Bütçe
30.000 TL

BrkDMR

Becerikli
Arkadaşlar bu iki monitör arasında kaldım. Odamda stor perde olduğu için parlaklık konusunda bir problem yok ama odamı kardeşimle paylaştığım için akşamları oda ışığı açık olabilir, bu durumda Dell monitörde yansıma olur mu? İşten geldikten sonra vakit geçirmek için kullanacağım. Online olarak sadece CS2 oynuyorum. Hangi monitör daha sorunsuz daha iyidir benim için? Ya da başka bir tavsiyeniz var mı?

Bu monitör attıklarımdan daha mı iyidir hocam?

Dell monitörler de gama problemi var. sRGB modunda gama 2.2 yerine sRGB gamayı kullanıyor. Bu yüzden sRGB modu soluk. Video izlerken geniş gamut yerine sRGB kullanman lazım ki kötü gözükmesin. Hatta bu HDR kullanmayacağın tüm senaryolar da geçerli. Aksi halde QD-OLED kötü gözüküyor diye düşünürsün. Ayrıca Dell de aktif fan var, uğultu yapma ihtimali oluyor. Yazılım ekibi de tembel. Ama satış sonrası desteği oldukça iyi diye duydum. OSD menüsü de yetersiz, Gigabyte gibi özelleştirme seçeneği yok. Her şeyi zorunlu yapan bir marka. Bu yüzden Gigabyte almak daha mantıklı geliyor bana.

Dell monitörler de gama problemi var. sRGB modunda gama 2.2 yerine sRGB gamayı kullanıyor. Bu yüzden sRGB modu soluk. Video izlerken geniş gamut yerine sRGB kullanman lazım ki kötü gözükmesin. Hatta bu HDR kullanmayacağın tüm senaryolar da geçerli. Aksi halde QD-OLED kötü gözüküyor diye düşünürsün. Ayrıca Dell de aktif fan var, uğultu yapma ihtimali oluyor. Yazılım ekibi de tembel. Ama satış sonrası desteği oldukça iyi diye duydum. OSD menüsü de yetersiz, Gigabyte gibi özelleştirme seçeneği yok. Her şeyi zorunlu yapan bir marka. Bu yüzden Gigabyte almak daha mantıklı geliyor bana.
Teşekkür ederim hocam o zaman dell i eledim peki bu gigabyte modelin g61sd ile arasında nasıl bi fark var ?

Asus rogun xg27aqdmg modeliyle ilgili de yorumunuz var mıdır ?

Teşekkür ederim hocam o zaman dell i eledim peki bu gigabyte modelin g61sd ile arasında nasıl bi fark var ?

Asus rogun xg27aqdmg modeliyle ilgili de yorumunuz var mıdır ?
G61SD mat kaplama ve hazır SRGB modu bile yok. Soğutma çözümü de iyi değil. XG27AQDMG gen 2 ve gen 3 panelin karması bir monitör. Bazı kritik sorunları var ve 5.5 ayda bir kullanıcının monitörü yandı. Ayrıca bozulmaya meyilli bir monitör. Renk gamutu ve metin netliği de QD-Oled'e göre kötü.

G61SD mat kaplama ve hazır SRGB modu bile yok. Soğutma çözümü de iyi değil. XG27AQDMG gen 2 ve gen 3 panelin karması bir monitör. Bazı kritik sorunları var ve 5.5 ayda bir kullanıcının monitörü yandı. Ayrıca bozulmaya meyilli bir monitör. Renk gamutu ve metin netliği de QD-Oled'e göre kötü.
Teşekkür ederim hocam gigabyte modelini alacağım o zaman birde 5070ti ile ekran titremesi gibi sorunlar yaşar mıyım. DSC nin varsayılan olarak açık olduğunu ve kapatma ayarının olmadığını okudum bu bir dezavantajmıdır ?

Teşekkür ederim hocam Gigabyte modelini alacağım o zaman bir de 5070 Ti ile ekran titremesi gibi sorunlar yaşar mıyım? Dscnin varsayılan olarak açık olduğunu ve kapatma ayarının olmadığını okudum bu bir dezavantaj mıdır?

G-Sync kapatırsan titreme olmaz, açarsan oyuna bağlı olabilir. FPS'yi kontrol altında tutman lazım. Titreme zaten oyunlarda var, normal kullanım da yok.