Bütçe
30.000 TL
Arkadaşlar overclock yapmayla çok uğraşacağımı düşünmüyorum. Benim için anakartın estetiği de önemli. R7 7800X3D takmayı da düşünmeye başladım. B850 Eagle eğer sıkıntı yaşatmayacaksa onu satın alabilirim.

B850-E gibi mi?

Sadece gaming düşündüğümüzden A620M-K taksa bile konu sahibi sıkıntı çekmez, fiyata göre karar vermek lazım. Force faz yapısı ve soğutması daha başarılı zaten, ona şüphe yok ama senin kart dahil olmak üzere 7-24 render için uygun kartlar değil. Minimum 12 faz CPU Vcore lazım, VRM throttling 100 dereceye kadar yolu var, kolay kolay girip performans kısmaz ama uzun vade render düşünüldüğünde birtakım parametrelere bakılır. Yeri geldiğinde anakartın Baseplate'i bile iş yapıyor, tepe modellerde var.

Gaming için zaten tek ccd düşündüğümüzden anakart faktörü ortadan kalkıyor ama tabii 5K'ye B850M-K alayım, sonrasında 10950X3D2 takayım diyemezsin, absürt olur. Ben PC işinde uzun vadeye karşıyım, 3-5 yıl işini görüp 2. elden paslayacaksın. Üst segmente geçeceksin.

Bu kesin değil, farklı kartta bakmadan bilemeyiz. Yazılımsal sorunlar var bu tarzda.

Ben iki senede bir parça yenilemeyi düşünüyorum. Genelde öyle hesaplıyorum satıp üstüne koyduğum için fazla kaybimda olmuyor. Daha geçen sene AM4 vardı AM5 geçtim falan üstüne de kattım. Bir kere alayım mantığı sadece standart kullanıcı için is görür ama bizler incelikler indiğimiz icin bizi cezbediyor :)

Ben iki senede bir parça yenilemeyi düşünüyorum. Genelde öyle hesaplıyorum satıp üstüne koyduğum için fazla kaybimda olmuyor. Daha geçen sene AM4 vardı AM5 geçtim falan üstüne de kattım. Bir kere alayım mantığı sadece standart kullanıcı için is görür ama bizler incelikler indiğimiz icin bizi cezbediyor :)

Bu TUF kartı da 8 faz, ederinden fazlaya satılıyor mesela. Yancı fazlar sayılmaz, CPU kaç faz, o önemli. Diğeri VSOC ve VMisc. Sizi alakadar eden kısımlar değil.

TUF diyor ama Prime B850 Plus sanırım bu model. Bu da alınabilir ama Prime alacaksam 10K vermem. Sebebi Debug LED yok ve kırpık modeller. B850M-K cuk oturduğu için F/P segmentine öneriliyor...

Prime olacaksa en minimum bu olur bence. TUF X870'in makyajsız hali...

Bu TUF kartı da 8 faz, ederinden fazlaya satılıyor mesela. Yancı fazlar sayılmaz, CPU kaç faz, o önemli. Diğeri VSOC ve vmisc. Sizi alakadar eden kısımlar değil.

TUF diyor ama Prime B850 Plus sanırım bu model. Bu da alınabilir ama Prime alacaksam 10k vermem. Sebebi Debug LED yok ve kırpık modeller. B850M-K cuk oturduğu için F/P segmentine öneriliyor...

Prime olacaksa en minimum bu olur bence. TUF X870'in makyajsız hali...

Bu primelarda Debug yok ama kasanın ışığından ne olduğunu anlıyorsun hiç yoktan iyidir.

Eğer bütçemi artırabilirsem B850-E + 7800X3D düşünüyorum ama artıramazsam B850M-K + 9600X düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir?

Eğer bütçemi artırabilirsem B850-E + 7800X3D düşünüyorum ama artıramazsam B850M-K + 9600X düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir?

9600X konu dışı, tek CCD 8 çekirdek altına düşme derim bu saatten sonra...

Tam benlik alayım bunlardan, o speaker nasıl calisiyor hiç kullanmadım ve görmedim.

Speaker pinine takacaksın buzzer, diğerini CLRTC pinine takacaksın. CMOS tuşu olacak...