6779

Başarılı
Sistemimi güncelliyorum, DDR5 geçişi yapıyorum. İki seçenek arasında kaldım.

Almışken kendimi direkt 48'e atsam mı diye düşünüyorum. Çok fazla internet sekmesi kullanıyorum; bazen ağırlaştığını hissediyorum 32 GB'da. CL36 olmasi cok fark yaratir mi? Oyun ve internet kullanimi haric ozel bir kullanimim yok.

32 GB'da. CL36 olmasi cok fark yaratir mi?

CL36 zamanlama olarak farkını çok hissetmeyebilirsin, Vengeance serisi ayar tutmaz. Patriot CL30 RAM'lerin kullandığı çipler SK Hynix, AM5 tarafında en performanslı RAM çipi diyebiliriz, düşük voltaj ile yüksek frekans imkanı sunar, CL36 RAM'ler genel olarak Micron çipli olur, Hynix gibi düşük voltaj ile yüksek frekans imkanı sunmaz, bir de silikon kalitesi, Hynix kadar kaliteli değil, yani her senaryoda SK Hynix CL30 RAM'ler daha avantajlı oluyor. BIOS ve RAM ayarlarından anlamıyorsan Corsair RAM'leri tavsiye etmem, tak çalıştır otomatik EXPO kullanacaksan 6000MHz CL30 sweet spot her zaman iyidir.

CL36 zamanlama olarak farkını çok hissetmeyebilirsin, Vengeance serisi ayar tutmaz. Patriot CL30 RAM'lerin kullandığı çipler SK Hynix, AM5 tarafında en performanslı RAM çipi diyebiliriz, düşük voltaj ile yüksek frekans imkanı sunar, CL36 RAM'ler genel olarak Micron çipli olur, Hynix gibi düşük voltaj ile yüksek frekans imkanı sunmaz, bir de silikon kalitesi, Hynix kadar kaliteli değil, yani her senaryoda SK Hynix CL30 RAM'ler daha avantajlı oluyor. BIOS ve RAM ayarlarından anlamıyorsan Corsair RAM'leri tavsiye etmem, tak çalıştır otomatik EXPO kullanacaksan 6000MHz CL30 sweet spot her zaman iyidir.
Ugrasmaya deger gormuyorum aslinda tak calistir daha cazip geliyor. Testlerde de epey bi fark gozukuyor aralarinda oyun icin. %10-15 farklar var.

Stlerde de epey bir fark gozukuyor aralarinda oyun icin. %10-15 farklar var.

Farkı mutlaka olur, o Corsair RAM'lere o paralar verilmez zaten, gülerler insana. 6000MHz CL28 KLEVV var, büyük ihtimalle çipleri Hynix A-Die yani silikon kalitesi en yüksek model, bu RAM varken Corsair kasa üretimine falan baksın derim.

Farkı mutlaka olur, o Corsair RAM'lere o paralar verilmez zaten, gülerler insana. 6000MHz CL28 KLEVV var, büyük ihtimalle çipleri Hynix a-die yani silikon kalitesi en yüksek model, bu RAM varken Corsair kasa üretimine falan baksın derim.

Amazon'da 9 taksit kampanyasi oldugu icin oradan aldim her seyi sistemi DDR5'e gecirmeyi bile dusunmuyordum hep taksitin cezbetmesi :D.

9800x3D.