Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lasasu

Üyecik
Öncelikle bu mesajı okuyacak arkadaşların bilgisi sahibi olup bu konuda önerisi olursa çok teşekkür ederim. Gerçekten fikir ve önerilerinize çok ihtiyacım var. Çünkü çevremde bu konuları konuşabileceğim, dertleşebileceğim bir ailem ya da arkadaşım yok.

Bu sene üçüncü kez üniversite sınavına giriyorum. Daha önce iki kez mezuna kaldım. Nedenlerini uzun uzun anlatmak istemiyorum ama özetle: Hayattaki planlarım istediğim gibi gitmedi. Ocak ayından bu yılın Mart ayına kadar olan süreç verimsiz geçti. Ancak Nisan ortasında tekrar çalışmaya başladım.
Şu anda YDT sınavına hazırlanıyorum ve sınava 23 gün kaldı. Deneme sınavlarında yaptığım netler 25-27 civarında.

Size iki sorum olacak:

1. Günde 10-12 saat çalışarak kalan 23 günde netimi 50-55’e çıkarma şansım var mı? Bu sizce mümkün mü, yoksa hayal mi?

2. Eğer bu sene bir üniversite kazanırsam, büyük ihtimalle İzmir, Ankara, Antalya gibi şehirler değil; Uşak, Giresun, Ağrı, Kars gibi daha az tercih edilen şehirler olacak.
Sizce bu üniversitelerden birine gitmek mi mantıklı, yoksa bir yıl daha risk alıp, üçüncü kez mezuna kalıp gerçekten derece yapmayı hedeflemek mi daha iyi olur?
Üniversitenin ve şehrin önemi konusunda net bir fikrim yok. Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan arkadaşların yorumlarını duymayı çok isterim.
Gerçekten hayatımın dönüm noktası gibi bir dönemdeyim ve mantıklı, samimi yorumlar beni çok mutlu eder. Herkese şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, oncelikle sana soyle diyim bu hayatta her sey paradan ibaret. Istedigin bolum ne bilmiyorum bundan dolayi oneri veremeyecegim ama sunu soyliyim para hangisi kazandiriyorsa onu okumani oneririm. Para elektirik ve saglik bolumlerinde. Fazla zaman kaybetme bir bakmissin 30 yasina gelmissin.

Selam, oncelikle sana soyle diyim bu hayatta her sey paradan ibaret. Istedigin bolum ne bilmiyorum bundan dolayi oneri veremeyecegim ama sunu soyliyim para hangisi kazandiriyorsa onu okumani oneririm. Para elektirik ve saglik bolumlerinde. Fazla zaman kaybetme bir bakmissin 30 yasina gelmissin.
hocam selamlar konu bu olmasa da önerin için teşekkür ediyorum istediğim bölüm ingiliz dili ve edebiyatı. bölümden mezun olup akademisyen olmak 2.plansa bölümden mezun olup diploma ile yurt dışına iltica etmek

Sınavda gelecek soru kalıpları, istenen şeyler belli düzgün bir çalışma ile yükseltilebilir. Yalnız bunu 3 senede yapamamış birisinin şimdi yapmasını pek olağan görmüyorum. Bu kadar düşük netler ile gidilen bir üniversite bölümünden ise bir cacık olacağını düşünmüyorum. Ha benim sosyal zekam çok iyidir, bir diplomam olsun öyle ya da böyle bir şeyler başarırım diyorsanız sıkıntı yok.

Sınavda gelecek soru kalıpları, istenen şeyler belli düzgün bir çalışma ile yükseltilebilir. Yalnız bunu 3 senede yapamamış birisinin şimdi yapmasını pek olağan görmüyorum. Bu kadar düşük netler ile gidilen bir üniversite bölümünden ise bir cacık olacağını düşünmüyorum. Ha benim sosyal zekam çok iyidir, bir diplomam olsun öyle ya da böyle bir şeyler başarırım diyorsanız sıkıntı yok.
Hocam senden bir öneri almak istemem çünkü forumda gezerken cevapların önüme çıkıyor ve insanlara ne kadar üstten baktığın ve ne kadar aşağılayıcı olduğun çok net belli oluyor. Sınav gibi herkesin kendi yolculuğunu yaşadığı bir konuda bu kadar yargılayıcı ve küçümseyici olmak, sanırım kendi doğrularını evrensel sanmandan kaynaklanıyor. 3 senede yapamamış birinin şimdi yapamayacağını düşünmek de aynı mantığın ürünü. Kaldı ki 3 sene de yapamadım diye bir durum yok. Geçen 2 sene hayatın başka yerindeydim bu sene başladım ama sanırım senin gözünde bir insan düştüyse, kalkamaz ama hayat öyle işlemiyor.
“Bu kadar düşük netlerden bir cacık olmaz” gibi cümleler kuruyorsan, ya çok başarılısındır ya da hayatta bir “cacık" başarısı olmayan ama bunu lafla dengelemeye çalışanlardansındır. İkisi de beni ilgilendirmez ama şunu bil, insanlar düştüğü yerden kalkıp çok sağlam yürüyebilir. Bunu görmezden gelmek, yalnızca kendi sınırlarının dışına çıkamamaktır.

Diploma sadece kağıtsa, niye herkes peşinden koşuyor? Sosyal zekan iyidir demişsin, güzel ama bir yere gelmek için sadece sosyal zeka yetmiyor, bunu zamanla anlarsın. Çünkü gerçek başarı hem zeka hem azim hem de düştüğünde tekrar deneme cesaretidir. Ben şu an o cesaretle yoluma devam ediyorum. Kimseye hayalini küçümseme hakkı vermiyor bu forum. Fikir belirtebilirsin ama yukarıdan konuşmak, başkasının yolculuğunu küçümsemek, senin kişiliğini yansıtır. Eleştiri yapıcı olduğunda değerlidir, yoksa sadece egodur.

hocam selamlar konu bu olmasa da önerin için teşekkür ediyorum istediğim bölüm ingiliz dili ve edebiyatı. bölümden mezun olup akademisyen olmak 2.plansa bölümden mezun olup diploma ile yurt dışına iltica etmek
Cok mantikli bir bolum bence mezuna kalinir fakat ayni zamanda baska bir bolum daha okunur eger kazanirsan seneye kaydini sildirir ona gecersin.

Hocam bana kalirsa git 1 yil calis parani kazan yasin gencken kacak olarak git ABD'ye. Normal gidenle hiçbir farkin kalmiyor izinleri aldiktan sonra.

Hocam keşke dediğiniz gibi öyle kolay olsa ama işin gerçeği oraya gitmek, hele ki kaçak şekilde gitmek ciddi risk taşıyor. Orada tutunabilmek için hem sağlam dil hem para hem de sağlam bir çevre gerekiyor. Hele ki kaçak statüdeysen sağlık hizmetinden eğitime, barınmadan güvenliğe kadar her şey daha da zorlaşıyor.

Erken yaşta böyle büyük bir adımı atmadan önce bin kere düşünmek lazım.

hocam keşke dediğiniz gibi öyle kolay olsa ama işin gerçeği oraya gitmek, hele ki kaçak şekilde gitmek ciddi risk taşıyor. orada tutunabilmek için hem sağlam dil, hem para, hem de sağlam bir çevre gerekiyor. hele ki kaçak statüdeysen sağlık hizmetinden eğitime, barınmadan güvenliğe kadar her şey daha da zorlaşıyor.
Evet oyle risk var ama alinir o risk. En fazla geri gonderirler. :D

Hocam senden bir öneri almak istemem çünkü forumda gezerken cevapların önüme çıkıyor ve insanlara ne kadar üstten baktığın ve ne kadar aşağılayıcı olduğun çok net belli oluyor. Sınav gibi herkesin kendi yolculuğunu yaşadığı bir konuda bu kadar yargılayıcı ve küçümseyici olmak, sanırım kendi doğrularını evrensel sanmandan kaynaklanıyor. 3 senede yapamamış birinin şimdi yapamayacağını düşünmek de aynı mantığın ürünü. Ki 3 sene de yapamadım diye bir durum yok geçen 2 sene hayatın başka yerindeydim bu sene başladım ama sanırım senin gözünde bir insan düştüyse, kalkamaz. Ama hayat öyle işlemiyor.
“Bu kadar düşük netlerden bir cacık olmaz” gibi cümleler kuruyorsan, ya çok başarılısındır ya da hayatta bir “cacık “başarısı olmayan ama bunu lafla dengelemeye çalışanlardansındır. İkisi de beni ilgilendirmez. Ama şunu bil insanlar düştüğü yerden kalkıp çok sağlam yürüyebilir. Bunu görmezden gelmek, yalnızca kendi sınırlarının dışına çıkamamaktır.
Diploma sadece kağıtsa, niye herkes peşinden koşuyor? Sosyal zekan iyidir demişsin, güzel. Ama bir yere gelmek için sadece sosyal zeka yetmiyor, bunu zamanla anlarsın. Çünkü gerçek başarı hem zeka, hem azim, hem de düştüğünde tekrar deneme cesaretidir. Ben şu an o cesaretle yoluma devam ediyorum. Kimseye hayalini küçümseme hakkı vermiyor bu forum. Fikir belirtebilirsin ama yukarıdan konuşmak, başkasının yolculuğunu küçümsemek, senin kişiliğini yansıtır. Eleştiri yapıcı olduğunda değerlidir, yoksa sadece egodur.

Bu arada bir yere gelmek icin gercekten dayın olmasi gerekiyor bu ulkede onun haricinde sadece hayallerde yasarsin. Bence saglam bir ailen ve dayin yoksa bosuna uzun yollara girme. En iyisi hizlica para kazanmak icin surekliligi olan islere bakmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.