalarını bu kadar da düşürmen bence hoş değil. 5070 Ti seviyesine düşsen bile oda seni 3-5 sene çok rahat götürecektir.

Almadım hocam konu açıklamasında belirttim neleri aldım ve sipariş verdim hazırlık sürecin de olduğu için iptal edilebilir olduğu gibi detayları da yazdım. Bu yaptığım alışverişden 1700 lira bonus gelecek onu da kullanmak için son anda aldım işlemci ve RAM'i.
Konu açmamdaki sebep en iyi performansı alabileceğim sistemi toplamak görsellik RGB falan umurum da değil masa altında kalacak kasa zaten iki saniye bile görmeyeceğim bu yüzden bu bütçeyi en iyi şekilde uzun soluklu sistem toplamak için değerlendirmek istiyorum. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir yazım e hitab hatası da vara afola.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250502-134526_n11.webp
    Screenshot_20250502-134526_n11.webp
    141,7 KB · Görüntüleme: 31
Almadım hocam konu açıklamasında belirttim neleri aldım ve sipariş verdim hazırlık sürecin de olduğu için iptal edilebilir olduğu gibi detayları da yazdım. Bu yaptığım alışverişden 1700 lira bonus gelecek onu da kullanmak için son anda aldım işlemci ve RAM'i.
Konu açmamdaki sebep en iyi performansı alabileceğim sistemi toplamak görsellik RGB falan umurum da değil masa altında kalacak kasa zaten iki saniye bile görmeyeceğim bu yüzden bu bütçeyi en iyi şekilde uzun soluklu sistem toplamak için değerlendirmek istiyorum. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir yazım e hitab hatası da vara afola.

Yok estağfurullah. Senin şu an anladığım kadarıyla soğutma ve ekran kartı kaldı. Peki şu an bütçe olarak ne kadardan gidiyorsun geriye ne kaldı ona göre öneri yapalım.

Kasa ile soğutucu kaldı ama 9800X3D de 20.400 düşmüş onumu alsam? Aradaki fark 5K oldu hocam daha da düşecek sanki.

Yani bütçe olduktan sonra alınır değer mi dersen bence değmez. 2K da oynayacaksın ve bir rekabetin yok o yüzden almaya da gerek yok. Bende aynı sizin gibi oynuyorum. 2K da aklıma ne eserse rekabetçide oynuyorum ama eğlencesine 7800X3D ile 9070XT yetiyor mu yetiyor da artıyor. İş bütçede bitiyor yani.

Yani bütçe olduktan sonra alınır değer mi dersen bence değmez. 2K da oynayacaksın ve bir rekabetin yok o yüzden almaya da gerek yok. Bende aynı sizin gibi oynuyorum. 2K da aklıma ne eserse rekabetçide oynuyorum ama eğlencesine 7800X3D ile 9070XT yetiyor mu yetiyor da artıyor. İş bütçede bitiyor yani.
Anladım hocam 7800x3d aldığım fiyattan 130 lira daha düşmüş çok önmeli değil almışken dursun o zaman. Kasa ve soğutucu alacağım önceki yazdığım xt pro ultra ve thermalright phantom spirit 120 SE ikilisini yapabilirim. Geriye ekran kartı kalıyor onu da hb de düzgün bir indirim yada taksit ile alabileceğim diğer sitelere bakıyorum.
7800x3d 5080 de dar boğaz olma şansı var mı?