ANOFF

Uzman
Boy: 183 cm, Kilo: 105 kg, Yaş: 18. Şimdiki amacım 95 kiloya kadar sadece kardiyo ve diyet yapmak. Daha sonra ağırlık antrenmanlarına başlamak. Ben 4 yıl önce şu videodaki antrenmanı her gün yapıp ve diyetle 100 kilodan 75'e düşmüştüm. Bilmiyorum, belki o zamanlar ekstra bir şeyler de yapmış olabilirim ama tam hatırlamıyorum. Sizce bu kardiyo idmanını her gün yaparsam ve düzgün beslenirsem 3-4 ayda 5-6 kilo verebilir miyim? Bir de şu 95 kilodan sonra ağırlık antrenmanına başlamak mevzusu mantıklı mı?

Sadece kardiyo ile sağlıklı kilo veremezsin maalesef. Şöyle öneririm ağırlık yapana kadar kalorini sayarak kalori açığıyla kilo ver. Full yüksek kalori açığı bırakıp kaslarını yakma. Ama en mantıklısı kas kütlesi kazanarak kilo vermek. Evde bile çalışamaz mısın ?

3 ayda 11 kg verdim. Genellikle haftada 3 gün olacak şekilde günde 6 haşlanmış yumurta sınırsız su 17km tempolu yürüyüş (6.5km/h) yaparsanız çok rahat verebiliyorsanız.

Boy: 183 cm, Kilo: 105 kg, Yaş: 18. Şimdiki amacım 95 kiloya kadar sadece kardiyo ve diyet yapmak. Daha sonra ağırlık antrenmanlarına başlamak. Ben 4 yıl önce şu videodaki antrenmanı her gün yapıp ve diyetle 100 kilodan 75'e düşmüştüm. Bilmiyorum, belki o zamanlar ekstra bir şeyler de yapmış olabilirim ama tam hatırlamıyorum. Sizce bu kardiyo idmanını her gün yaparsam ve düzgün beslenirsem 3-4 ayda 5-6 kilo verebilir miyim? Bir de şu 95 kilodan sonra ağırlık antrenmanına başlamak mevzusu mantıklı mı?
Kilo vermeni sağlayacak tek bir şey var o da kalori açığı vermek. Spor yapmak muazzam bir kalori açığı oluşturmadığı için genelde kilo kaybetmene pek etkisi olmaz ( ağır antreman yapıyorsan etkisi olur tabi ama normal spor pek etki etmez). Bu süreçte protein, yağ ve karbonhidratı kesmeyip herhangi bir spor yaptığın müddetçe rahat rahat kilo verirsin. Sen yeterki aldığın ve yaktığın kalorinin hesabını tut.

Şunu da ekleyeyim sadece kardiyo kas yapmadan kilo vermek = skinny fat durumu 7 ay sadece kardiyo ile 30 kilo vermiş biri olarak söylüyorum. Aradan 8 yıl geçti 1.5 yıldır spor yapıyorum vücudu anca toplayabildim hala sarkmalar var.

Harcadığından az kalori yiyerek sıfır kardiyo ile de kilo verirsin. Harcayabildiğinden fazla kalori yersen sabahlara kadar koşsan da kilo veremezsin.

Dengeli beslenme ve bisiklet ile 10 kilo verdim, bi 5-6 kilo daha vereceğim. Elime ağırlık aldığım yok ve şimdilik şeklim yerinde göğsüm hala karnımdan ileride duruyor atletik olarak fena durmuyorum. Bu formülle devam edeceğim sanırım. Tek bir şart var -> KALORİ AÇIĞI.

Günde bir öğün yiyorum.