Bütçe
3.000-4.000 TL

debris 4

Gelişen
Merhaba, belirttiğim bütçede bir kasa önerebilir misiniz? Şu anki kasam ENERMAX Starryfort SF70F, masama koyamayacağım kadar büyük, yerde olunca da çok tozlanıyor. Temizlemekten yoruldum. Masama koyabileceğim RGB'siz, küçük, sade, basit bir model olursa sevinirim.

Aşağıda anakart-ekran kartı-soğutucu bilgilerimi bulabilirsiniz.

ASUS TUF Gaming B650M-E
ASUS Dual Radeon RX 7800XT.
Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2.

Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler.

Bulabildiğim en kompakt f/p kasa. 5 fan ile birlikte geliyor soğutma konusunda da küçük olmasına rağme sıkıntı çıkarmayacaktır bu sayede. İsterseniz beyaz rengi de var.

Öneriniz için teşekkür ederim, bu sabah biraz araştırdım. Akvaryum kasalarda hava sirkülasyonu normal kasalara göre daha az oluyormuş sanırım. O sebepten akvaryum düşünmüyorum, sağ olun :)
Araştıracağım, teşekkür ederim öneriniz için.

Pahalı ama bu var.

1786811537599.webp

Yurt dışı olduğu için alırsan eğer 1-2 ay beklersin. Sadece 20 litre ve hacmine göre çok çok iyi donanım desteği var.

Artık üretilmiyor ve sattığıma pişman olduğum Bitfenix Nova Mesh M çok güzeldi, sadece 32 litreydi.

1786811334853.webp

Küçük mATX kasa bulamadığım için mini ITX sistem topluyorum. Bayağı bir kasa araştırdım çok az seçenek var. Normalde mATX kompakt kasalar 25-30 litre arası olması lazım ama 40 50 litre kasadan geçilmiyor. Baktığım her kasada 350mm, 400mm GPU desteği var. Ufak kasa aşağıda belirttiklerim harici yok.

Turbox Mesh

1786811501283.webp

Lian Li A3 ve Deepcool CH260: Hacim olarak iyiler ama gereksiz uzunlar.

Hacimlerin küçük olma sebebi de PSU için ayrı hazne olmaması. Bu sebeple SATA SSD ve HDD kullanılmaması gerekiyor. PSU da modüler olmalı. Kablolama sıkıntılı. Aynı durum en başta söylediğim Jonsoplus Z20 için de var ama o kasa zaten 20 litre o kadar olur.

1786811579719.webp

1786811637036.webp

Asus AP201
1786811763402.webp

XPG Valor Nano
1786811798589.webp

Hemen hemen tüm seçeneklerin bunlar. Ayrıyeten 1.000-2.500 TL bandında Rampage, Zoko gibi üreticilerin kasaları da mevcut benzer hacimlerde. Aslında bu kasalar bence hala büyükte yine en küçüğü bunlar.

Sattığıma pişman olduğum Bitfenix kasam her şey dolu dolu sığıyordu.

1786812123820.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Pahalı ama bu var.

Eki Görüntüle 273785

Yurt dışı olduğu için alırsan eğer 1-2 ay beklersin. Sadece 20 litre ve hacmine göre çok çok iyi donanım desteği var.

Artık üretilmiyor ve sattığıma pişman olduğum BitFenix Nova mesh m çok güzeldi, sadece 32 litreydi.

Eki Görüntüle 273782

Küçük mATX kasa bulamadığım için mini ITX sistem topluyorum. Bayağı bir kasa araştırdım çok az seçenek var. Normalde mATX kompakt kasalar 25-30 litre arası olması lazım ama 40 50 litre kasadan geçilmiyor. Baktığım her kasada 350mm, 400mm GPU desteği var. Ufak kasa aşağıda belirttiklerim harici yok.

Turbox mesh.

Eki Görüntüle 273784

Lian Li A3 ve DeepCool CH260: Hacim olarak iyiler ama gereksiz uzunlar. Hacimlerin küçük olma sebebi de PSU için ayrı hazne olmaması. Bu sebeple SATA SSD ve HDD kullanılmaması gerekiyor. PSU'da modüler olmalı. Kablolama sıkıntılı. Aynı durum en başta söylediğim jonsoplus Z20 için de var ama o kasa zaten 20 litre o kadar olur.

Eki Görüntüle 273786

Eki Görüntüle 273787

ASUS AP201.
Eki Görüntüle 273788

XPG valor nano.
Eki Görüntüle 273790

Hemen hemen tüm seçeneklerin bunlar. Ayrıyeten 1. 000 TL-2.500 TL bandında Rampage, zoko gibi üreticilerin kasaları da mevcut benzer hacimlerde. Aslında bu kasalar bence hala büyükte yine en küçüğü bunlar.

Sattığıma pişman olduğum BitFenix kasam her şey dolu dolu sığıyordu.
Eki Görüntüle 273791

PC kasalarında litre hesabını kullanmıyoruz ki yapanı da göremezsiniz. Bahsettiğiniz kasalar standart kasalar kadar işlevsel değil ayrıca Turbox önermek nedir yahu?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC kasalarında litre hesabını kullanmıyoruz ki yapanı da göremezsiniz. Bahsettiğiniz kasalar standart kasalar kadar işlevsel değil ayrıca Turbox önermek nedir yahu?
Litre hesabında şaşılacak bir şey yok. Eğer amaç konu sahibinin belirttiği gibi kasanın küçük olmasıysa demekki uzayda daha az hacim kaplasın isteniyor, litre kullanılabilir.

Turbox kasa da problem nedir? Kasa bu güç kaynağı değil. FPS düşürmez ya da sistem bileşenlerine zarar vermez. Kasa da gayet küçük ve mesh sıkıntı nedir?

Litre hesabını da yapanı görürsünüz, ITX kasalarda çok da fazlaca yapılır. 4.5L ITX olarak aratınca aşağıdaki gibi konular çıkıyor. Farklı sayılar ile de aratabilirsiniz örnek olsun diye gönderdim. Hacim hesabında litreye şaşırmaya gerek yok, sonuçta litre bir hacim ölçüsü.
1786814615511.webp

İşlevsel olmamaya gelince küçük kasa isteniyorsa bir yerden taviz verilmesi gerekiyor. Ayrıca işlevsellikten kasıt nedir. Attığım kasalar arasında mesh kasalar var. 360mm veya 240mm sıvı soğutma destekliyor, 160mm kule tipi soğutma destekliyor, nasıl bir problem var.

Litre hesabında şaşılacak bir şey yok. Eğer amaç konu sahibinin belirttiği gibi kasanın küçük olmasıysa demek ki uzayda daha az hacim kaplasın isteniyor, litre kullanılabilir.

Turbox kasa da problem nedir? Kasa bu güç kaynağı değil. FPS düşürmez ya da sistem bileşenlerine zarar vermez. Kasa da gayet küçük ve mesh sıkıntı nedir?

Litre hesabını da yapanı görürsünüz, ITX kasalarda çok da fazlaca yapılır. 4.5l ITX olarak aratınca aşağıdaki gibi konular çıkıyor. Farklı sayılar ile de aratabilirsiniz örnek olsun diye gönderdim. Hacim hesabında litreye şaşırmaya gerek yok, sonuçta litre bir hacim ölçüsü.
Eki Görüntüle 273798

İşlevsel olmamaya gelince küçük kasa isteniyorsa bir yerden taviz verilmesi gerekiyor. Ayrıca işlevsellikten kasıt nedir? Attığım kasalar arasında mesh kasalar var. 360mm veya 240mm sıvı soğutma destekliyor, 160mm kule tipi soğutma destekliyor, nasıl bir problem var.

Taviz vermeye gerek yok. D502a her şeyi karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Turbox her şeyiyle dandik olmasıyla bilinir. Asla kasa bile olsa risk edilmemeli.

Önerdiğiniz kasaya da baktım. Konu sahibi masama sığmıyor diye küçük kasa önerisi istemiş adama daha büyük kasa önermişsiniz.

• AeroCool D502A: 213 x 476.5 x 461 mm
  • Enermax SF70F: 200 x 450 x 455 mm

Konuyu bir daha okuyun. Tavizden kasıtı hala anlamadım, önerdiğim kasalar mini ITX değil. Soğutmadan ya da ekran kartı uzunluğu gibi konulardan taviz vermiyor. Lian Li A3 gibi bazı modellerde kablolama problem o da eğer mesh versiyonunu alırsa gözükmeyeceği için sıkıntı yok.

Önerdiğiniz kasaya da baktım. Konu sahibi masama sığmıyor diye küçük kasa önerisi istemiş adama daha büyük kasa önermişsiniz.

• Aerocool D502a: 213 X 476.5 X 461 mm.
  • enermax SF70F: 200 X 450 X 455 mm.

Konuyu bir daha okuyun. Tavizden kasıtı hala anlamadım, önerdiğim kasalar mini ITX değil. Soğutmadan ya da ekran kartı uzunluğu gibi konulardan taviz vermiyor. Lian Li A3 gibi bazı modellerde kablolama problem o da eğer mesh versiyonunu alırsa gözükmeyeceği için sıkıntı yok.

Doğru okumadan ezberden önerdim. Kasa değişiminden çok masa değiştirilmesini tavsiye ederim o zaman.