Farkı mutlaka olur, o Corsair RAM'lere o paralar verilmez zaten, gülerler insana. 6000MHz CL28 KLEVV var, büyük ihtimalle çipleri Hynix A-Die yani silikon kalitesi en yüksek model, bu RAM varken Corsair kasa üretimine falan baksın derim.

Arkadaş elma ile armudu kıyaslıyorsun.

Normal bir kullanıcı için 35 bin liraya gidip 48GB yerine 32GB almak çipleri Hynix diye hiç bir şey kazandırmaz, kullanırken fark bile etmez. Aynı skalada, aynı fiyatlarda daha uygun bir şey bulup önersen anlayacağım da sen sadece speclerine bakıyorsun ürünün.

Kaldı ki konu sahibi demiş zaten ben ayar yapmam, takar kullanırım. Onun için en mantıklı seçenek parasına göre çok performans kaybetmeden alacağı en yüksek kapasiteli bellekler olacaktır.

Islemci yogun kullanan oyunlarda %10'a kadar fark var testlerde o dusundurdu biraz pek az degil.

Yalan midir bilmiyorum ama bu testde 9950 ile yapmis.

Videoya baktım, fark oyunlarda yer yer %5-10 arası değişiyor, genelde de gördüğüm kadarıyla %6-7 civarında. X3D işlemcilerde biraz daha aşağı çekilir bu. Yani kabaca %6-7 bir fark için %15-20 daha fazla para vereceksiniz. Sizin tercihinize kalmış tabii ki ama ben mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir fark oyunda kamerayı başka yöne bile çevirseniz oluşacak bir FPS dalgalanması.

Videoya baktım, fark oyunlarda yer yer %5-10 arası değişiyor, genelde de gördüğüm kadarıyla %6-7 civarında. X3D işlemcilerde biraz daha aşağı çekilir bu. Yani kabaca %6-7 bir fark için %15-20 daha fazla para vereceksiniz. Sizin tercihinize kalmış tabii ki ama ben mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir fark oyunda kamerayı başka yöne bile çevirseniz oluşacak bir FPS dalgalanması.

X3D ile hiç fark yok diyebilirim.