15146

Gelişen
Merhaba,

Bu foruma yeni üye oldum ve ilk kez konu açıyorum, bir hata yapmışsam beni uyarırsanız sevinirim.

Şöyle başlayayım:

Önce temiz bir format atıyorum, bunu taşınabilir bir diske yedekliyorum ve bu diski çıkarıyorum.
Bu defa format attığım bu sisteme A,B,B,D olmak üzere 4 oyun yüklüyor ve bunu da 2'nci bir taşınabilir diske yedekliyorum.
Daha sonra ilk yedek aldığım içinde sadece sistem olan yedeği geri yüklüyor buna da E.F.G.H olmak üzere yine 4 oyun yüklüyorum.
Böylece benim 3 harici disk de yedeğim olmuş oluyor, ben bu yedeklerdeki oyunları oynamak için sık sık geri yükleyerek oynasam sisteme zararı olur mu?

Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk ömründen gider, başka zararı olmaz.

İlginiz için çok teşekkür ediyorum.
Ben, ileri yaşım nedeni ile oluşan ve tedavisi mümkün olmayan, sadece kullandığım ilaçlar ile seyri yavaşlayabilen bir beyin rahatsızlığım nedeni ile doktorumun da tavsiyesine uyarak, kullandığım ilaçlara ek olarak, bilgisayarda gençler gibi, çocuklar gibi savaş oyunları oynuyor, beynimi bir şeyler ile meşgul etmek sureti ile aktif tutmak için çalışıyorum, sanırım bunun faydasını görmemle birlikte yine de çok sık yanlışlar yapıyor sorunlar yaşıyorum, bu forumda inşallah sorunlarıma çözüm getiren iyi insanlar olur.
Ancak ben oynadığım oyunların, sistemin kurulduğu diski doldurup sorun yaşatmaması için, ayni sistem üzerine ayrı ayrı oyunlar yükleyip ayrı taşınabilir disklere yedekleyerek yüklersem, her defasında format atmanın sistemi kurduğum diske zarar vermesini önlemeyi düşünmüştüm, böylece format atmaya gerek kalmayacak, sistem sadece geri yüklenecekti.
Ben böyle düşünmüş, bu nedenle sormuştum.
Tekrar teşekkürler.

Oyunlar ek diske kurulabiliyor ve o şekilde çalışabiliyor.
Ayrıca diskte yeterli boş alan olduğu sürece sistem yavaşlamaz.

Ayrıca en başta merak ettiğim bir şey vardı. Yedeği nasıl, hangi programla alıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yedeği ayrı bir program olmadan, Denetim Masası'ndan, yedekleme ve geri yükleme yoluyla alıyor, geri yüklerken de, ayarlar menüsünden kurtarma yolunu kullanarak geri yüklüyorum.
Oyunları kurduğum sistem ilk kez temiz format attığım ve taşınabilir diske yedekledikten sonra onu bilgisayardan çıkarıyor ve tekrar format atmaya gerek kalmadan yine ayni sisteme birkaç oyun yükleyip başka bir taşınabilir diske yedekledikten sonra onu da bilgisayardan çıkarıp, önceki, içinde oyun olmadan yedek aldığım diski tekrar takıp, oyunsuz sistemi geri yüklüyor, bu defa da ona yeni oyunlar kuruyor ve yine boş taşınabilir diske yedekliyorum,
Sonuçta hep ayni sisteme yüklemiş oluyorum.

Sıkıntı yaşamıyorsanız kendi amaçlarınıza göre bir çözüm bulmuşsunuz demektir.
Bende kendimi bildim bileli sistem yedeği alırım ama Macrium, Aomei gibi programlar kullanarak.
İyi geceler Refik Bey,