fresholiax

Uzman
Merhaba dostlar,

PSU'yu değiştirmek istiyorum. Aklımda birkaç model vardı ancak forumda bazı kullanıcılar övüp bazıları ise kötülediği için aklım karıştı. Önerisi olan arkadaşlar bütçeye göre en iyisini önerirse sevinirim.
  • Anakart: ASUS Prime B550 MK
  • İşlemci: Ryzen 5 5600 + Thermalright Assasin King 120SE
  • Ekran Kartı: Intel Arc A750
  • RAM: G.Skill 3600 MHz 16 GB RAM
  • SSD: MLD M300 500GB + Kioxia Exceria Pro 1TB M.2 SSD
  • Soğutma: Thermalright Assasin King 120SE
  • PSU: Power Boost 650W 80+
Başka bir forumda konu sahibiyim ancak burada da bilgili kişiler olduğunu görünce sormak istedim. :)

Bunu düşünüyordum hocam, hatta dün siparişini vericektim ancak yinede bir foruma danışayım dedim. Herkes Kyber'ı daha fazla övüyor ancak onda ise bazı ekran kartlarını desteklemiyormuş sanırsam.

Bu PSU'da 2 tane PCI-e kablosu var, biri 2 soket biri 1 soket Kyber'de 1 kablo var 2 soket, yüksek güç çeken kartları tek kablo 2 soket ile kullanmayı tavsiye etmiyoruz, ayrıca 3x8 pin kartıda kullanamazsınız.

İleriye dönük düşünürsek en az 3 PCI-e soketli PSU almak mantıklı olur.

Teknobiyotik'te fiyatı biraz daha ucuz olmasına rağmen satış sonrası destekleri hakkında internette sorun olduğunu gördüm. Bu yüzden Hepsiburada'yı tercih etmeyi düşünüyorum. Yakında bu ürün kataloğunda veya genel bir indirim söz konusu olabilir mi Hepsiburada'da?

Hepsiburada kendi satmakta, destek yönünden bir sorunum olacağını düşünmüyorum sanırsam.

Orası size kalmış ama fiyat arttıkca seçenekler artıyor.

Bu PSU'da iyidir satıcı firma hakkında iyi diyorlar, 4 PCI-e soketi var, gen 5 soketi yok, dönüştürücü ile kullanılabilir.

Ama diğer PSU daha yeni bir model.

PSU'dan anlamıyorum, benim için ekran kartımda ve piyasadaki çoğu ekran kartlarında sorunsuz çalışsın yeterlidir hocam. Bu yüzden bütçeye göre en iyisini önermenizi istemiştim. :)

PSU seçenekleri çok az ne önereceğimizi bizde şaşırdık, High Power Revo her ekran kartına destek sağladığı için bana göre mantıklı görünüyor.