Fitness'a gidiyorum. Öylesine spor olsun diye ve fit kalmak için yapıyorum. Haftada 4 gün full body ağırlık antrenmanı yapıyorum. Bunu 3 güne düşürüp kalan 1 günde sadece bisiklet, koşu bandı falan kullansam daha mı iyi olur sizce? Yağ yakma ihtiyacım da yok hatta kilo eksiğim de var yani kardiyo olarak günlük hayattaki yürüyüş yetiyor ama her gün salonda ağırlık kaldırmaktan da sıkıldım bir gün de kardiyo takılayım diye düşündüm.

Fitness'a gidiyorum. Öylesine spor olsun diye ve fit kalmak için yapıyorum. Haftada 4 gün full body ağırlık antrenmanı yapıyorum. Bunu 3 güne düşürüp kalan 1 günde sadece bisiklet, koşu bandı falan kullansam daha mı iyi olur sizce? Yağ yakma ihtiyacım da yok hatta kilo eksiğim de var yani kardiyo olarak günlük hayattaki yürüyüş yetiyor ama her gün salonda ağırlık kaldırmaktan da sıkıldım bir gün de kardiyo takılayım diye düşündüm.
Kardiyo daha çok yağ yakımı için uygun ve sizin anladığım kadarıyla herhangi bir kilo probleminiz yok. O yüzden kardiyodan daha çok kondisyon antrenmanı işinizi görecektir. Uzun vadede antrenman verimliliğinizi arttıracak ve daha az yorulacaksınız. Sporda düzgün nefes almamak kalp ritmini düzensizleştirdiğini duymuştum doğruluğunu bilemem. Kısacası kardiyo yerine kondisyon antrenmanları ve düzenli bir şekilde spor en iyi tercih olacaktır.

Programa biraz eglence icin kardiyo koymak guzel fikir ancak sizde negatif etkisi bile olabilir, kilo endeksinizi daha da bozarak. Bunun yerine 1 gun patlayici guc calisabilirsiniz ornegin.
Son önerinizi pek tercih etmiyorum. Zaten dediğiniz gibi eğlence için düşünüyordum kardiyo gününü. 1 gün yarım saat koşu bandında takılsam olabilir gibi geldi bana. Her gün aynı şeyleri tekrarlamak biraz sıkıyor full body çalıştığımdan dolayı. Bir günü koşuya ayırmak eğlenceli olabilir gibi. Haftada bir gün 30-40dk koşu bandı kilo verdirmez herhalde diye düşündüm.

Haftada bir gün 30-40dk koşu bandı kilo verdirmez herhalde diye düşündüm.
Ayarladiginiz hiz ve zorluga da bagli. Cok ucuk rakamlarda kosuyu yaparsaniz kilo yakmaniz muhtemel. Hafif tempoda dusunulebilir ancak soyle bir durum da var, gundelik hayatinizda da yurudugunuzu belirtmissiniz. Gundelik hayatinizda aktif biri olmasaydiniz muhtemelen 30-40 dakika kosu bandinin pek negatif etkisi olmazdi size. Bu yuzden acikcasi bilemiyorum, hatta mumkunse salonda hocaniza danisin. Kas yapayim derken goz cikarmak hos olmaz.

Haftada 1 kez yarım saatlik cardio herhangi bir negatif etki yaratmaz, haftada 2-3 kez yapsan da ben pek sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Cardio sadece kilo problemi olanlar tarafından yapılmalı diye bir kanun yok, faydası bile olur. Sonuçta yakacağın en baba kalori 100-200 olacaktır bir session'da.