Phantom Spirit + 480T kombosu çok iyi olur aslında, bütçe çıkar mı?Kasa için 3-4K arası olabilir veya Thermalright Phantom Spirit 120 SE alırsam kasayı daha F/P tercih edebilirim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 3.000 TL
wenJa97
Uzman
Ya bütçe sınırım yok artık fakat yine de diğer ekipmanlarımdan pahalı olursa garip bir şekilde sinirleniyorumPhantom Spirit + 480T kombosu çok iyi olur aslında, bütçe çıkar mı?
Altair
Yetkin
İşlemciyi 65W güç sınırında çalıştırıyorum ve şu soğutucuyu kullanıyorum: Thermalright Assassin spirit 120 Plus v2.
Tarayıcı ve Discord açıkken sıcaklıklar 55-65 derece arasında gidiyor, Valorant ve CS2'de ise 75-80 derece civarında oluyor. Kasamın (Amazon.com.tr) kötü olduğunu biliyorum ama bütçem buna yetmişti. Sizce önce kasa mı değiştirmeliyim, yoksa mevcut kasam ile uyumlu şekilde iyi performans verebilecek 3.000 TL'ye kadar bir sıvı soğutucu veya kaliteli kule tipi soğutucu bulabilir miyim?
Diğerlerini de dediği gibi kasayı değişin ve Phantom spirit alın en mantıklısı.
Altair
Yetkin
Thermalright Phantom spirit 120 SE ve MSI MAG Forge 120a aldım ve ekstra olarak Thermalright'ın AM5 kitini aldım. Bu parçalar gelince yeni sıcaklık değerlerini paylaşacağım.
Güzel tercih olmuş, üst sol tafa fan eklersen daha da güzel olur.
Son düzenleyen: Moderatör:
wenJa97
Uzman
Eski kasamın fanlarını ekleme şansım var mı?Güzel tercih olmuş, üst sol tafa fan eklersen daha da güzel olur.
Altair
Yetkin
Kaç pinli ve boyutu ne kadar?
Eğer 12-14 cm 3 veya 4 pinli bir fansa sorunsuz kullanırsın ama bakmam lazım, üst taraftan 14cm desteklemiyor olabilir.
Baktım, 14cm fan da takabilirsiniz. Bu arada fazla fan var diye bütün üst tarafı egzoz fanla doldurma, hava işlemci soğutucusuna ulaşamadan dışarı atılır. Sadece en sol üste bir tane ekle ya da sola egzoz saga da giriş fanı ekliyebilirsin ama pek önermem, egzoz fandan gelen sıcak havayı geri kasanın içine alma ihtimali var.
Son düzenleyen: Moderatör:
wenJa97
Uzman
Fanlar 12MM olarak gözüküyor ve 3 pinli. Geldiği zaman deneyeceğim dediklerinizi. Sizce bu fiyata daha iyi kasa bulabilir miyim? Veya üstüne biraz daha koyup PSU'lu bir kasa bulabilir miyim?Kaç pinli ve boyutu ne kadar?
Eğer 12-14 cm 3 veya 4 pinli bir fansa sorunsuz kullanırsın ama bakmam lazım, üst taraftan 14cm desteklemiyor olabilir.
Baktım, 14cm fan da takabilirsiniz. Bu arada fazla fan var diye bütün üst tarafı egzoz fanla doldurma, hava işlemci soğutucusuna ulaşamadan dışarı atılır. Sadece en sol üste bir tane ekle ya da sola egzoz saga da giriş fanı ekliyebilirsin ama pek önermem, egzoz fandan gelen sıcak havayı geri kasanın içine alma ihtimali var.
Altair
Yetkin
Fanlar 12mm olarak gözüküyor ve 3 pinli. Geldiği zaman deneyeceğim dediklerinizi. Sizce bu fiyata daha iyi kasa bulabilir miyim? Veya üstüne biraz daha koyup PSU'lu bir kasa bulabilir miyim?
Hocam kasalar ve PSU'lar hakkında pek bilgim yok maalesef fiyatı uygun gelirse Lian Li O11 Air mini alabilirsin PSU'nun çok havadar olması ve alt tarafta fan yuvaları olması nedeniyle bence parasına değebilecek bir kasa.