Bütçe
100

Bütçe olarak karşılayabiliyorum an itibariyle bu sistemi aslında ama biraz zorlama olabilir. Bütçenin 100k'ya kadar yolu var ama ciddi fark yaratmayacağı durumda şuanlık zorlamamadan yanayım.

• 5080'e zorlamaya değer mi emin olamıyorum şu an 40k bandında 5070 Ti alındığı senaryoda arada 13-14K kadar oynuyor sadece kart için. Oyun bazında 10-20 FPS farkı var gibi iki kart arası. O yüzden sırıtmaz gibi geliyor.
  • İşlemci belki 7800X3D yapılabilir ama 9800X3D alsam daha ileriye dönük kafa rahatlığı ve daha iyi bir tercih olur diye düşünüyorum.

Ne yapacağım kafamda tam netleşmese de kaba taslağım böyle şuan.

Bütçe olarak karşılayabiliyorum an itibariyle bu sistemi aslında ama biraz zorlama olabilir. Bütçenin 100k'ya kadar yolu var ama ciddi fark yaratmayacağı durumda şuanlık zorlamamadan yanayım.

• 5080'e zorlamaya değer mi emin olamıyorum şu an 40k bandında 5070 Ti alındığı senaryoda arada 13-14K kadar oynuyor sadece kart için. Oyun bazında 10-20 FPS farkı var gibi iki kart arası. O yüzden sırıtmaz gibi geliyor.
  • İşlemci belki 7800X3D yapılabilir ama 9800X3D alsam daha ileriye dönük kafa rahatlığı ve daha iyi bir tercih olur diye düşünüyorum.

Ne yapacağım kafamda tam netleşmese de kaba taslağım böyle şuan.
Yukarıda attığım sistemdeki kasayı H9 Flow yapın, SSD olarak arkadaşın aldığı SSD'ye bakın.
Eksik parça varsa söylersiniz, ek geçerim.

Yukarıda attığım sistemdeki kasayı H9 Flow yapın, SSD olarak arkadaşın aldığı SSD'ye bakın.
Eksik parça varsa söylersiniz, ek geçerim.

SSD konusunda da sorunum yok. H9 Flow 3x120 fan ile geliyormuş, onun dışında ek fana gerek var mı sizce? Elimde 2 adet 120'lik 2000RPM fan bulunuyor, bunlara ek olarak belki 1 tane daha ek fan alıp 3 tane olacak şekilde ayarlarsam güzel bir çıkış yolu olur gibi.

Sadece emin olamadığım en büyük nokta ekran kartı konusu. Ben de arkadaş gibi 3-5 sene kafam rahat olacak bir sistem kafasıyla bakıyorum ama aradaki 14k'yı zorlamaya değer mi büyük bir soru işareti benim için. İndirim yakalayıp aradaki fark azalırsa zorlamaya değecektir diye düşünüyorum ama.