Hocam senden bir öneri almak istemem çünkü forumda gezerken cevapların önüme çıkıyor ve insanlara ne kadar üstten baktığın ve ne kadar aşağılayıcı olduğun çok net belli oluyor. Sınav gibi herkesin kendi yolculuğunu yaşadığı bir konuda bu kadar yargılayıcı ve küçümseyici olmak, sanırım kendi doğrularını evrensel sanmandan kaynaklanıyor. 3 senede yapamamış birinin şimdi yapamayacağını düşünmek de aynı mantığın ürünü. Ki 3 sene de yapamadım diye bir durum yok geçen 2 sene hayatın başka yerindeydim bu sene başladım ama sanırım senin gözünde bir insan düştüyse, kalkamaz. Ama hayat öyle işlemiyor.
“Bu kadar düşük netlerden bir cacık olmaz” gibi cümleler kuruyorsan, ya çok başarılısındır ya da hayatta bir “cacık “başarısı olmayan ama bunu lafla dengelemeye çalışanlardansındır. İkisi de beni ilgilendirmez. Ama şunu bil insanlar düştüğü yerden kalkıp çok sağlam yürüyebilir. Bunu görmezden gelmek, yalnızca kendi sınırlarının dışına çıkamamaktır.
Diploma sadece kağıtsa, niye herkes peşinden koşuyor? Sosyal zekan iyidir demişsin, güzel. Ama bir yere gelmek için sadece sosyal zeka yetmiyor, bunu zamanla anlarsın. Çünkü gerçek başarı hem zeka, hem azim, hem de düştüğünde tekrar deneme cesaretidir. Ben şu an o cesaretle yoluma devam ediyorum. Kimseye hayalini küçümseme hakkı vermiyor bu forum. Fikir belirtebilirsin ama yukarıdan konuşmak, başkasının yolculuğunu küçümsemek, senin kişiliğini yansıtır. Eleştiri yapıcı olduğunda değerlidir, yoksa sadece egodur.