Faruk12

Becerikli
Gidiş ve geliş şeritleri tek yol üzerinde olan bir yol kenarında Kahvehane var. Orada oturanlar da araçlarını yolun kenarına sağlı sollu park ediyorlar. Tüm yol, dükkanların önü karşılıklı araç dolu. En ufak bir otobüsün gelmesinde trafik kilit oluyor. Karşılıklı park edenlerin yanından polis arabası geçerken anons yaptı: "Araçlarınızı çekin, ceza kesilecek!". Bir tur attı böyle uyarıları yaparak. Dönüşte de plakalarını aldı.

3.750 TL ceza kesmiş sanırım, tutar belki yanlış olabilir böyle duydum. Bence mantıklıydı hem yol üzerinde durup dükkanlardan alışveriş yapamıyoruz hem de trafik sıkışıp duruyor, korna sesi, tartışma sesi insanı rahatsız ediyor.

Sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatalı park normalde 1.000 TL'ye yakın olması lazımdı. Fazla kesilmişse de iyi yapılmış.

Üç bin küsur duydum ama doğru mu tam bilmiyorum. Az da olsa çok da olsa bence hak ediyorlar. Ara sokaklara bırakmıyorlar 2 dk yürümemek için trafiği sıkıştırıyorlar. Millet kavga ediyor yine de oyunu bırakıp çekmiyorlar araçlarını.

Çoğunu keyfi yapıyorlar. Ben her kural ihlaline yazılması taraftarıyım.

O kadar da pişkin pişkin bırakıyorlar ki araçlarını. Bir şeyler alıyordum mal kamyonu geldi dükkanın önüne yanaşması lazım Dükkan sahibi çırağını yolladı. "Abi mal geldi aracını çeker misin?" demiş çocuk adam da " Tamam şu oyun bitsin gelirim" demiş çocuk da "abi kamyon bekliyor" demiş öfleyip pöfleyip al şunu tut geliyorum deyip zorla çekmiş. Böyle saçmalık olabilir mi?

Bu tur durumda kesilen her cezayi hakli buluyorum ben. Izmir K. Yaka'da bazi yerlerde adamlar (esnaf diyemeyecegim ) kaldirimi dolduruyor, yuruyecek yer birakmiyor. Tam onune de arac birakiyor. Bayagi caddenin ortasinda yurumek zorunda kaliyoruz. Gorunce fotografini cekip direkt ispikliyorum hem dukkan hem arac sahibi ceza yesin diye. Bir gun araba altinda kalip olecegiz bunlarin acgozlulugu yuzunden.

Bu tur durumda kesilen her cezayi hakli buluyorum ben. İzmir K. Yaka'da bazi yerlerde adamlar (esnaf diyemeyecegim ) kaldirimi dolduruyor, yuruyecek yer birakmiyor. Tam onune de arac birakiyor. Bayagi caddenin ortasinda yurumek zorunda kalıyoruz. Gorunce fotografini cekip direkt ispikliyorum hem dukkan hem arac sahibi ceza yesin diye. Bir gun araba altinda kalip olecegiz bunlarin acgozlulugu yuzunden.

Bence de hem dükkan sahibi önünü kapatmamalı hem de araç sahibi dükkanın önüne koymamalı. Gerçi araç sahipleri yollara ve dükkan önlerine park etmezse dükkan önünü kapatma sorunu da çözülür.