Anksiyete olduğunu sanmıyorum. Yıllardır vardı ve şu an eskisi kadar fazla değil. 2 hafta önceki tahlilimde sodyumum düşüktü, bence biraz daha düştüğü için oldu.Böyle şeyleri riske atmamak gerekir. Bence git. Eğer ki sürekli olarak acile gidiyorsan psikiyatri bölümünden randevu almanı öneririm acile gittikten sonra. Basit bir hastalık da kalp ile alakalı problem yapabilir ya da kalp krizi mide ağrısı yapabilir bu tarz şeyleri riske atmamak gerekir. Bir an önce acile git daha sonra da bence psikiyatriden randevu al ve bu durumundan bahset. Basit anksiyete bozukluğu gibi durumlar da olabilir. Acile gelmesini istediğimiz kişiler zaten sizin gibi kişiler oradaki kimseyi bu durumundan dolayı yormazsın zaten işimiz bu merak etme.
Detaylar
Kim cevapladı?CanPatrioTic
Yetkin
Çok geçmiş olsun hocam. Ne olur ne olmaz hastaneye görünmekte yarar var.Panik atak ve anksiyete bozukluğum var ama kafama taktığım bir sorun yok.
Uyuyan Sincap
Üstün
Selam. Üç gündür devam eden birkaç belirtim var. Acile gitmeli miyim kararsızım, çünkü bazen gereksiz yere hastaneye gidiyor gibi hissediyorum. Ya da hastaneden randevu alarak mı gitmeliyim? Belirtilerim şöyle: Baş ağrısı, mide bulantısı, düzensiz kalp ritmi, çabuk yorulma karın ağrısı ve bilinç bulanıklığı. Çabuk yorulmadan kastım kalbim hızlı yoruluyor, yerimden kalkıp yavaşça iki adım atsam bile çok hızlanıyor. Bu daha yeni başladı ama diğer belirtiler 3 gündür var.
Hastalık hastası(sürekli kafasında hastayım diye olaylar yaratan) biri değilseniz belirtiler ciddi. Polikliniğe gidersiniz muhtemelen işiniz uzar. Tahlil falan yapılır. Acille kalmaz. Müsait vaktinizde gidin.
Öyle biri değilim, hasta olacaksak zaten korkmakla geçmeyecek. Ben panik atak yüzünden olabilir demiştim ama gitmekte yine fayda var bence de.Hastalık hastası(sürekli kafasında hastayım diye olaylar yaratan) biri değilseniz belirtiler ciddi. Polikliniğe gidersiniz muhtemelen işiniz uzar. Tahlil falan yapılır. Acille kalmaz. Müsait vaktinizde gidin.
Uyuyan Sincap
Üstün
Panik atak tanısı koyulduysa size belirtiler buna bağlı.Öyle biri değilim, hasta olacaksak zaten korkmakla geçmeyecek. Ben panik atak yüzünden olabilir demiştim ama gitmekte yine fayda var bence de.
Öyleyse 2-3 saat sonra gitmeyi planlıyorum. Yemek yiyip gidersem sonuçlar yanlış çıkar mı?Böyle şeyleri riske atmamak gerekir. Bence git. Eğer ki sürekli olarak acile gidiyorsan psikiyatri bölümünden randevu almanı öneririm acile gittikten sonra. Basit bir hastalık da kalp ile alakalı problem yapabilir ya da kalp krizi mide ağrısı yapabilir bu tarz şeyleri riske atmamak gerekir. Bir an önce acile git daha sonra da bence psikiyatriden randevu al ve bu durumundan bahset. Basit anksiyete bozukluğu gibi durumlar da olabilir. Acile gelmesini istediğimiz kişiler zaten sizin gibi kişiler oradaki kimseyi bu durumundan dolayı yormazsın zaten işimiz bu merak etme.
Kalbinizle alakalı bir problemden dolayı gidiyorsunuz temel olarak. O yüzden bir sorun olmaz.Öyleyse 2-3 saat sonra gitmeyi planlıyorum. Yemek yiyip gidersem sonuçlar yanlış çıkar mı?
Kalbimi 2 hafta önce hem EKG hem EKO ile kontrol ettirmiştik. Kalple ilgili bir sorunum yok. Muhtemelen dediğim gibi sodyumdan kaynaklı. O yüzden sadece tahlil yapacaklarını düşünüyorum, en kötü EKG yaparlar herhalde. Kan tahlilini yanlış gösterir mi yemek yemek? En son yemek yiyerek gittiğimde tekrar tahlil istemişlerdi, ondan soruyorum. Ama neden tekrar istediklerinden emin değilim tabii.Kalbinizle alakalı bir problemden dolayı gidiyorsunuz temel olarak. O yüzden bir sorun olmaz.
Son düzenleme:
Kesinlikle git ama eger yine bir sey cikmazsa bir psikiyatri randevusu alman iyi olur. Bende de var buna benzer bi' durum vucudumda ufak bir sey ciksa panik atak geciriyorum diger belirtiler ustune biniyor hemen, hastalik hastaligi.
Yanlis anlama hastalik hastaligisin demiyorum sana ama her gittiginde bir sey cikmiyorsa psikolojik olmasi muhtemel. Sorun yasadigimda Google okurken belirtilerim 2x-3x artiyor.
Yanlis anlama hastalik hastaligisin demiyorum sana ama her gittiginde bir sey cikmiyorsa psikolojik olmasi muhtemel. Sorun yasadigimda Google okurken belirtilerim 2x-3x artiyor.
Ben neredeyse haftada bir hastaneye gidiyorum. Hastanede bulunmak beni çok rahatlatıyor. Acilde yattığım gün hiç olmadığım kadar mutlu ve rahattım mesela. Ayrıca panik atağım var, ama böyle belirtileri yapacağı ve bu kadar uzun süreceğini sanmıyorum. Normalde En fazla 1 saat sürerdi. Bu yüzden bazen abartıyor muyum diye düşünüp hastaneye gitmediğim oluyor. Gitmeyi düşünüyorum. Son olarak psikoloğa gitmiştim ama hem çok pahalı, hem ailem itiraz ediyor, mesela psikolog tedavideyken aileme bir kitap söyleyip bunu okuyun dedi ve bu yüzden tedaviye başlamadan bitirmiştik. Tekrar deneyeceğim umarım. İlaçları pek iyi gelmiyor aslında, en son antidepresan kullandığımda intihara götürecekti.Kesinlikle git ama eger yine bir sey cikmazsa bir psikiyatri randevusu alman iyi olur. Bende de var buna benzer bi' durum vucudumda ufak bir sey ciksa panik atak geciriyorum diger belirtiler ustune biniyor hemen, hastalik hastaligi.