naganen

Yetkin
Yer
Tokat
Başlıkta da belirttiğim gibi, MSI B550M Pro VDH'yi 3.600TL'ye sıfır almak mı daha mantıklı yoksa 1.700-1.800TL'ye ikinci el B450M Dragon alıp idare etmek mi? B450M anakartı arkadaşımdan alacağım, B450M-S2H üzerine 500 TL ile takas teklif ediyor.

Amacım yükseltme değil, anakartımın x16 slotu 2. slottan başladığı için ekran kartımı kasama sığdıramadığımdan ilk slotta olan bir anakarta geçmek. AM5'e yükseltecek bütçem yok ve açıkçası bilgisayarımın performansından da memnunum, sadece dediğim gibi anakartım yüzünden sistemim kasama tam sığmadığı için anakart değiştirmek istiyorum. Özellikleri yüzünden, ileride RAM ve SSD takviyesi yapabileceğimden, en önemlisi de muhtemelen tekrar bu fiyatlara bulamayacağım için B550M modele ısındım hatta sipariş oluşturdum ancak arkadaş grubum aklımı çeldi iptal ettim 😂 Sizce ne yapmalıyım? Uzun süre AM5 geçmeyi planlamıyorum, AM4'te kalmak istiyorum.

Sistem:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • Ekran Kartı: Gainward RTX 3070 Ti Phoenix 8GB
  • RAM: XPG D50 3200 MHz 2x8GB
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H

Son düzenleyen: Moderatör:
B450M S2H, B450M Dragon'dan daha iyi :D Niye uste para veriyorsun? Dragon'da 6 faz var, S2H'ta 7 faz var ve fazlarin guc besleme degerleri ayni, yani S2H daha yuksek amper kapasitesine sahip. Ek olarak S2H'ta dandik de olsa VRM sogutma blogu var, Dragon'da yok. Onun sana uste para vermesi gerekiyor.

Bunun disinda anakarttan beklentin islemci takayim calistirayim ise Dragon al gec. Sistemde ARGB bilesenler yoksa ve PCI-e 4.0 M.2 SSD'ler kullanmayacaksan B550 cipsete 3.600 TL vermek, gunumuz sartlarinda mantiksiz.

B450M S2H, B450M Dragon'dan daha iyi :D Niye uste para veriyorsun? Dragon'da 6 faz var, S2H'ta 7 faz var ve fazlarin guc besleme degerleri ayni, yani S2H daha yuksek amper kapasitesine sahip. Ek olarak S2H'ta dandik de olsa VRM sogutma blogu var, Dragon'da yok. Onun sana uste para vermesi gerekiyor.

Bunun disinda anakarttan beklentin islemci takayim calistirayim ise Dragon al gec. Sistemde ARGB bilesenler yoksa ve PCI-e 4.0 M.2 SSD'ler kullanmayacaksan B550 cipsete 3.600 TL vermek, gunumuz sartlarinda mantiksiz.
Ya bu arkadaş al-satçı da, üstüne kâr koyuyor işte. Güvenilir olduğundan alıyorum ondan 😂 Anakarttan beklentim aslında sadece tak-çalıştır değil. İleride RAM, SSD de ekleyebilmek ve üzerindeki ekstra fan portları, USB 3.2 Gen 2 headerı, ARGB'si vs. ek özelliklerini de istiyorum. Ama işte fiyatta patlıyor iş, dediğiniz gibi bu paraları vermek pek mantıklı değil ama hem sıfır garantili olsun hem de dolu bir anakart olsun istiyorum. PCIe slotunun da ilk slotta olması lazım, o yüzden B550M benim gönlümde ama işte çevremdekiler slot yeri problemini çöz devam et, boşa para verme diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım biraz 😂 Onlar da haklı ben de kendimce mantıklı düşünüyorum 😂

B550 Gaming Plus 2. el fiyatı 4000 bandındaydı, ona yönel derim ben.
Hocam kasam sadece mATX destekliyor o yüzden imkansız.

Dediğim gibi ben B550M istiyorum aslında ama foruma da fikir danışmak istedim, siz ne yapardınız gibisinden 😂
Ben bombos anakart da kullandim, dopdolu anakart da kullandim; dopdolu anakarttan hevesimi alinca bombos anakarta geri dondum. Tabii coklu M.2 kullanimi ve 3.5mm kulaklik kullanimi, bu gibi durumlara etki eder. Ben sadece RGB amacli dopdolu anakarta gecmistim, RGB'den sikildigimda sattim.

Ben bombos anakart da kullandim, dopdolu anakart da kullandim; dopdolu anakarttan hevesimi alinca bombos anakarta geri dondum. Tabii coklu M.2 kullanimi ve 3.5mm kulaklik kullanimi, bu gibi durumlara etki eder. Ben sadece RGB amacli dopdolu anakarta gecmistim, RGB'den sikildigimda sattim.
Ya ben çok uzun süreler sistem güncellemeyen biriyim. Bu anakartımı da 2021'de almıştım yine ikinci el olarak 😂 Muhtemelen bi 3-4 sene kullanırım ben alacağım anakartı, o yüzden çok kararsız kaldım. Bir yandan AM4'e bu kadar para dökmek istemiyorum bir yandan da uzun ömürlü olsun sıfır olsun istiyorum, çok ikilemde kaldım 😂