Bütçe
3.000 TL

wenJa97

Uzman
İşlemciyi 65W güç sınırında çalıştırıyorum ve şu soğutucuyu kullanıyorum: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2.

Tarayıcı ve Discord açıkken sıcaklıklar 55-65 derece arasında gidiyor, Valorant ve CS2’de ise 75-80 derece civarında oluyor. Kasamın (Amazon.com.tr) kötü olduğunu biliyorum ama bütçem buna yetmişti. Sizce önce kasa mı değiştirmeliyim, yoksa mevcut kasam ile uyumlu şekilde iyi performans verebilecek 3.000 TL’ye kadar bir sıvı soğutucu veya kaliteli kule tipi soğutucu bulabilir miyim?

Kasayi degistirmeniz yeterli. Ayrica sicakliklariniz gayet yeterli, sivi sogutucu almaniza gerek yok. Insanlar sicaklik meselesini fazla abartiyor; AM5'te 95 derecelerde bile calismasi AMD tarafindan uygun gorulmus, termal dizayni 95 derecede calisacak sekilde tasarlanmis zaten.

İşlemciyi 65W güç sınırında çalıştırıyorum ve şu soğutucuyu kullanıyorum: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2.

Tarayıcı ve Discord açıkken sıcaklıklar 55-65 derece arasında gidiyor, Valorant ve CS2’de ise 75-80 derece civarında oluyor. Kasamın (Amazon.com.tr) kötü olduğunu biliyorum ama bütçem buna yetmişti. Sizce önce kasa mı değiştirmeliyim, yoksa mevcut kasam ile uyumlu şekilde iyi performans verebilecek 3.000 TL’ye kadar bir sıvı soğutucu veya kaliteli kule tipi soğutucu bulabilir miyim?
3.000 TL'ye düzgün bir AiO yok. Anca 240 mm alınıyor o da gereksiz. Kasa da tırt denilebilecek bir model, hava akışı namına bir olay yok. Kasa ve soğutucuya göre o sıcaklıklar iyi denilebilecek seviyede. Kasa değiştirmek daha mantıklı.