Bütçe
35.000 tl
Kâğıtüstü veriler mi? Benim nerede kâğıtüstü verilere göre yorum yaptığımı gördün? :rofl: komiksin, artık seni ciddiye bile almıyorum. Ölçüm cihazıyla ölçülen verileri paylaşıyorum, gelmiş bana kâğıtüstü verilerle yorum yaptığımı söylüyor. Matematik ile gösteriyorum sana, 1+1 = 2 bunu değiştiremezsin veya eğip bükemezsin. Dell bariz bir şekilde daha yüksek renk gamutuna sahip.
Renk gamutu doğru renk verir demek mi? Ayskan da vurgulamış noktayı. Doğal ve gerçekçi görüntü nerde?
Trol ajanslar gibi bilmediğin terimleri, verileri yazıp, kopyala yapıştır yapıp duruyorsun. Görüntü işinden anladığından ciddi şüphelerim var.
Sitenin kurucusu Recep Baltaş bir sürü monitör inceliyor, Woled'de karar kılmış. Ayskan'ın da elinden geçmiş iki Oled türü de. Sen ömründe Oled kullanmamışsın ahkam kesiyorsun. Seninki bayağı değişik bir durum.

Geçmiş olsun. Böyle bir rahatsızlığınız, durumunuz varken ve bu kadar para verilecekken kesinlikle görerek test ederek almanız gerekli. Mümkün olduğunca araştırarak ve görerek alın. Sizin açınızdan acele etmemek daha faydalı olacaktır.

Teşekkür ederim. Çok fazla tartışma konusu yarattı ama, bakıp görmeden karar vermek zor. Bahsedilen markalar zaten tartışmasız kendini kanıtlamış marka modeller olduğuna göre kullanım senaryosu önemli olan.

Renk gamutu doğru renk verir demek mi? Ayskan da vurgulamış noktayı. Doğal ve gerçekçi görüntü nerede?
Trol ajanslar gibi bilmediğin terimleri, verileri yazıp, kopyala yapıştır yapıp duruyorsun. Görüntü işinden anladığından ciddi şüphelerim var.
Sitenin kurucusu Recep Baltaş bir sürü monitör inceliyor, Woled'de karar kılmış. Ayskan'ın da elinden geçmiş iki OLED türü de. Sen ömründe OLED kullanmamışsın ahkam kesiyorsun. Seninki bayağı değişik bir durum.

Ezberci arkadaşım incelemelere bak artık. İncelemelerde bariz bir şekilde Dell daha iyi çıkıyor. Recep Baltaş 3 aydır OLED monitör kullanıyor, ki kendisinin satın aldığı ne mâlum? ASUS temin etmiş olabilir? Ayrıca OLED kullanmadığımı kim söyledi? Konudaki AW2725DF modelini kullanıyorum, fuzuli konuşup duruyorsun. Kâğıtüstü verilere göre konuşup duruyorsun gram bilgin yok. Matematiğe bile karşı çıkan bir şeysin sen. Paylaştığım testlerden, kavramlardan en ufak birini dahi bilmiyor. Okuyamıyor bile. Ama çamur atiyor. Cahilliğin arşa çıkmış düzeyde. Senin gibilere üzülüyorum. Engeli yedin daha fazla senin gibi bir cahille uğraşamam. Kendi çamurunda yuvarlanmaya devam et.

Delta'e ortalaması daha iyi.
Gama ortalaması daha iyi.
Renk sıcaklığı daha iyi.
Beyaz dengesi daha iyi

Neyin gerçekçiliğinden bahsediyorsun sen?

Dell.

Desktop Screenshot 2025.05.16 - 01.23.10.95.webp

ASUS.

Desktop Screenshot 2025.05.16 - 01.23.26.26.webp

Ezberci arkadaşım incelemelere bak artık. İncelemelerde bariz bir şekilde Dell daha iyi çıkıyor. Recep Baltaş 3 aydır OLED monitör kullanıyor, ki kendisinin satın aldığı ne mâlum? ASUS temin etmiş olabilir? Ayrıca OLED kullanmadığımı kim söyledi? Konudaki AW2725DF modelini kullanıyorum, fuzuli konuşup duruyorsun. Kâğıtüstü verilere göre konuşup duruyorsun gram bilgin yok. Matematiğe bile karşı çıkan bir şeysin sen. Paylaştığım testlerden, kavramlardan en ufak birini dahi bilmiyor. Okuyamıyor bile. Ama çamur atiyor. Cahilliğin arşa çıkmış düzeyde. Senin gibilere üzülüyorum. Engeli yedin daha fazla senin gibi bir cahille uğraşamam. Kendi çamurunda yuvarlanmaya devam et.

Renk sıcaklığı daha iyi.
Beyaz dengesi daha iyi

Dell.

Eki Görüntüle 148362

ASUS.

Eki Görüntüle 148363
Şimdi de hiçbir deneyimin olduğunu belirtmediğin bir monitörü kullandığını iddia ediyorsun. Çok ilginç. Gerçekten travmatik şeyler oluyor. QD oled kullanan arkadaş QD OLED deneyimini paylaşmış. Çok şüpheli, garip.

Son düzenleme:

Renk sıcaklığı daha iyi.
Beyaz dengesi daha iyi

Dell.

Eki Görüntüle 148362

ASUS.

Eki Görüntüle 148363

Monitor zaten teknik veri uzerinden okunan bir sey. Teknik verinin karsiligini direkt aldigin bir urun ki RTINGS bu konuda en detayli analizleri yapan bir yer. Birde tum bunlarin haricinde garanti detayi var. Neticede OLED bir monitor yarin bir gun ne olacagi belli olmaz Asus gibi les bir servisin eline bakmak istemem ben asla. Bugun 30K'ya aldigin monitor 2 yil sonra belki de 50K cunku. Dell'de aninda ikame monitor yollayip sifiriyla degisim islemlerini baslatiyorlar.

Monitor zaten teknik veri uzerinden okunan bir şey. Teknik verinin karsiligini direkt aldığın bir ürün ki RTINGS bu konuda en detayli analizleri yapan bir yer. Bir de tum bunlarin haricinde garanti detayi var. Neticede OLED bir monitor yarin bir gun ne olacagi belli olmaz ASUS gibi les bir servisin eline bakmak istemem ben asla. Bugün 30K'ya aldığın monitor 2 yil sonra belki de 50k cunku. Dell'de aninda ikame monitor yollayip sifiriyla degisim islemlerini baslatiyorlar.

Dünyadaki tüm profesyonel incelemeciler böyle yapıyor zaten? RTINGS, gtıd, monitors unboxed, techless, PC monitors vs hepsi böyle. Ölçüm cihazıyla ölçülen verilere göre yorum yapıyor. Arkadaşın gözünde kalibrasyon cihazı var belli ki. Techer80'in gözü görmüş profesyonel incelemeciler kim ki? Arkadaşın gözleri belli ki makineden bile iyi görüyor, bu yüzden bana böyle cevaplar verebiliyor.

Şimdi de hiçbir deneyimin olduğunu belirtmediğin bir monitörü kullandığını iddia ediyorsun. Çok ilginç. Gerçekten travmatik şeyler oluyor. Qd OLED kullanan arkadaş qd OLED deneyimini paylaşmış. Çok şüpheli, garip.

Normalde cevap vermeyecektim ama, konudaki arkadaşta yazdığı için cevap veriyorum. Dell AW2725DF var bende birader. Olmayan şeyi olmuş gibi gösterecek halim yok. Gir profilime ve imzama bak. Hatta monitörden resim bile var. Ne gereksiz bir insansın sen ya.

ASUS'un daha iyi renk gamutu ve metin netliğine sahip olduğunu sanan arkadaşlar elinizde internet var, birazcık araştırın.

RTINGS, monitors unboxed, PC monitors vb dünyaca bilindik profesyonel incelemecilerin yorumlarına ve paylaştıkları verilere bakabilirsiniz. Bariz bir şekilde renk gank gamutunda ve metin netliğinde AW2725DF daha iyi. Bir önceki sayfada bile ölçüm verilerini paylaştım.

Daha canlı renkler, daha duyarlı bir his ve daha iyi metin netliği...

Eki Görüntüle 148361

"ASUS'un daha iyi renk gamutu ve metin netliğine sahip olduğunu sanan arkadaşlar..." arkadaşlar derken anlayamadım yanlış bir şey mi söyledim? Ve ASUS'u değil OLED panel tipine göre kullanımımı aktardım. İncelemeleri verileri vs aksini iddia ettiğim bir durum yok.

Ancak burada şahsen belirttiğim şey, son kullanıcı kişisi olarak benim için woled in daha iyi göründüğünü söylemek istedim. Dediğiniz gibi qd-OLED daha canlıdır, daha doğrudur veya değildir ama benim için seçim nedenleriyle birlikte diğer taraftan olabilir ve bu çok normal bir şeydir. Ben Woled'i seçtiğim için bu dünyadaki herkese Woled'in daha iyi olduğunu kabul ettiremem veya tam tersi qd-OLED içinde geçerli. Bana iyi gelen bana iyidir, başkasına iyi gelen başkasına iyidir. Testller, monitörün kalitesini ve son kullanıcının amacı için yönlendirme sağlar.

Delta'e verisi vs bunlara zaten girilirse orada insan gözünden öte makinelar ile ölçüm yapılıyor. Tekrardan söyleyeyim, bana göre benim için (şahsın) hayatındaki senaryo, kullanım amacı tamamen buradaki rolü belirlemesi gerekmektedir. Renkleri canlı deyip severek alanıda var, siyahı iyi deyip canlıyı ne yapacağım diyerek alanıda var. Kişisel sebepler...

Herkese merhaba tekrardan, Teknosa'da Samsung LS27DG612suxuf modelini inceleme fırsatı buldum, renk olarak bana iyi gibi geldi ve ekrana baktığımda kendimi görmemem iyiydi. Ardından 1-2 laptopla kıyas için maksimum 14-14.5 inç modelini bilmediğim OLED ASUS ve Lenovo laptoplarına baktım ama aşırı aşırı yansıma vardı. Resmen tişörtümdeki ince yazıları okudum. Aradığım model kesinlikle bu şekilde yansıtmamalı, IPS veya baktığım Samsung model gibi ayna etkisi olmayacak bir model olmalı. Yardımcı olur musunuz bana en uygun hangisi? Bütçem varken Samsung'dan daha pahalı modem bakmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-05-19 at 17.44.23.webp
    WhatsApp Image 2025-05-19 at 17.44.23.webp
    3 MB · Görüntüleme: 54
  • WhatsApp Image 2025-05-19 at 17.44.24.webp
    WhatsApp Image 2025-05-19 at 17.44.24.webp
    6,1 MB · Görüntüleme: 57
Herkese merhaba, tekrardan, Teknosa'da Samsung LS27DG612suxuf modelini inceleme fırsatı buldum, renk olarak bana iyi gibi geldi ve ekrana baktığımda kendimi görmemem iyiydi. Ardından 1-2 laptopla kıyas için maksimum 14-14.5 inç modelini bilmediğim OLED ASUS ve Lenovo laptoplarına baktım ama aşırı aşırı yansıma vardı. Resmen tişörtümdeki ince yazıları okudum. Aradığım model kesinlikle bu şekilde yansıtmamalı, IPS veya baktığım Samsung model gibi ayna etkisi olmayacak bir model olmalı. Yardımcı olur musunuz bana en uygun hangisi? Bütçem varken Samsung'dan daha pahalı modem bakmak istiyorum.

2K 360Hz parasına 4K 240Hz 2025 model G8 OLED var. Tartışmaya kapalı şekilde bunu almanızı öneririm. Mobil üzerinden HOSGELDIN5 koduyla 29.300 TL'ye alabilirsiniz. Bu model daha yeni çıktı, muadil en ucuz 4k 240hz oled monitörler 45 bin TL'den başlıyor.

2K 360Hz parasına 4K 240Hz 2025 model G8 OLED var. Tartışmaya kapalı şekilde bunu almanızı öneririm. Mobil üzerinden hoş geldin5 koduyla 29.300 TL'ye alabilirsiniz. Bu model daha yeni çıktı, muadil en ucuz 4K 240Hz OLED monitörler 45 bin TL'den başlıyor.

Çok güzel gözüküyor. Yeni mi çıktı bu model? G-Sync yok sanırım.