3. kez mezuna kalmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lasasu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 913
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısın hocam, o tür işler gerçekten çevreyle, torpille yürüyor ama her şey de torpille dönmüyor. Benim bölüm için çok da dayı, torpil gerekmiyor açıkçası. Oturup çalışan bir şekilde yolunu buluyor. Ya olur ya olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yok hocam kendi emeginlede olmuyor inan bana denedim denedim yoruldum artik. Bunaldim ayni zamanda.

Yok hocam kendi emeginlede olmuyor inan bana denedim denedim yoruldum artik. Bunaldim ayni zamanda.
Siz ne yapıyorsunuz hocam? Okuyor musunuz? Okuyorsanız bölümünüz ve kaçıncı seneniz?

Siz ne yapıyorsunuz hocam? Okuyor musunuz? Okuyorsanız bölümünüz ve kaçıncı seneniz?

Okudum bitirdim, askerlik bitti, maddi sorundan dolayi terk edildim. Son 4 yıldır issizim. Bundan dolayi diyorum her şey para. Maneviyat diye uyrdurulan şey yalan. Herkes dusmanin oluyor issizsen. Hatta annen baban bile.

Okudum bitirdim, askerlik bitti, maddi sorundan dolayi terk edildim. Son 4 yıldır issizim. Bundan dolayi diyorum her şey para. Maneviyat diye uyrdurulan şey yalan. Herkes dusmanin oluyor issizsen. Hatta annen baban bile.
Ah be abim, inan anlayabiliyorum seni. İşin gücün olmayınca insanın çevresi bile değişiyor, herkes bir anda uzaklaşıyor. Annen baban bile bazen seni anlamıyor ya da anlamazdan geliyor, çok iyi biliyorum o hissi. Para konusuna da hak veriyorum, bu ülkede bazı şeyleri sadece çalışarak aşmak bazen mümkün olmuyor. Ama yine de insan bir yerden sonra pes etmese daha iyi gibi geliyor bana. Çünkü tam tersi olunca da ömür bitiyor. Umarım bir gün o kapı da sana açılır abim, ki açılacak da bence. Hayatında güzel gelişmeler olmasını diliyorum, belki bir gün devran döner buraya alıntı yaparsın

Hahahha olur. Bu sayfayi not defterime kayit edecegim. Bakalim belki degisir. Sizin gibi iyi niyetlli insanlarin hatrina donuyor bu dunya. Gercekten bunaldim insanlardan. Yuzumu goren ne is yapiyorsun diye sormasi beni cok fazla geriyor burada. Teşekkür ederim tekrardan.

Çevrenin baskısı olmasa insan bu kadar stres yaşamaz zaten. Sürekli "çalış artık, bir işe gir, bu yaşta hâlâ..." gibi laflar dolanıyor aile ve çevrede. Dışarıdan beklenen şey genelde çok net: Nedir o da? Düzgün bir iş bulamıyorsan, git asgari ücrete razı ol, ne iş olursa yap. Ama kimse uzun vadeyi düşünmüyor bence. Sürekli başkalarını yargılayanlar, yani seni yargılayanlar aslında günü kurtaran ama yarına hiçbir şey bırakmayan insanlar, buna emin olun. Siz gerçekten önünüze iyi bir yol açmak, daha sağlam bir yaşam kurmak istiyorsanız bu yol için de emek vermelisiniz ve her şey çok geç olmadan yol ne kadar zor olsa bile en erkenden başlamalısınız ve eğer yapabiliyorsanız boş lafları kafanıza takmayın, siz onların idealleri için yaşamıyorsunuz ama onların idealleri sevginin önüne geçmişse bırakın onlar sizi kazansın, siz onları değil. Ek olarak lütfen bunları nasihat olarak algılamayın, bu haddime değil.

Sorun imkan yok kac defa basvurdum asgari ucret vs. onemli değildi benim icin hiçbir zaman. Olmuyor bir turlu. Gercekten araya birilerini sokmak gerekli ve bu bana yakismaz kesinlikle. Kendi ayaklarimin ustunde durdum simdiye kadar simdiden sonra da oyle yapmak istiyorum. Fakat imkan yok imkan olsa ne projelerim vs. vardi fakat aile icin sıkıntılıydi benim. Bir yandan sinir hastasi bencil abim bir yandan ruh hastasi babam tum ailenin icine ettiler. Benim sucum daha buyuk onca olan seyden sonra hala onlara guvenmekti. Askerden sonra keske hiç donmeseydim memleke isler cok cok daha farkli olurdu benim icin kesinlikle. Ama iste onun bunun lafina bakarak guvenerek mahvoldum. Herkes kendi cikari dogrultusunda seni yonlendirir bunu unutma. Hiç fark etmez sevgilin, baban, annen hiç onemi yok hepsi kendi cikari icin sana yon verir. Biraz gec anladim bunu. Bundan dolayi yasin biraz ilerlemeden bence para kazanabilecegin bir iste calismaya basla. 4 yil okursun ustune egomanyak bir hoca sans kafayi takar 4 yillik okulu 5-6 yilda bitirirsin. Bunlar olagan seyler bu ulkede.

Ben dil bölümü mezunuyum ve son YGS'ye 3 ay kala sayısal hazırlanmaya başlayıp Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı kazanıp gitmedim. Dil bölümünden ya öğretmen olursun ya da mütercim-tercümanlık, ötesi yok. Atanırsın-atanamazsın, YDT'den iyi sonuç çıkar-çıkmaz ona bir şey diyemiyorum. Mesele kamuya atanmaksa zaten durum ortada. Ve evet, genelde üniversitenin adı bile yetiyor bazı durumlarda. Saçna sapan tercihlerle yıllarını heba etme derim.

Fazla mezuna kalmak seni ilerletmez daha da geriye götürür, tecrübe ettim, edenler de vardır. Ayrıca yaşın geçiyor. Mezuna bırakmanın suyu çıkmamalı.

Eğer alacağın diploma senin %100 ihtimalle yurtdışı biletinse bir dakika durma, hemen git. Türkiye'de hayat namına bir şey kalmadı.

Hepsi şahsi düşüncem umarım yardımcı olur. Yolun bahtın açık, her şey gönlünce olsun dostum.

1 kişinin yaşam maliyeti 40K iken asgari ücret 22K ise fazla ütopik hayallerde gezmeyin bence değil mi? @ProfTech doğru söylüyor abim yaşında adam haklı yani. Kendi işinin patronu değilsen, hayat yaşama şansın çok daha düşük.

Hocam aynı konuyu yeşil forumda açmıştım. Bana da bu mesajı yazmışlardı: Forumlarda akıl aramamalısın. Hele bu tarz insanları yargılamaya bayılan ama düşük yaş ortalamasına sahip ortamlarda.
3 yıldır ben de saçma sapan konular açıyorum. Ama hayati durumlar için burada akıl aranmamalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…