İşlemci değişikliğinden sonra pek de tatmin olmadım açıkçası. Sanırım PCIe 4.0'a geçmem gerekiyor. Bu yüzden anakart bakıyordum. Sanırım AM5 planımı biraz daha erteleyeceğim Neyse.
Bütçe 3.500,00 TL. Üstüne çıkabilirim elbette ama gerekli de görmüyorum fazla para vermeye. O yüzden f/p bir ürün önerirseniz sevinirim. Bu arada mATX olması lazım.
Önce kendi kafamdakini göstermiş olayım. Bu anakartı önerir misiniz mesela:
En ucuz Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 3.438,28 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Sanırım bu anakartın 1.4 versiyonundan sonra çıkan 1.5 - 1.7 versiyonlarında bazı RGB portlarını çıkarmışlar anakarttan. RGB elbette güzel olur ama yine de bu fiyat bandında iyi bir kart ise RGB çok da şart değil.
Evet, VRM layout'u olarak f/p ürünlerden birisi ancak hangi revizyonunun geldiğine dikkat edin. 1.5 olanı kırpık. Gerçi onu alsanız da ahım şahım fark etmez ama alacağınız yere revizyon numarasını mutlaka sorun. 1.5 harici herhangi bir şey ise alın.
1.7 revizyonunda düzeltmişlerdi diye aklımda kalmış, birisi daha detaylı biliyorsa belirtir.
Evet, VRM layout'u olarak f/p ürünlerden birisi ancak hangi revizyonunun geldiğine dikkat edin. 1.5 olanı kırpık. Gerçi onu alsanız da ahım şahım fark etmez ama alacağınız yere revizyon numarasını mutlaka sorun. 1.5 harici herhangi bir şey ise alın.
Biraz araştırmıştım. Sanırım kırpılan şeyler RGB ile ilgili. Galiba bir de rev 1.4'te m2 vida ile sabitleniyor ama rev 1.5'te plastik ile sabitleniyor.
Şayet kırpılan şeyler bu ise rev 1.5 benim için çok da problem değil. Ancak RGB olması evet hoş olur tabi. Bilmediğim başka bir durum var mı rev 1.5'te? Ve bu kart dışında alternatif önerebilir misin?
Biraz araştırmıştım. Sanırım kırpılan şeyler RGB ile ilgili. Galiba bir de rev 1.4'te m2 vida ile sabitleniyor ama rev 1.5'te plastik ile sabitleniyor.
Şayet kırpılan şeyler bu ise rev 1.5 benim için çok da problem değil. Ancak RGB olması evet hoş olur tabi. Bilmediğim başka bir durum var mı rev 1.5'te? Ve bu kart dışında alternatif önerebilir misin?
Rica ederim. Benim bildiğim daha iyi bir model bu fiyata yok. 1.5 olayı biraz fazla büyütüldü bence de. En azından benim açımdan. Hiçbirisi kullanmadığım şeyler olmasına rağmen çıkarmaları düpedüz saçmalık.
DS3H'de kirpilanlar ARGB header'lardi ama rev 1.7'de geri getirmisler sorun degil eger onemli bir detay ise. mATX olarak su an bir bu F/P bir de B550M PRO-VDH Wi-Fi o da butceni asiyor biraz sana kalmis tercih.
Rica ederim. Benim bildiğim daha iyi bir model bu fiyata yok. 1.5 olayı biraz fazla büyütüldü bence de. En azından benim açımdan. Hiçbirisi kullanmadığım şeyler olmasına rağmen çıkarmaları düpedüz saçmalık.
Ben de çok saçma buluyorum açıkçası. Ama benim de kullanmadığım şeyler olduğu için çok da önemsemiyorum. Bu arada bu kartı araştırırken sanırım genel olarak Gigabyte kartlar bir Secure Boot sorunu var mış. Bu doğru mu, nasıl bir sorundur ve endişelenmeli miyim?
DS3H'de kirpilanlar ARGB header'lardi ama rev 1.7'de geri getirmisler sorun degil eger onemli bir detay ise. mATX su an bir bu F/P bir de B550M-VDH Wi-Fi o da butceni asiyor biraz sana kalmis tercih.
DS3H'de kirpilanlar ARGB header'lardi ama rev 1.7'de geri getirmisler sorun degil eger onemli bir detay ise. mATX su an bir bu F/P bir de B550M PRO-VDH Wi-Fi o da butceni asiyor biraz sana kalmis tercih.