LH44

Üstün
Yer
Aydın
2K bütçesi 11-13.000, 240 Hz ve üzeri tercihimdir.
4K bütçesi 18-19.000, mümkünse dual mod bir monitör iyi olur. Eğer yok onlar çok kötü derseniz de 160 Hz üzeri bir monitör tercihim olur.
@BerkayZ87 yardımcı olursanız çok iyi olur. 🙂

Düzenleme: 2K monitör 5070 Ti, 4K monitör 5080 için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ana monitörde 4K şart değilse 2K olan OLED G6'yı alıp yanına da Odyssey G65B alabilirsin.
Ben belirtmeyi atlamışım, beraberinde başlık düzenlenmiş.
Kusura bakmayın.

Kısaca açıklayayım; yeni bir sistem topluyorum. Ekran kartı yıl sonu alınacak. 5070 Ti / 5080 / Bu kartların Süper versiyonları arasında bir tercih yapacağım.

5070 Ti için 2K 5080 için 4K önerisi istiyorum aslında.

Ana monitörde 4K şart değilse 2K olan OLED G6'yı alıp yanına da 2K 240 Hz VA olan Odyssey G65B alabilirsin.
Ayrıca daha önce hiç VA panel deneyimlemedim bu sebeple gözüme hitap eder mi etmez mi hiç emin değilim. Kavisli monitör çok sorun değil.

Ben belirtmeyi atlamışım, beraberinde başlık düzenlenmiş.
Kusura bakmayın.

Kısaca açıklayayım; yeni bir sistem topluyorum. Ekran kartı yıl sonu alınacak. 5070 Ti / 5080 / Bu kartların Süper versiyonları arasında bir tercih yapacağım.

5070 Ti için 2K 5080 için 4K önerisi istiyorum aslında.
2K seçeneği için Odyssey G65B (27" veya 32", boyuta sen karar ver. İki versiyonu da iyi.) önerebilirim.

4K için ise G3223Q şu an çok iyi fiyatta.

Ayrıca daha önce hiç VA panel deneyimlemedim bu sebeple gözüme hitap eder mi etmez mi hiç emin değilim. Kavisli monitör çok sorun değil.
G65B hitap eder. Dandik VA'lar gibi değil bu model.

2K seçeneği için Odyssey G65B (27" veya 32", boyuta sen karar ver. İki versiyonu da iyi.) önerebilirim.

4K için ise G3223Q şu an çok iyi fiyatta.

G65B hitap eder. Dandik VA'lar gibi değil bu model.
Değerli yorumunuz için teşekkürler. İki monitörü de değerlendireceğim.

Son olarak dual modlu monitör öneriniz var mıdır? Yoksa 4K düz olarak kalsın mı?

Hocam 250cd SDR parlaklığı olan Samsung monitör almayın bence. ASUS'a yönelin. Daha pahalı olsa da, daha yüksek parlaklık ve daha sağlam soğutma veriyorlar. Fakat fiyat bayağı tuzlu olabilir. Şu an ben de Samsung kullanıyorum (G8 OLED), pek memnun değilim. Ek olarak 5000 serisinde flick & black screen olayları mevcut bu monitörlerle haberiniz olsun. Şu an bu mesajı yazarken bile ekran siyah olup geri geldi :) (5090 kullanıyorum.)

Ek olarak 5000 serisinde flick & black screen olayları mevcut bu monitörlerle haberiniz olsun. Şuan bu mesajı yazarken bile ekran siyah olup geri geldi

Hocam monitörün ve NVIDIA'nın son driverıyla sorunsuz çalışıyor bende. Kutudan çıkan HDMI 2.1 ile bağladım. HDR ve VRR devrede.

Hocam 250cd SDR parlaklığı olan Samsung monitör almayın bence. ASUS'a yönelin. Daha pahalı olsa da, daha yüksek parlaklık ve daha sağlam soğutma veriyorlar. Fakat fiyat bayağı tuzlu olabilir. Şu an ben de Samsung kullanıyorum (G8 OLED), pek memnun değilim. Ek olarak 5000 serisinde flick & black screen olayları mevcut bu monitörlerle haberiniz olsun. Şu an bu mesajı yazarken bile ekran siyah olup geri geldi :) (5090 kullanıyorum.)
Dostum ASUS'a yönelin tabiri doğru değil, zira ASUS'un pek çok QD-OLED ve WOLED modeli var, hangisini öneriyorsun? Kaldı ki bütçeyi çokça aşması gerektiğini hepimiz biliyoruz, bu sebeple zaten bütçesi dahilinde olan OLED G6'ya yönelmesi gerektiğini söyledim. Tabii şunu da belirtmekte fayda var, OLED G6'nın 20K'ya alınabildiği senaryoda gidip aynı jenerasyondan bir QD-OLED için üste 5K'dan fazla para vermek, cebe zarar olur.

OLED G8 ile alakalı yaşamış olduğunuz problemi bilmiyorum lakin OLED monitörlerin en iyisi bile şu an parlaklık konusunda vasat. Yeni yeni 4. nesil Tandem WOLED ile SDR 350cd üstüne çıkabilmeyi başardılar.

Merhaba, 2K olarak Dell veya LG UltraGear önermeyi düşünüyorum.
Ayrıca ASUS hakkında bir yorum yapmak istiyorum (konu dışı): 2024'te ASUS TUF Gaming VG27AQML1A cihazını satın aldım. Yaklaşık temmuz ayında panelde yatay ve dikey çizgiler çıktı, garantiye gönderdim, panel değiştirildi ve test edilip geri gönderildi.
Ağustos'un 20'sinde tekrar monitörde yatay bir çizgi belirdi ve yeniden garantiye gönderdim. Bugün panel değiştirildi, test edildi ve kargoya verildi. Bakalım yine aynı sorunu yaşayacak mıyım, merak ediyorum açıkçası.

Kısaca, ASUS almanızı pek önermiyorum.