Selam, 30-35 bin lira civarında OLED monitör almak istiyorum, maksimum 27 inç, PS5 Pro'nun tüm özelliklerinden yararlanabileceğim ve RTX4060 sistemde kullanabileceğim OLED monitör arıyorum. Sadece EA FC ve CS2 oynuyorum. Şu an AOC 27g4Xe kullanıyorum, OLED teknolojisine uzağım. Askı stant ile masaya bağlamayı düşünüyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 35.000 tl
Görkem Say
Üstün
Dell Alienware AW2725DF 27 inç 360 Hz 0.03ms 2K QHD Adaptive Sync QD-OLED Pivot Gaming Monitör
AMD FreeSync™ Premium Pro ve VESA AdaptiveSync teknolojileri, yoğun oyun içi aksiyon sırasında bile kesintisiz, yırtılmasız bir oyun deneyimi sunar.
Teacher80
Uzman
Kullanıyorum, Recep Baltaş da kullanıyor bunu:
www.vatanbilgisayar.com
Hem incelemesini yaptı hem de geçen gün 3 aylık deneyimini vs. yazdı.
Recep Baltaş'ın geçenlerde yayınladığı videoda bu QD OLED kusurundan bahseden bir konu linkini de paylaştı.
ASUS 26,5" ROG STRIX OLED XG27AQDMG 0,03Ms 240Hz GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ASUS 26,5" ROG STRIX OLED XG27AQDMG 0,03Ms 240Hz GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Önermiş olduğun monitör QD OLED panelli. Bu yüzden ortam ışığında siyah renkler bozuluyor. 6-7 bin TL'lik monitörde bile kabul edilemeyecek bir kusur bence.![]()
Dell Alienware AW2725DF 27 inç 360 Hz 0.03ms 2K QHD Adaptive Sync QD-OLED Pivot Gaming Monitör
AMD FreeSync™ Premium Pro ve VESA AdaptiveSync teknolojileri, yoğun oyun içi aksiyon sırasında bile kesintisiz, yırtılmasız bir oyun deneyimi sunar.www.gaming.gen.tr
Recep Baltaş'ın geçenlerde yayınladığı videoda bu QD OLED kusurundan bahseden bir konu linkini de paylaştı.
Smmmhunter
Üstün
Her iki panelin de kendi dezavantajları bulunuyor. WOLED daha iyi denilemez. Kullanıcının isteklerine bağlı bir durum bu.Kullanıyorum, Recep Baltaş da kullanıyor bunu:
Hem incelemesini yaptı hem de geçen gün 3 aylık deneyimini vs. yazdı.ASUS 26,5" ROG STRIX OLED XG27AQDMG 0,03Ms 240Hz GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ASUS 26,5" ROG STRIX OLED XG27AQDMG 0,03Ms 240Hz GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Önermiş olduğun monitör QD OLED panelli. Bu yüzden ortam ışığında siyah renkler bozuluyor. 6-7 bin TL'lik monitörde bile kabul edilemeyecek bir kusur bence.
Kullanıyorum, Recep Baltaş da kullanıyor bunu:
Hem incelemesini yaptı hem de geçen gün 3 aylık deneyimini vs. yazdı.ASUS 26,5" ROG STRIX OLED XG27AQDMG 0,03Ms 240Hz GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ASUS 26,5" ROG STRIX OLED XG27AQDMG 0,03Ms 240Hz GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Önermiş olduğun monitör qd OLED panelli. Bu yüzden ortam ışığında siyah renkler bozuluyor. 6-7 bin TL'lik monitörde bile kabul edilemeyecek bir kusur bence.
Recep Baltaş'ın geçenlerde yayınladığı videoda bu qd OLED kusurundan bahseden bir konu linkini de paylaştı.
Senin önerdiğin monitörde kusursuz değil. Renk gamutu ve metin netliği Dell'den kötü. Ayrıca birisi 240Hz diğeri 360Hz. CS2 oynayan biri için 360Hz daha tepkisel hissettirir.
Smmmhunter
Üstün
Benim önerim öğrenci indirimiyle 20K'ya bunu almanız.
www.akakce.com
Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG602SUXUF 27" 0.03 ms QHD Pivot Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG602SUXUF 27" 0.03 ms QHD Pivot Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG602SUXUF 27" 0.03 ms QHD Pivot Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 29.199,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Teacher80
Uzman
Zurnanın zırt dediği yere geldik. QD OLED monitörlerde siyah renkler ortam ışığında renk değiştirdiği bariz ortada. Karanlık odada kullanırsan sorun olmaz. Renk gamutunu ölçmek için ekrana ölçüm için cihaz dayıyorsun. Yani alet ölçerken ortam ışığı sıfır. Haliyle renk gamutu yüksek ama zifiri karanlıkta.
Konu sahibi şu videoyu izlesin. Burada QD OLED ve WOLED ile ilgili fikir sahibi olur. Kağıt üstünde teknik verilerle akıl vermeye benzemez:
Ha dersen ki 360 HZ için siyah renkleri veremeyen bir monitöre 20-30 bin TL öderim. Sorun yok.
Konu sahibi şu videoyu izlesin. Burada QD OLED ve WOLED ile ilgili fikir sahibi olur. Kağıt üstünde teknik verilerle akıl vermeye benzemez:
Ha dersen ki 360 HZ için siyah renkleri veremeyen bir monitöre 20-30 bin TL öderim. Sorun yok.
Zurnanın zırt dediği yere geldik. Qd OLED monitörlerde siyah renkler ortam ışığında renk değiştirdiği bariz ortada. Karanlık odada kullanırsan sorun olmaz. Renk gamutunu ölçmek için ekrana ölçüm için cihaz dayıyorsun. Yani alet ölçerken ortam ışığı sıfır. Haliyle renk gamutu yüksek ama zifiri karanlıkta.
Konu sahibi şu videoyu izlesin. Burada qd OLED ve woled ile ilgili fikir sahibi olur. Kağıt üstünde teknik verilerle akıl vermeye benzemez:
Ha dersen ki 360 Hz için siyah renkleri veremeyen bir monitöre 20-30 bin TL öderim. Sorun yok.
Kâğıtüstü verilerle yorum yapmıyorum. Sen beni kendinle karıştırdın herhalde. Qd OLED paneller bariz bir şekilde renk canlılığı ve metin netliğinde daha iyi.
Attığın videoda da şu konudaki kullanıcının yorumlarını okuyor. Onda da g6'nın daha canlı renkler ve daha iyi metin netliği olduğunu kullanan kişi bile söylemiş. Ki Samsung mat kaplama kullanıyor, oledlerde parlak kaplamanın daha canlı ve gerçekçi gözüktüğünü söylememe bile gerek yok sanırım? Siyahları gösteremiyormuş.
Selam dostlar, yaklaşık 2 ay kadar Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG612SUXUF modelini kullandıktan sonra ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMG modeline geçtim ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Bu iki monitör fiyat avantajı ile çok revaçta ancak birbirinden farklı panellere sahip OLED ekranlar ve kısa sürede ikisini de deneyimlemiş biri olarak kendimce artı ve eksi yönlerini birkaç madde altında sıralamak istedim. Samsung piyasadaki diğer QD-OLED panel monitörler ile benzer özelliklere sahip ve yazdıklarım çok büyük ölçüde diğer QD-OLED panel monitörler için de geçerli olacaktır...
- Lyzard
- asus samsung
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
Ben sana gerçek verilerden bahsedeyim.
ASUS.
%100sRGB coverage.
%147.6 sRGB volume.
%87.3 Adobe RGB coverage.
%96.6 DCI-P3
Dell.
%100sRGB coverage.
%165.2 sRGB volume.
%94.5 Adobe RGB.
%99 DCI-P3
%80.5 rec 2020.
Bariz bir şekilde renk gamutunda Dell üstün.
Metin netliğinde de bariz bir şekilde Dell üstün.
Dell.
ASUS.
Dell'in incelemelerinden bir habersin. Kâğıtüstüymüş.
Son düzenleme:
Teacher80
Uzman
Kâğıtüstü verilerle yorum yapmıyorum. Sen beni kendinle karıştırdın herhalde. Qd OLED paneller bariz bir şekilde renk canlılığı ve metin netliğinde daha iyi.
Attığın videoda da şu konudaki kullanıcının yorumlarını okuyor. Onda da g6'nın daha canlı renkler ve daha iyi metin netliği olduğunu kullanan kişi bile söylemiş. Ki Samsung mat kaplama kullanıyor, oledlerde parlak kaplamanın daha canlı ve gerçekçi gözüktüğünü söylememe bile gerek yok sanırım? Siyahları gösteremiyormuş.O yüzden mi yurt dışında bu kadar popüler oldu bu monitör? Madem mor gözükme mevzusu çok dertli bir şey o zaman niye woled değilde qd oled panel daha çok beğeniliyor?
Selam dostlar, yaklaşık 2 ay kadar Samsung Odyssey OLED G6 LS27DG612SUXUF modelini kullandıktan sonra ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMG modeline geçtim ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Bu iki monitör fiyat avantajı ile çok revaçta ancak birbirinden farklı panellere sahip OLED ekranlar ve kısa sürede ikisini de deneyimlemiş biri olarak kendimce artı ve eksi yönlerini birkaç madde altında sıralamak istedim. Samsung piyasadaki diğer QD-OLED panel monitörler ile benzer özelliklere sahip ve yazdıklarım çok büyük ölçüde diğer QD-OLED panel monitörler için de geçerli olacaktır...
- Lyzard
- asus samsung
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
Ben sana gerçek verilerden bahsedeyim.
ASUS.
%100sRGB coverage.
%147.6 sRGB volume.
%87.3 Adobe RGB coverage.
%96.6 DCI-P3
Dell.
%100sRGB coverage.
%165.2 sRGB volume.
%94.5 Adobe RGB.
%99 DCI-P3
%80.5 rec 2020.
Bariz bir şekilde renk gamutunda Dell üstün.
Eki Görüntüle 148313
Eki Görüntüle 148314
Eki Görüntüle 148315
Metin netliğinde de bariz bir şekilde Dell üstün.
Dell.
Eki Görüntüle 148316
ASUS.
Eki Görüntüle 148317
Dell'in incelemelerinden bir habersin. Kâğıtüstüymüş.
Kullanmadığın teknolojiyi övüyorsun da para arkadaşın.
Konu sahibi arkadaş bir mağazada QD OLED ve WOLED monitörü test et, gözünle gör. Arkadaş zembereği boşalmış saat gibi. Kafayı takmış. Mercedes sahibinde altındaki Clio ile Mercedes'i anlatıyor. Parana yazık etme, deneyimle. Daha OLED titremesine gelmedim bile. Bir tek Asus'ta bunun çözümü var.
Arkadaşa kalsa sabaha kadar karşılıklı link atarız. Linklerini attığı tüm incelemeleri, hemen hemen birçok 1440P OLED incelemelesini izledim, okudum. Ondan sonra bu ASUS'u aldım.
Burada OLED monitörleri sıralamışlar:
Paranın kıymetini bil derim.
Kullanmadığın teknolojiyi övüyorsun da para arkadaşın.
Konu sahibi arkadaş bir mağazada qd OLED ve woled monitörü test et, gözünle gör. Arkadaş zembereği boşalmış saat gibi. Kafayı takmış. Mercedes sahibinde altındaki Clio ile Mercedes'i anlatıyor. Parana yazık etme, deneyimle. Daha OLED titremesine gelmedim bile. Bir tek ASUS'ta bunun çözümü var.
Arkadaşa kalsa sabaha kadar karşılıklı link atarız. Linklerini attığı tüm incelemeleri, hemen hemen birçok 1440p OLED incelemelesini izledim, okudum. Ondan sonra bu ASUS'u aldım.
Burada OLED monitörleri sıralamışlar:
Paranın kıymetini bil derim.
Önce sen iddia ettiğin şeyleri bir kanıtla. Renk canlılığı ve metin netliğinde daha iyi dedim cevap olarak kağıtüstü verilere göre yorum yaptığımı iddia ettin. Cevabını alınca da bir şey diyemedin tabii. Clioymuş.
O yüzden mi RTINGS Dell için PC oyun kısmına 9.2 verirken ASUS'a 9.0 vermiş?
Ayrıca attığın tier listten ASUS'un daha iyi olduğu anlamını çıkartamazsın. O videoyu izledim zaten videoda fiyatından ötürü çok beğendiğini ve glossy woled kullanan ilk monitör olduğu için en üst sıraya koyuyor. Listeye dikkatli baksaydın Dell G2724D ile Dell AW2725DF'nin aynı yerde olduğunu görürdün. Birisi IPS diğeri qd OLED, yani özetle F/P oranına göre değerlendirme yapıyor. O yüzden daha üstün olduğunu söylemezsin. Ayrıca gündüzleri aqdmg daha iyi olabilir ama, akşamları da Dell üstün? Hem sdr hem de HDR kısmında daha canlı renkler gösteriyor. Kaç kişi monitörleri gündüz kullanıyor söyler misin? Herkes evine akşam geliyor doğal olarak karanlıktaki performans çok daha önemli. Saat 14:00 da veya 12:00 da mı monitör kullanıyorsun? Çoğunluk her zaman akşamları evde vakit geçirir. O yüzden genel olarak değerlendirirsek ASUS'un daha iyi olduğu falan yok. Kaldı ki metin netliği ve 360Hz farkıda var...
Film'i sen öğlen vakti mi akşam vakti mi izliyorsun? Veya konu sahibine soralım öğlen vakti mi akşam vakti mi daha çok kullanacaksın monitörü diye duruma göre karar versin.