özen

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Bu şekil konu tam ayrıntılı bulamadım ne yapacağımı da anlamadım. Monster Notebook satıcısından monitör aldım iade etmek istiyorum iade süreci başlattım ama daha önce hiç böyle iade yönergeleri vs. çıkmadı. Adamlara da yazdım saçma sapan cevap veriyorlar; otomatik mesaj gibi kopyala yapıştır yapıyorlar. Ben de bu konuda tecrübesi olanlar varsa yardımcı olur diye düşündüm.

Aşağıdaki fotoğrafta kırmızı işaretlediğim yönergeleri nasıl yapacağız?
  1. Ürün iade onayı ne oluyor? Pakete koyun demişler neyi pakete koyacağım hangi onayı? Şu 2. eklediğim fotoğrafın SS'ını çıktı alıp mı pakete koyacağım?
  2. Etiketi, paketin adres tarafının üzerine kare biçimde yerleştirerek bitişik tarafların hiçbirine taşmadan yapıştırın vs. diyor bunu da anlamadım, nasıl oluyor? Etiket dediği İade Posta Etiketi mi? İlk Büyük etiket ve bu nasıl yapıştırılacak.
  3. Yukarıdaki adresi kullanın ve uygun adette pul ekleyin diyor. Pul nedir?
  4. En altta işaretlediğim yeşil yer. İade etiketini kesin ve paketin içine yapıştırın diyor. Nereye yapıştıracağız bunu?
WhatsApp Image 2025-02-26 at 16.55.49.webp
Ekran görüntüsü 2025-02-26 170200.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
üsttekini paketin dışına, alttakini de paketin içine çıktı alıp yapıştırın. Güzelce sarıp belirtilen kargo şirketine götürüp ücretsiz kargolayın. Hangi kargo firmasıysa gittiğinizde ''Amazon iadem var'' deyin, oradaki iade kodunu söyleyin.

Artı -1 Eksi
Arkadaşlar merhaba,

Bu şekil konu tam ayrıntılı bulamadım ne yapacağımı da anlamadım. Monster Notebook satıcısından monitör aldım iade etmek istiyorum iade süreci başlattım ama daha önce hiç böyle iade yönergeleri vs. çıkmadı. Adamlara da yazdım saçma sapan cevap veriyorlar; otomatik mesaj gibi kopyala yapıştır yapıyorlar. Ben de bu konuda tecrübesi olanlar varsa yardımcı olur diye düşündüm.

Aşağıdaki fotoğrafta kırmızı işaretlediğim yönergeleri nasıl yapacağız?
  1. Ürün iade onayı ne oluyor? Pakete koyun demişler neyi pakete koyacağım hangi onayı? Şu 2. eklediğim fotoğrafın SS'ını çıktı alıp mı pakete koyacağım?
  2. Etiketi, paketin adres tarafının üzerine kare biçimde yerleştirerek bitişik tarafların hiçbirine taşmadan yapıştırın vs. diyor bunu da anlamadım, nasıl oluyor? Etiket dediği İade Posta Etiketi mi? İlk Büyük etiket ve bu nasıl yapıştırılacak.
  3. Yukarıdaki adresi kullanın ve uygun adette pul ekleyin diyor. Pul nedir?
  4. En altta işaretlediğim yeşil yer. İade etiketini kesin ve paketin içine yapıştırın diyor. Nereye yapıştıracağız bunu?
Eki Görüntüle 128447 Eki Görüntüle 128448
Hiçbir şey yapıştırmana gerek yok. Ürünü paketle. Yurtiçi kargoya git, üstteki numarayı ver. Bu kadar.

1740641008071.webp

Hiçbir şey yapıştırmana gerek yok. Ürünü paketle. Yurtiçi kargoya git, üstteki numarayı ver. Bu kadar.

Eki Görüntüle 128454
Hocam satıcıya bunla ilgili de soru sordum dün bana şöyle yazdılar. Tam anlamadığım için konuyu en son açma gereği duydum açıkcası .
O yönergeleri yapmam lazım gibi anladım attıkları mesajdan. yanlış mı anladım acaba?

Değerli Müşterimiz, öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Amazon üzerinden oluşturacağınız iade talebi sonrası ürünü size geldiği şekilde paketine yerleştirerek hasar görmeyecek şekilde paylaşılan Yurtiçi kargo anlaşma numarası ile beraber iletilen yönergelere uygun bir şekilde gönderebilirsiniz. Saygılarımızla.

üsttekini paketin dışına, alttakini de paketin içine çıktı alıp yapıştırın. Güzelce sarıp belirtilen kargo şirketine götürüp ücretsiz kargolayın. Hangi kargo firmasıysa gittiğinizde ''Amazon iadem var'' deyin, oradaki iade kodunu söyleyin.
Peki bu pul muhabbeti ne oluyor ki? Orada bende koptu her şey :)

Hocam bir şeye gerek yok. Ürünü sağlam paketle, Yurtiçi kargoya git, kargo kodunu ver. Bu kadar.
Anladım hocam. O zaman bu adamlara ben buradaki gibi değil tabi de sadece Yurtiçi kodu ile göndereceğim yine de aşağıda ki etiket vs yönergelere gerek var mı diye sorduğumda bana niye böyle mesaj atmışlar ki . Kafa karışıklığından başka bir şey değil. Sadece Yurtiçi ile göndermeniz yeterli desinler arkadaş ne saçma işler ya. Zaten onlara birkaç soru sorduğumda da saçma sapan cevaplar verdiler.

Ben bir ayna satın aldım sonra iade ettim kargo kodunu yurt içine söylemem yetti.
Anladım. Satıcı 3. tarafmıydı ( yani amazon dışında ki bir satıcı mıydı acaba?) Mesela benim satıcı monsternotebook ve asıl önemli olan bir nokta da Gönderici de Amazon değil Monsternotebook. Galiba gönderici de önemli oluyor iade sürecinde