Bütçe
2.500-3.000 TL
7 yıldır kullandığım Zalman N3 kasamın yanındaki akrilik paneli kırıldı ve artık değiştirme zamanı geldiğini düşünüyorum. 2.500-3.000 TL civarına malzeme kalitesi iyi ve kolay kablolama yapabileceğim bir kasa arıyorum. Fan kalitesi hiç önemli değil, çünkü kendi Arctis fanlarımı kullanıyorum zaten kasada. Sıvı soğutma kullanmıyorum, o yüzden sıvı soğutucu desteğinin kaç mm olduğu da önemli bir kriter değil. Bakarken bu fiyattaki kasalara biraz bilinen markalardan Phanteks Eclipse P300A ve MSI MAG Forge 100R'yi gördüm. Bu kasalar alınır mı? Alternatif olarak ne tercih edilebilir? Bütçe 3000 TL'yi aşmasın istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu markayı daha önce hiç duymadım Türkiye'de garantisine falan kim bakıyor? Bir de malzeme kalitesi nasıldır fotoğraflardan çok elimde kalır gibi geliyor da hiç kullanım tecrübeniz oldu mu?

Bakıyorum buradan ama 404 hatası falan veriyor pek güven vermedi.

@Gathering Wives, zaten PSU olmayan bir kasa. Elinizde kalması için de sebep göremiyorum. Sonuçta tabiri caizse atla deve oyunu oynanmayacak. Sistem kurulu olacak. Yine de herhangi bir durum olursa alınan yerle görüşülebilir. Bunu tecrübe etmedim. Yorumlar genelde olumlu. Fiziki hasar gelirse zaten hiçbir ürünün garantisi olmaz. Bendeki diğer sistemde ise Dark Guardian var. O da geniş bir kasa. Yeni seride fan kontrolü yok. İnceleme rehberi de yapmıştım. Bence Zoko Amiral daha iyi duruyor.

Ben 1900 TL'ye Phanteks Eclipse P300a'yı satın aldım gelince incelemesini de yapacağım. Görünüşünü beğenmiştim ama fiyatı da çok uygun geldi o yüzden tercihimi bu yönde kullandım.

Kasa geldi bugün kurulumunu da yaptım ve genel olarak beğendim ama birkaç ufak nokta var değinmek istediğim:

1. Bu kasa uzunluk olarak gerçekten küçük. Yani hem takabileceğiniz ekran kartının boyunun 33 cm'yi geçmemesi gerek hem de büyük PSU'lar özellikle de modülerse sığmayabilir. Bunun önüne geçmek için kasanın önünde HDD kızaklarını sökmeniz gerekiyor. Neyse ki toplam 8 vida sökerek bunları yerinden çıkartabiliyorsunuz ama kasaya montaja başlamadan önce mutlaka PSU'nuzu deneyin. Ekran kartı içinse resmi sitesinde 355 mm diyor ama kasa fanları dışarıya değil içeri takılıyor. 33 cm'den uzun bir ekran kartınız varsa biraz daha yer kazanmak için fanları dışarı alabilirsiniz ama onu da en başta kasada hiçbir şey yokken yapmanız gerek çünkü fanları kasanın ön kapağı ile ön sac bölümü arasına monte etmek için uzun vidalar vs. yok. Dolayısıyla da kısa vidaları arkadan takıyorsunuz (normalde arkadaki tahliye fanını nasıl takıyorsanız öyle düşünün) ki bunun için de alan lazım. Aşağıdaki fotoğraftan ne demek istediğimi daha rahat anlayabilirsiniz.
20251017_222847.webp

2. Kasayla beraber sadece 1 fan geliyor. Onun da çok süper olduğunu söyleyemem dolayısıyla eğer bu kasayla sıfırdan sistem kuruyorsanız yani elinizde hali hazırda kasa fanı yoksa almanızı tavsiye etmem çünkü düzgün fanların fiyatı 400-500 TL'nin aşağısında değil ve 2 fan alsanız zaten kasayla beraber 3000 TL fiyata çıkıyor o zaman da F/P olmuyor.

Sonuç olarak 1900 TL fiyat etiketiyle güzel bir kasa hem malzeme kalitesini beğendim hem de kablolama yapmak kolay. Ayrıca GPU ve CPU sıcaklığım önceki Zalman N3 kasama göre 3-4 derece kadar düştü. Yukarıda yazdığım iki noktaya da dikkat ederseniz ben bu fiyata kesinlikle alınabilecek bir kasa olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme: