2x8 pin ekran kartına hangi dönüştürücüyü takmalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rotz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 351
  • Etiketler Etiketler
    mavi ekran

Rotz

Başarılı
Arkadaşlar merhaba. şu an ekran kartıma 2x6 pinle görüntü veriyorum, hiçbir sıkıntı yok fakat gönlümün ferah olması için 2x8 pin bağlamak istiyorum. Hangi dönüştürücüyü almam lazım ve bu şekilde kullanmam ekran kartına zarar verir mi?
Ekran kartı: Zotac GTX 970 AMP Omega Edition.
Güç kaynağı: Zalman ZM-400 LE.
Ekran kartının sitesi (özellikleri)
@Recep Baltaş hadi hocam bu konuyu da hallet çözüm olarak raporlayacağım

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    42,7 KB · Görüntüleme: 123
  • Screenshot_2.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 107
Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bu kablo 6 pin Power girişini 2x8 pine çokluyor. Kullanabilirsiniz.

Peki hocam bunu alırsam ne gibi bir yararı olabilir. Ben tam bilmiyorum da aydınlatabilir misiniz? 2x6 pin çalıştırmamda sorun var mıdır?

Ekran kartı fazla güç çektiğinde ekrandan görüntü gidebilir. PSU ekran kartına tam güç iletemez. Başka bir sorunu olmaz.

Ekran kartı fazla güç çektiğinde ekrandan görüntü gidebilir. PSU ekran kartına tam güç iletemez. Başka bir sorunu olmaz.
Peki çok güç çektiğinde ekranda takılma veya kasma olabilir mi? Çünkü arada yük bindiği sırada mouse kasıyor gibi oluyor.

Peki çok güç çektiğinde ekranda takılma veya kasma olabilir mi? Çünkü arada yük bindiği sırada mouse kasıyor gibi oluyor.

Takılma veya görüntü git-gel yapabilir. Daha fazla çektiğinde de görüntü tamamen gider PSU tam güç iletemediği için. Büyük olasılıkla mouse sorununuz bu nedenli.

Takılma veya görüntü git-gel yapabilir. Daha fazla çektiğinde de görüntü tamamen gider PSU tam güç iletemediği için. Büyük olasılıkla mouse sorununuz bu nedenli.
O zaman sabah hemen sipariş veriyorum. Çok teşekkürler hocam.

@Emzik hocam bir sorum daha olacak. Şimdi benim kart 171W çekiyormuş maksimum herhalde. Sizce 2x8 pine çevirince daha çok mu güç çekecek yoksa daha mı çok rahatlayacak? Çünkü PSU değişene kadar idare etmesi lazım beni.

Daha fazla çekmez, zaten şu an 2x8 pin taktığınız kadar çekiyor fakat ekran kartına çekilen güç iletilemiyor. Ayrıca GTX 970 170-175W çekiyor en fazla.

Daha fazla çekmez, zaten şu an 2x8 pin taktığınız kadar çekiyor fakat ekran kartına çekilen güç iletilemiyor. Ayrıca GTX 970 170-175W çekiyor en fazla.
Hocam hazır sizi bulmuşken güç kaynağı konusu açacağım oraya etiketlesem sorun olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…