Ram ve ssd yükseltmesi yapabilir miyim?
Yapabilirsiniz. 4800 MHz, CL40 RAM var içinde.

Ram ve ssd yükseltmesi yapabilir miyim?
Yapılıyor.

Dakika: 5:02

Önerdiğiniz laptoplara RAM yükseltmesini yapabilir miyim? Ve R7 vs i5 yaparsak hangi işlemci daha iyi?

Oyun konusunda R7 tavsiye ederim Intel işlemciler oyun konusunda pek iyi iş çıkaramıyor ve evet RAM yükseltmesi yapabilirsin güncel gaming laptopların neredeyse hepsi özelleştirmeye açıktır RAM ve SSD güncelleyebilirsin dilediğinde.

Bütçe artmıyorsa:

Bütçe artıyorsa:

Bütçe artmıyorsa:

Bütçe artıyorsa:
O bütçede İP Gaming 3 kötü. Hem işlemci olarak hem panel olarak zayıf 23-24 olmadığı sürece alınmaz. 30K'yı 1 TL aşmıyorsa bu daha mantıklı.

Oyun konusunda R7 tavsiye ederim Intel işlemciler oyun konusunda pek iyi iş çıkaramıyor ve evet RAM yükseltmesi yapabilirsin güncel gaming laptopların neredeyse hepsi özelleştirmeye açıktır RAM ve SSD güncelleyebilirsin dilediğinde.
Alakası yok düşük bütçede HX Intel işlemciler AMD işlemcilerden çok daha güçlü. R5 R7 diye tabir mi olur anlamıyorum. 14700HX mesela 7940HS'den iyi ama 7945HX'den fark yer ama lafta ikisi de Ryzen 7 işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu nasıl?
Stabil cihaz değil önermiyorum şahsen öneren var ben karşıyım biraz üstüne koyup uzun yıllar kullanılacak cihazın stabilitesi ve kalitesi önemli sırf en düşük 4050 diye önerenlerede karşıyım.