Şişman Adam 52

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
5
Yer
Ankara
Arkadaşlar selam,

Öncelikle sistemi belirteyim:

• Anakart: ASRock AB350M-HDV
  • İşlemci: R5 5600
  • Ekran Kartı: RTX 4060
  • RAM: 2x8 GB Dual

İşlemci değişikliğinden sonra pek de tatmin olmadım açıkçası. Sanırım PCIe 4.0'a geçmem gerekiyor. Bu yüzden anakart bakıyordum. Sanırım AM5 planımı biraz daha erteleyeceğim :) Neyse.

Bütçe 3.500,00 TL. Üstüne çıkabilirim elbette ama gerekli de görmüyorum fazla para vermeye. O yüzden f/p bir ürün önerirseniz sevinirim. Bu arada mATX olması lazım.

Önce kendi kafamdakini göstermiş olayım. Bu anakartı önerir misiniz mesela:

Sanırım bu anakartın 1.4 versiyonundan sonra çıkan 1.5 - 1.7 versiyonlarında bazı RGB portlarını çıkarmışlar anakarttan. RGB elbette güzel olur ama yine de bu fiyat bandında iyi bir kart ise RGB çok da şart değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce kendi kafamdakini göstermiş olayım. Bu anakartı önerir misiniz mesela:

Evet, VRM layout'u olarak f/p ürünlerden birisi ancak hangi revizyonunun geldiğine dikkat edin. 1.5 olanı kırpık. Gerçi onu alsanız da ahım şahım fark etmez ama alacağınız yere revizyon numarasını mutlaka sorun. 1.5 harici herhangi bir şey ise alın.

1.7 revizyonunda düzeltmişlerdi diye aklımda kalmış, birisi daha detaylı biliyorsa belirtir.

Evet, VRM layout'u olarak f/p ürünlerden birisi ancak hangi revizyonunun geldiğine dikkat edin. 1.5 olanı kırpık. Gerçi onu alsanız da ahım şahım fark etmez ama alacağınız yere revizyon numarasını mutlaka sorun. 1.5 harici herhangi bir şey ise alın.
Teşekkür ederim öncelikle.

Biraz araştırmıştım. Sanırım kırpılan şeyler RGB ile ilgili. Galiba bir de rev 1.4'te m2 vida ile sabitleniyor ama rev 1.5'te plastik ile sabitleniyor.

Şayet kırpılan şeyler bu ise rev 1.5 benim için çok da problem değil. Ancak RGB olması evet hoş olur tabi. Bilmediğim başka bir durum var mı rev 1.5'te? Ve bu kart dışında alternatif önerebilir misin?

Teşekkür ederim öncelikle.

Biraz araştırmıştım. Sanırım kırpılan şeyler RGB ile ilgili. Galiba bir de rev 1.4'te m2 vida ile sabitleniyor ama rev 1.5'te plastik ile sabitleniyor.

Şayet kırpılan şeyler bu ise rev 1.5 benim için çok da problem değil. Ancak RGB olması evet hoş olur tabi. Bilmediğim başka bir durum var mı rev 1.5'te? Ve bu kart dışında alternatif önerebilir misin?

Rica ederim. Benim bildiğim daha iyi bir model bu fiyata yok. 1.5 olayı biraz fazla büyütüldü bence de. En azından benim açımdan. Hiçbirisi kullanmadığım şeyler olmasına rağmen çıkarmaları düpedüz saçmalık.

Bilmediğim başka bir durum var mı rev 1.5'te?

Onun dışında bilinen başka bir problemi yok.

Rica ederim. Benim bildiğim daha iyi bir model bu fiyata yok. 1.5 olayı biraz fazla büyütüldü bence de. En azından benim açımdan. Hiçbirisi kullanmadığım şeyler olmasına rağmen çıkarmaları düpedüz saçmalık.
Ben de çok saçma buluyorum açıkçası. Ama benim de kullanmadığım şeyler olduğu için çok da önemsemiyorum. Bu arada bu kartı araştırırken sanırım genel olarak Gigabyte kartlar bir Secure Boot sorunu var mış. Bu doğru mu, nasıl bir sorundur ve endişelenmeli miyim?

DS3H'de kirpilanlar ARGB header'lardi ama rev 1.7'de geri getirmisler sorun degil eger onemli bir detay ise. mATX su an bir bu F/P bir de B550M-VDH Wi-Fi o da butceni asiyor biraz sana kalmis tercih.

UEFI olmayan GPU'larda sorun oluyor o 4060 kullandigin icin problem olmaz.
O halde alayım ben Gigabyte'ı? Sizler sık gördüğüm ve fikirlerine güvendiğim kullanıcılarsınız. Sizler de öneriyorsunuz madem, ben alayım direkt.

DS3H'de kirpilanlar ARGB header'lardi ama rev 1.7'de geri getirmisler sorun degil eger onemli bir detay ise. mATX su an bir bu F/P bir de B550M PRO-VDH Wi-Fi o da butceni asiyor biraz sana kalmis tercih.
BIOS Flashback'i de kaldirmislar dokuman yaniltmiyorsa eksik kalmasin. Gerci rev 1.5 olsa bile 5000 Ready gelmesi lazim onemli degil cok.