Arkadaşlar bu iki monitör arasında kaldım. Odamda stor perde olduğu için parlaklık konusunda bir problem yok ama odamı kardeşimle paylaştığım için akşamları oda ışığı açık olabilir, bu durumda Dell monitörde yansıma olur mu? İşten geldikten sonra vakit geçirmek için kullanacağım. Online olarak sadece CS2 oynuyorum. Hangi monitör daha sorunsuz daha iyidir benim için? Ya da başka bir tavsiyeniz var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 30.000 TL
Bu monitör attıklarımdan daha mı iyidir hocam ?
Dell monitörler de gama problemi var. sRGB modunda gama 2.2 yerine sRGB gamayı kullanıyor. Bu yüzden sRGB modu soluk. Video izlerken geniş gamut yerine sRGB kullanman lazım ki kötü gözükmesin. Hatta bu HDR kullanmayacağın tüm senaryolar da geçerli. Aksi halde QD-OLED kötü gözüküyor diye düşünürsün. Ayrıca Dell de aktif fan var, uğultu yapma ihtimali oluyor. Yazılım ekibi de tembel. Ama satış sonrası desteği oldukça iyi diye duydum. OSD menüsü de yetersiz, Gigabyte gibi özelleştirme seçeneği yok. Her şeyi zorunlu yapan bir marka. Bu yüzden Gigabyte almak daha mantıklı geliyor bana.
HDR ne işe yarar?
HDR, Yüksek Dinamik aralık anlamına gelir ve hem çok parlak hem de çok karanlık sahnelerde içerikteki ayrıntıları yansıtan bir tekniği ifade eder. Genişletilmiş kontrast aralığında bile daha doğal ve gerçekçi bir görüntü çıkışı sunar. Örneğin, çok karanlık bir mağara sahnesinde, HDR TV'ler mağara duvarlarının görünümünü, rengini ve dokusunu gösterir. Okyanusta bir yatın olduğu bir sahnede ise, parlak güneş ışığıyla aydınlanan arka plana rağmen, tek tek güneş ışınları açıkça görülür.
SDR'ın parlaklığı sınırlıdır ve çok parlak bir şeyi (güneş...
- 2254
- başlangıç bilgisayar bilgisayar oyunları hdr kullanma
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
Teşekkür ederim hocam o zaman dell i eledim peki bu gigabyte modelin g61sd ile arasında nasıl bi fark var ?Dell monitörler de gama problemi var. sRGB modunda gama 2.2 yerine sRGB gamayı kullanıyor. Bu yüzden sRGB modu soluk. Video izlerken geniş gamut yerine sRGB kullanman lazım ki kötü gözükmesin. Hatta bu HDR kullanmayacağın tüm senaryolar da geçerli. Aksi halde QD-OLED kötü gözüküyor diye düşünürsün. Ayrıca Dell de aktif fan var, uğultu yapma ihtimali oluyor. Yazılım ekibi de tembel. Ama satış sonrası desteği oldukça iyi diye duydum. OSD menüsü de yetersiz, Gigabyte gibi özelleştirme seçeneği yok. Her şeyi zorunlu yapan bir marka. Bu yüzden Gigabyte almak daha mantıklı geliyor bana.
HDR ne işe yarar?
HDR, Yüksek Dinamik aralık anlamına gelir ve hem çok parlak hem de çok karanlık sahnelerde içerikteki ayrıntıları yansıtan bir tekniği ifade eder. Genişletilmiş kontrast aralığında bile daha doğal ve gerçekçi bir görüntü çıkışı sunar. Örneğin, çok karanlık bir mağara sahnesinde, HDR TV'ler mağara duvarlarının görünümünü, rengini ve dokusunu gösterir. Okyanusta bir yatın olduğu bir sahnede ise, parlak güneş ışığıyla aydınlanan arka plana rağmen, tek tek güneş ışınları açıkça görülür.
- 2254
Asus rogun xg27aqdmg modeliyle ilgili de yorumunuz var mıdır ?Dell monitörler de gama problemi var. sRGB modunda gama 2.2 yerine sRGB gamayı kullanıyor. Bu yüzden sRGB modu soluk. Video izlerken geniş gamut yerine sRGB kullanman lazım ki kötü gözükmesin. Hatta bu HDR kullanmayacağın tüm senaryolar da geçerli. Aksi halde QD-OLED kötü gözüküyor diye düşünürsün. Ayrıca Dell de aktif fan var, uğultu yapma ihtimali oluyor. Yazılım ekibi de tembel. Ama satış sonrası desteği oldukça iyi diye duydum. OSD menüsü de yetersiz, Gigabyte gibi özelleştirme seçeneği yok. Her şeyi zorunlu yapan bir marka. Bu yüzden Gigabyte almak daha mantıklı geliyor bana.
HDR ne işe yarar?
- 2254
G61SD mat kaplama ve hazır SRGB modu bile yok. Soğutma çözümü de iyi değil. XG27AQDMG gen 2 ve gen 3 panelin karması bir monitör. Bazı kritik sorunları var ve 5.5 ayda bir kullanıcının monitörü yandı. Ayrıca bozulmaya meyilli bir monitör. Renk gamutu ve metin netliği de QD-Oled'e göre kötü.Teşekkür ederim hocam o zaman dell i eledim peki bu gigabyte modelin g61sd ile arasında nasıl bi fark var ?
Asus rogun xg27aqdmg modeliyle ilgili de yorumunuz var mıdır ?
Bundan ortalama altı ay önce ASUS ROG STRIX XG27AQDMG model monitör aldım. İlk başlarda aşırı haz alarak kullandım ama iki ay sonra belirgin şekilde ekranda izler ve hayalet görüntüler kalmaya başladı. Piksel temizleme vs. ne kadar işlem varsa yaptım ama işe yaramadı; bazen düzeldi, bazen düzelmedi. Bu arada monitörü gerçekten bilinçli kullandım; piksel temizleme sürelerini hiç geçirmedim, ekranda sabit görüntü ya da logo bırakmadım. Yani ASUS ne tavsiye ettiyse ben fazlasıyla yaptım ancak bu önlemler yeterli olmadı.
Aradan beş buçuk ay gibi bir süre geçti ve ekranın sağ alt kısmından...
- Lemrado
- asus asus rog iade oled rog rog strix
- Forum: Web ve Mağaza Alışverişlerinde Yaşanan Sorunlar
Teşekkür ederim hocam gigabyte modelini alacağım o zaman birde 5070ti ile ekran titremesi gibi sorunlar yaşar mıyım. DSC nin varsayılan olarak açık olduğunu ve kapatma ayarının olmadığını okudum bu bir dezavantajmıdır ?G61SD mat kaplama ve hazır SRGB modu bile yok. Soğutma çözümü de iyi değil. XG27AQDMG gen 2 ve gen 3 panelin karması bir monitör. Bazı kritik sorunları var ve 5.5 ayda bir kullanıcının monitörü yandı. Ayrıca bozulmaya meyilli bir monitör. Renk gamutu ve metin netliği de QD-Oled'e göre kötü.
Bundan ortalama altı ay önce ASUS ROG STRIX XG27AQDMG model monitör aldım. İlk başlarda aşırı haz alarak kullandım ama iki ay sonra belirgin şekilde ekranda izler ve hayalet görüntüler kalmaya başladı. Piksel temizleme vs. ne kadar işlem varsa yaptım ama işe yaramadı; bazen düzeldi, bazen düzelmedi. Bu arada monitörü gerçekten bilinçli kullandım; piksel temizleme sürelerini hiç geçirmedim, ekranda sabit görüntü ya da logo bırakmadım. Yani ASUS ne tavsiye ettiyse ben fazlasıyla yaptım ancak bu önlemler yeterli olmadı.
- Lemrado
- asus asus rog iade oled rog rog strix
- Forum: Web ve Mağaza Alışverişlerinde Yaşanan Sorunlar
Teşekkür ederim hocam Gigabyte modelini alacağım o zaman bir de 5070 Ti ile ekran titremesi gibi sorunlar yaşar mıyım? Dscnin varsayılan olarak açık olduğunu ve kapatma ayarının olmadığını okudum bu bir dezavantaj mıdır?
G-Sync kapatırsan titreme olmaz, açarsan oyuna bağlı olabilir. FPS'yi kontrol altında tutman lazım. Titreme zaten oyunlarda var, normal kullanım da yok.
Birde gsync açabilir miyim bu monitörde, sadece freesync var galibaTeşekkür ederim hocam gigabyte modelini alacağım o zaman birde 5070ti ile ekran titremesi gibi sorunlar yaşar mıyım. DSC nin varsayılan olarak açık olduğunu ve kapatma ayarının olmadığını okudum bu bir dezavantajmıdır ?
Açabilirsin.Birde gsync açabilir miyim bu monitörde, sadece freesync var galiba