• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

3.000-5.000 TL bütçeye müzik dinlemek için kulak içi kulaklık önerisi

Bütçe
3.000-5.000 TL
@Simon, hocam yeni elime geçti kulaklık. Her şey yerinde ama benim sağ kulağım biraz garip yamuk gibi diyebiliriz. Sağ kulağıma tam oturmadı. Çoğu ucu denedim en iyi olan da idare eder derece oturdu. Biraz daha takıp güncellerim durumu.

Hayirli olsun. Guncellemeyi merak ediyorum.

Hocam ilk izlenimlerimi aktarayım 2 3 gün sonra daha detaylı bahsederim.

malzeme kalitesi ve tasarım 9.5/10

Çok kaliteli bir hissiyatı var şu ana kadar kullandığım Jabra Elite 4, Jabra Elite 4 active ve Galaxy Buds FE arasında uçurum farkla FreeBuds 4 Pro önde. Kutuda herhangi bir gıcırtı, oynama vs yok. Kulaklığın kendisi de kutusu da muazzam kaliteli bir hissiyat veriyor. Tasarım açısından da gayet güzel bence. Ama özellikle siyahı, aşiret ağasının torunu Faysal'ın BMW'sinden inerken kulağında göreceğimiz tipten bir tasarıma sahip. Aynı segmentte başka bir kulaklığın malzeme kalitesini deneyimlemediğimden tam puan veremiyorum.

konfor 7.5/10

Düzgün bir kulağınız varsa sıkıntısız oturacaktır. Sol kulağıma tam olurken sağ kulağım yamuk olduğundan sol kulağıma taktığımdan büyük bir tip takmak zorunda kaldım, öyle bile çok konforlu değil. 15 saniye falan kafamı çılgınca sallayınca anca düştü. Buds FE daha iyi oturmuştu, özellikle sol kulağıma tam olmuştu ama rahatsızdı biraz. Memory foam sağ olsun gayet rahat kulaklıklar, sağ kulağım yamuk olmasa 9 puan verirdim.

kontroller 8.5/10

Çok zevkli kontrolleri var, sıkmayı ve kaydırmayı bayağı sevdim 2 saatlik deneyişimde. Sıktığınızda gerçekçi bir çıt sesi geliyor kulaklıktan, sanki fiziksel bir buton var hissiyatı veriyor. Ama şahsen Jabra'nın tuşlu yapısını tercih ederim, hem kontrolü daha kolay hem yanlışlıkla basılma şansı yok denecek kadar az. 1 2 kere sesi kafasına göre kıstı FreeBuds ama 2 3 günlük kullanımdan sonra yorum yapmak daha mantıklı olacaktır o yüzden sonraya bırakıyorum.

ses kalitesi 9/10

Bu kısmı Jabra Elite 4 modeline kıyaslayarak yapacağım. Ekolayzer ayarı yapmadan test ediyorum şu an, basslar ve tizler hafif bir şekilde ön planda diğer seslere nazaran. Bassların hafif ön planda oluşu genel olarak çoğu parçada hissedilirken, tizlerin özellikle vocaloid içeren şarkılarda benim için fazla geldiğini hissettim. Tiz seslere karşı hassasiyetim var biraz. Jabra Elite 4 modelinde bu hissi yaşamamıştım, garip geldi. Jabra'da tizler daha yumuşakken FreeBuds 4 Pro çok daha net ve keskin. Hangisi daha kaliteli ve doğru kabul ediliyor bilmiyorum ama benim tercihim Jabra'dan olur bu yönde. Genele bakacak olduğumda çoğu parça dengeli bu haliyle bile. Ama arada istisnalar oluyor. O yüzden ekolayzerı kurcalamam gerekecek biraz. Sesler gayet doğal hissetiriyor, tiz hassasiyeti olmayan birisinin ekolayzer kurcalamasına gerek bile yok bence.

ses yalıtımı, ANC, şeffaf mod 8/10

Ses yalıtımı fena değil özellikle Memory foam ile gayet iyi bence. ANC maalesef dendiği gibi, çok garip bir şekilde insan sesi hariç tüm sesleri kesiyor, niye böyle bilmiyorum ama özellikle insan sesini silmiyor gibi hissetiriyor, çok net çünkü. Şeffaf mod gayet iyi pek diyebileceğim bir şey yok.

batarya?/10

Daha deneyimleyemediğim için yorum yapamayacağım.

bonus hayat kalitesi

Kulaklığı çıkarınca müziğin kesilmesi normal bir özellik oldu artık ama kulaklığın tekini çıkardığımda müziği kapatıp otomatik olarak şeffaf moda alması çok hoşuma gitti. Kulaklık takmanın getirdiği en büyük sıkıntılardan biri olan, birisi seslendiği zaman kulaklığı çıkarsan bile onu anlayamamak günlük hayatta çok başa geliyor. Bu duruma yardımcı olacak bir özellik olmuş gayet başarılı.

İnşallah ne dediği hakkında fikri olmayan birisi gibi gözükmemişimdir hocam, öyleyse bile düşündüklerim bu. Genel olarak hoşuma gitti sağ olun öneri için.

Rica ederim. Deneyimlerini paylastigin icin ben tesekkur ederim. Gule gule kullan.

Ilginc. Ear modelini alacaksan kasım indirimlerini bekleyebilirsin. 1 Kasım'da basliyor.

Dengeli olacak şekilde ayarlayabilsem sıkıntı yok. Ama özellikle tizler parlarken midler arka planda kalıyor. Daha dengeli ses profili olan kulaklıklara yönelmem lazım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…