Bütçe
30.000-40.000 TL

tech_tr

Uzman
Merhaba,

Bilgisayar mühendisliği için bilgisayara ihtiyacım var. Şu an hazırlık okuyorum. Nasıl bir bilgisayara ihtiyacım olduğunu bilmediğimden konu açmak istedim.

Üniversite boyunca işimi görecek bir bilgisayar önerirseniz sevinirim. Bilgisayar mühendisliğine başlayınca oyun/uygulama geliştirme ve yapay zeka ile ilgilenmeyi düşünüyorum.

İhtiyaçlarımı karşılaması şartıyla mümkün olan en uygun fiyatlı bilgisayarı almak istiyorum.

Bütçenin artmayacağını düşünerek ve artacağını düşünerek birden fazla öneri yapabilirsiniz. Hatta böyle yaparsanız daha güzel olur. Şimdiden öneri yapan herkese teşekkürler.

Ekleme: İlk bilgisayarım olacak. Evde masaüstü veya dizüstü başka bilgisayar yok.

Bütçe: 30.000-40.000 TL

Hocam aralarında çok fark var mı? Satış sonrası destek/garanti konusunda hangisi daha iyi veya çok fark var mı aralarında? Son olarak bildiğiniz herhangi bir kronik sorunları var mı?

@talongod

Son düzenleme:
Hocam aralarında çok fark var mı? Satış sonrası destek/garanti konusunda hangisi daha iyi veya çok fark var mı aralarında? Son olarak bildiğiniz herhangi bir kronik sorunları var mı?

@talongod

Donanım olarak evet, fark var. 5050, 4050 GPU'dan çok daha iyi. Birisi 8 GB RAM 512 M.2 SSD iken diğeri 16 RAM 1TB M.2 SSD'ye sahip. Fark için sonuna kadar değecektir. İki modelinde kronik sorunları yok.