Bütçe
30.000-40.000 TL

Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
Üç adet telefon arasında kaldım: S24, S25 FE ve iPhone 16e. Kullanım amacım günlük kullanım ve Instagram; telefonda oyun oynayan birisi değilim. En fazla oynadığım oyun Clash Royale, öyle düşünün. Kamera benim için önemli değil; saf performans sunacak ve beni uzun yıllar götürecek bir telefon arıyorum. Normalde iPhone bakmayacaktım fakat çevremdeki herkes uzun süre dayandığını söylüyor. Sizce hangisi daha mantıklı?

Ek olarak bu adaptörü alacağım. Her iyi markanın adaptörüne para harcamak istemiyorum; bu iyi midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Küçük boyutlu bir telefonum olsun diyorsan s24. boyut fark etmez dersen S25 FE.

Çevrendekileri dinlememeni öneririm.

Hafif ve kompakt olması öncelikli tercihim ama S25 FE'nin işlemcisinin daha güçlü olması beni kararsız bırakıyor. Eğer performans açısından fark yaratıyorsa S25 FE tercih ederim.
16e modelini neden önermiyorsunuz?

Küçük boyutlu bir telefonum olsun diyorsan s24. boyutu fark etmez dersen S25 FE.

Ayrıca 16e yerine S24+ var aynı fiyata 40k şu an zor çıkıyorum hocam S25 FE ile çok fark yaratır mı?

16e modelini neden önermiyorsunuz?

16E'yi 60 Hz ekranı ve genel donanımı yüzünden önermiyorum. Bu kadar para verip de bir çöp tenekesi alınmamalı.

Hafif ve kompakt olması öncelikli tercihim ama S25 FE'nin işlemcisinin daha güçlü olması beni kararsız bırakıyor. Eğer performans açısından fark yaratıyorsa S25 FE tercih ederim.

S24/S25 FE arasında performans farkı yok sayılır. Hissedilir tek fark batarya performansı olur.
Günde 5+ saat aktif telefon kullanmıyorsanız batarya performansını umursamanıza da gerek yok. İki cihaz da işinizi görür.
Kompakt olduğu için S24 tercih ederdim şahsen.

Ayrıca 16e yerine S24+ var aynı fiyata 40k şu an zor çıkıyorum hocam S25 FE ile çok fark yaratır mı?

S24+ ekran konusunda daha iyi sayılır. Başka fark yok.

Benim onerim Phone 3 olur. Yazilim olarak One Uı Ve iOS'dan daha stabil calisiyor. Bug'lar minimum duzeyde. Kamera sensor boyutu iPhone 17 Pro Max'le esit. Tabii ISP'den oturu 17 PM daha iyi ama 40.000 TL'deki en iyi telefon bence Phone 3. Tabii tasarim hosuna gittiyse. Ben ilk basta begenmemistim sonra hosuma gitmeye basladi.

Yazilim omru 7 yil.

Benim onerim Phone 3 olur. Yazilim olarak One Uı Ve iOS'dan daha stabil calisiyor. Bug'lar minimum duzeyde. Kamera sensor boyutu iPhone 17 Pro Max'le esit. Tabii ISP'den oturu 17 PM daha iyi ama 40.000 TL'deki en iyi telefon bence Phone 3. Tabii tasarim hosuna gittiyse. Ben ilk basta begenmemistim sonra hosuma gitmeye basladi.

Yazilim omru 7 yil.
Güzele benziyor araştıracaklarım listesine ekledim teşekkür ederim.

Normalde iPhone bakmayacaktım fakat çevremdeki herkes uzun süre dayandığını söylüyor.
S24 ve S25 FE modeli de uzun süre dayanır.

S24 ve S25 FE arasından da batarya dışında ekran, kamera ve işlemci olarak S24 daha iyi cihaz. Donanım olarak da Exynos 2400e ile SD 8 Gen 3 arasında SD modeli daha iyi CPU ve GPU noktasında.

Anker şarj cihazı da gayet iyi hem Samsung, hem Apple ile uyumludur o model alabilirsin.