IESN

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, benim anakartım GA-H61M-DS2 (rev4.0) ve bu anakartta bir tane SYS_FAN kısmı var. Bende 6 tane fan var; 4 tanesi 3 pinli 120mm 12V fan, 2 tanesi molex. Arkadaşlar bana 3 pinli fan için 4'lü çoklayıcı aparat önerir misiniz? Diğer kalan 2 fanı PSU'dan gelen Molex'le bağlamayı düşünüyorum. Sisteme zararı falan olur mu, yardımcı olur musunuz rica etsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoklayıcı sorun çıkarmaz internetten ihtiyacınıza göre herhangi birtanesini alabilirsiniz.

Anakart fan soketleri 1 amper akım kapasitelidir (0.9 da olabilir). Olası, 0.30 amperlik 4 fanı tek çoklayıcı ile beslemeye kalkarsanız; yarın öbür gün, "anakart fan soketim eridi" diye konu açabilirsiniz.

Anakart fan soketleri 1 amper akım kapasitelidir (0.9 da olabilir). Olası, 0.30 amperlik 4 fanı tek çoklayıcı ile beslemeye kalkarsanız; yarın öbür gün, "anakart fan soketim eridi" diye konu açabilirsiniz.
Genelde diye eklemek faydalı olur daha güçlü anakartlar var elbette.

Genelde diye eklemek faydalı olur daha güçlü anakartlar var elbette.

Anakart gücünden ziyade, soket ve kablo kalınlığı ile alakalı. Bazı yüksek seviye anakartlar 3A sokete sahip olabilir lakin GA-H61M-DS2 onlardan biri değil. LGA 1155 için böyle bir durum mevcut mudur? Meçhul.

Pek tabii ki genelde diye eklemek dediğiniz gibi faydalı olacaktır.

Son düzenleme: