Son düzenleme:
Alabilirsiniz hocam, hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim. Bu arada bu ramleri elden çıkartma konusunda bana yardımcı olursan seni de görürüm sıkıntı yok. İster takas olur ister satıp yerine cl30 alırız. İki türlü de maddi olarak görürüm seni bilgin olsun.

Çok teşekkür ederim. Bu arada bu RAM'leri elden çıkartma konusunda bana yardımcı olursan seni de görürüm sıkıntı yok. İster takas olur ister satıp yerine CL30 alırız. İki türlü de maddi olarak görürüm seni bilgin olsun.
Hocam bu RAM'lerin kapasitesinin 48 GB olması büyük bir artı öncelikle. 32 GB 6000/CL30 bir RAM ile rahatça takaslayabileceğinizi düşünüyorum Adana içinde düzgün ilan bulabilirseniz. Ara sıra bakıyorum piyasaya, eğer gözüme çarpan ilan olursa haber ederim size isterseniz. Maddiyatta gözüm yok, forumda gönüllü olarak yardımcı oluyorum sonuçta 🙂.

Hocam bu RAM'lerin kapasitesinin 48 GB olması büyük bir artı öncelikle. 32 GB 6000/CL30 bir RAM ile rahatça takaslayabileceğinizi düşünüyorum Adana içinde düzgün ilan bulabilirseniz. Ara sıra bakıyorum piyasaya, eğer gözüme çarpan ilan olursa haber ederim size isterseniz. Maddiyatta gözüm yok, forumda gönüllü olarak yardımcı oluyorum sonuçta 🙂.
Olsun ben yine gerekeni yaparım sen merak etme. Teşekkürler tekrardan 🥰

@LH44 hocam siz bakabildiniz mi cpu-z fotoğraflarına?

Son düzenleme:
@monitortavsiye01 Ayrı konu açıp BIOS görseli paylaş DRAM Voltaj kısmını özellikle. 3Gbit M-Die Hynix olduğu kesin bu modülün. Yine HWiNFO yazılımını indirip tam mod aç, sonrasında modülleri genişletip 1 tanesine tıkla. O açılan pencereyi de görsel gönder. Eğer ki A620 ASRock EXPO üzerine oynatmaya izin veriyorsa Timing ve frekans kısmını, anakart değişmene gerek kalmaz.

Resmi olarak destek yok, ancak Patch BIOS yöntemiyle mevcut bu tarz işler. Modlu BIOS yani. BIOS'ta çipset limitasyonları, gizli ayarlar var. EFI Patch yapman lazım, ilgili kodları bulup onları değişmen lazım. Öyle bir şey yapamayacağına göre, denemekten başka şansın kalmıyor. 6000 CL30 alırsan da düz EXPO açabilirsin zaten bu çipsette, başkasına izin vermiyor.