Hiç indirme yapmıyorum desem yeridir hocam. Benim internetten beklediğim tek şey çok düşük olmasa bile en azından stabil bir ping olması ve ağa bağlı birisi atıyorum bir reels izlerken, oyun oynayan kişinin ping yaşamaması.
O zaman TurkNet 100 sizin için en iyisi hocam.

Geçiş yaparsanız kuruluma Turk Telekom ekipleri gelecek zaten. Belki kuruluma gelmezler bile, yanlış hatırlamıyorsam geçiş tamamıyla online tamamlanabiliyor.

Her şekilde siz adresinize geçiş öncesi veya sonrası TT ekibi çağırın. Sizin fiber optik kabloya ve binadaki kutuya baksınlar. Bufferbloat testinizdeki max ms verileri çok yüksek. Eğer TurkNet kuruluma gelirse o sırada söyleyin kutuya baksınlar. Sinyal ölçümü yapsınlar.

O zaman TurkNet 100 sizin için en iyisi hocam.

Geçiş yaparsanız kuruluma Turk Telekom ekipleri gelecek zaten. Belki kuruluma gelmezler bile, yanlış hatırlamıyorsam geçiş tamamıyla online tamamlanabiliyor.

Her şekilde siz adresinize geçiş öncesi veya sonrası TT ekibi çağırın. Sizin fiber optik kabloya ve binadaki kutuya baksınlar. Bufferbloat testinizdeki max ms verileri çok yüksek. Eğer TurkNet kuruluma gelirse o sırada söyleyin kutuya baksınlar. Sinyal ölçümü yapsınlar.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

@kompetankedi @NYTMARE sizlere de teşekkür ederim değerli bilgiler için, pek uğraşmamak adına BE230 almaya biraz daha yakınım sanırım.

selamlar evde netim yok şuan yeni alıcam binada tt fiber altyapı var . turknet düşünüyorum modem alayım mı yoksa verecekleri modemi mi kullanayım.

TP-Link AX23 kullandım. Tavsiye etmiyorum. @kompetankedi olan bana da oldu. Hem de benimki v1.2(EU) versiyondu. Stock Firmware'e dönerken hep %40'ta brick oluyordu. Zaten iki çekirdekli çok güçsüz bir cihazdı. Wi-Fi performansı da çok iyi denemezdi. OpenWrt yüklü olarak sattım ben. Artık başkasının problemi o.

TP-Link BE230 kullanıyorum TurkNet FTTH 100 Mbps ile. Çok yeterli. Wi-Fi performansı iyi. Dört çekirdekli işlemcisi var. QoS ayarları var. Wireguard server bile kurmak mümkün. Ben bu kurulumda QoS açmıyorum bile, çünkü işlemcisi yeterli oluyor. QoS kapalı sonuçlarım:

Eki Görüntüle 202896

Bence çoğu son kullanıcının OpenWrt kullanmasına gerek yok. BE230 alıp, unutup, memnun olabilirsiniz. 2500 TL civarına daha iyisini görmedim o fiyata.

B230'da SQM var mı? Yoksa QoS mu sadece bir de bizim evde bir ben bir de annem olduğu için Archer AX 23 v2.0 + HG255s yeterli oluyor.

B230'da SQM var mı? Yoksa QoS mu sadece bir de bizim evde bir ben bir de annem olduğu için Archer AX 23 v2.0 + HG255s yeterli oluyor.

Sadece QoS var SQM sadece Keenetic routerlarda oluyor ama o da cake değil de fq_codel algoritması ile çalışıyor ve cake algoritmasına göre kötü performans veriyor.

Sadece QoS var SQM sadece Keenetic routerlarda oluyor ama o da cake değil de fq_codel algoritması ile çalışıyor ve cake algoritmasına göre kötü performans veriyor.
SQM mi kötü performens veriyor hocam cümlenizi tam anlayamadım da. Yani fq_codel ile çalıştığı için mi kötü performans veriyor?