Bütçe
300.000 TL

y_ekta

Üyecik
Merhaba, bütçeye monitör ve mouse vesaire her şeyi dahil edeceğimden kaynaklı 5090 sistem alırsam soğutucu, RAM gibi ürünlerin kalitesinden kısmam gerekiyor gibi gözüküyor.

5080 ile aralarında ne kadar fark var biliyor sayılmam fakat 32 GB VRAM ilgimi çekiyor.

RAM gibi elemanların kalitesinin düşmesinin yanında 5090 almaya değer mi dersiniz yoksa her şeyin iyisi olsun 5080 olsun tadından yenmez mi bilemiyorum

Sadece GPU kararında yardım etmekle birlikte hazır sistem veya baska parça önerisinde de bulunabilirsiniz.

Şimdiden desteginiz için teşekkür ederim.

3D modelleme, 8K oyun veya VR kullanmıyorsanız hiç mantıklı bir hamle olmaz.

Parçaları görmek lazım, RTX 5090 alırsanız geleceğe yönelik çok daha iyi bir hamle olur ama daha zor soğutma ve daha çok güç çektiğini goz önünde bulundurmak gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bütçeye monitör ve mouse vesaire her şeyi dahil edeceğimden kaynaklı 5090 sistem alırsam soğutucu, RAM gibi ürünlerin kalitesinden kısmam gerekiyor gibi gözüküyor.

5080 ile aralarında ne kadar fark var biliyor sayılmam fakat 32 GB VRAM ilgimi çekiyor.

RAM gibi elemanların kalitesinin düşmesinin yanında 5090 almaya değer mi dersiniz yoksa her şeyin iyisi olsun 5080 olsun tadından yenmez mi bilemiyorum

Sadece GPU kararında yardım etmekle birlikte hazır sistem veya baska parça önerisinde de bulunabilirsiniz.

Şimdiden desteginiz için teşekkür ederim.

İndirimden 5090 yakalarsan olabilir, 5080 ile kıyaslanmamalı 5090. İkisi ayrı kategoride tamamen. RAM krizi işleri bozdu. 2x32 işini görür, ama tuzlu. 2x16 da uzun vade kurtarmaz başka amaçlar için kullanacaksan. Safi Gaming ise 2x16, diğer türlü 2x24 ya da 2x32 mantıklı. İncehesap Gaming takip et Cuma günleri, orada 5090 Suprim 130K bandına düştüğü çok oldu. O tarz bir fırsat kaçmaz mesela. Bu saatten sonra düşürürler mi, orası meçhul.

Hazır sistem işini unut bir de, sorun üstüne sorun yaşarsın. Hazır sistemden uzak durun. Editörlerin tanıtıp övdüğüne bakmayın, hepsi sponsorlu içerik. Detaylı incelendiğinde birçok sorunla karşılaşılıyor. Montaj hatasından tut da parça seçimlerine kadar.

Hiçbir parçanın kalitesi düşmez bir de, 300K'ya 5090 + AM5 sistem rahatça toplanır. @LH44 bir el atsın buraya. Kendisi duayen.

5090 indirimden alın, takip edin. 180-200K verilmez şu anda. 150K civarına da giriş seviye modelleri çok önermem. Undervolt ile kullanmak lazım onları uzun vade. Soğutma olarak başarılı değiller fazla.

Son düzenleme:
Yakın zamanda düşünmüyorum ama yaparsam üzmesin isterim, RTX 5080'in hakkını yememek lazım. Ekstra neredeyse 100k RTX 5090 için vermemeliyim gibi geliyor.

RTX 5090 her ne kadar Nvidia'nın göz bebeği olsa bile RTZ 5080 ile arasında neredeyse 2.5 kat fiyat farkı var.

Biraz yapacaklarınıza da bağlı ancak elzem miktarda bir kısma olmaz.

Siz ne için kullanacaksınız bu sistemi? Oyun mu yokse iş -render, 3D art vs.- için mi?
İki kart da 4K çözünürlüğü kaldırır zaten.

Görsel şölenden uzak duracağım, işimi görsün yeter derseniz 300 bin liraya 5090 sistem dizersiniz. 4K oled yerine 4K farklı panel monitör alarak oradan biraz kısabilirsiniz. Tüm parçalar top seviye olmasa da olur. Rog serisi anakart ya da kasa ve soğutucu almaya hiç gerek yok. 5090 ile DLSS kullanmadan native ayarlarla fps düştü mü kastı mı derdi olmadan oyun oynamak gerçekten harika. :)

Beklentilerinize bağlı. Ben 5090 bakarken 5080 tercih ettim. Kullanım senaryolarımı rahat rahat karşıladı. 4K'da RT açıp çok yüksek FPS almak istiyorum diyorsanız zaten 5090'dan başka hiçbir şansınız yok.
Onun dışında, 300 bin lirayı her türlü gözden çıkarttıysanız 5090 almamak kötü bir tercih olur. Sırf 5080 tercih ettiniz diye gidip saçma sapan pahalı RAM'ler veya gereksiz premium çevre bileşenler tercih edecekseniz bunların getirisi 5090'dan çok daha az olacaktır.

RTX 5090 her ne kadar NVIDIA'nın göz bebeği olsa bile rtz 5080 ile arasında neredeyse 2.5 kat fiyat farkı var.

Biraz yapacaklarınıza da bağlı ancak elzem miktarda bir kısma olmaz.

Siz ne için kullanacaksınız bu sistemi? Oyun mu yokse iş -render, 3D art vs.- için mi?
İki kart da 4K çözünürlüğü kaldırır zaten.

Ağırlıklı gaming, AI modelleri çalıştıracağımdan 32VRAM ilgimi çekiyordu 3D art veya render şu an yapmasamda gelecekte yönelirsem üzmesin isterim oyun geliştirme yapmayı da planlıyorum hocam.

İndirimden 5090 yakalarsan olabilir, 5080 ile kıyaslanmamalı 5090. ikisi ayrı kategoride tamamen. RAM krizi işleri bozdu. 2x32 işini görür ama tuzlu. 2x16 da uzun vade kurtarmaz başka amaçlar için kullanacaksan. Safi gaming ise 2x16, diğer türlü 2x24 ya da 2x32 mantıklı. İncehesap gaming takip et cuma günleri, orada 5090 Suprim 130k bandına düştüğü çok oldu. O tarz bir fırsat kaçmaz mesela. Bu saatten sonra düşürürler mi, orası meçhul.

Hazır sistem işini unut bir de, sorun üstüne sorun yaşarsın. Hazır sistemden uzak durun. Editörlerin tanıtıp övdüğüne bakmayın, hepsi sponsorlu içerik. Detaylı incelendiğinde birçok sorunla karşılaşılıyor. Montaj hatasından tut da parça seçimlerine kadar.

Hiçbir parçanın kalitesi düşmez bir de, 300K'ya 5090 + AM5 sistem rahatça toplanır. @LH44 bir el atsın buraya. Kendisi duayen.

5090 indirimden alın, takip edin. 180-200k verilmez şu anda. 150k civarına da giriş seviye modelleri çok önermem. Undervolt ile kullanmak lazım onları uzun vade. Soğutma olarak başarılı değiller fazla.

İlk sistem toplama tecrübemi 5090 gibi bir kartla yaşamaktan korktuğumdan hazırlara yönelmiştim hocam neredeyse her şeyi biliyor olsam da beni tek korkutan PSU bağlantıları.
İndirimde 5090 düşürmek mantıklı geldi gerçekten ama tavsiye ettiğiniz 5090 modellerini merak ediyorum uzun vade için 2x32 RAM alacağım gibi görünüyor.
Ne kadar model model sizi yormak istemesem de her parça için tavsiye edebileceğiniz seri ve markaları merak ediyorum.

Görsel şölenden uzak duracağım, işimi görsün yeter derseniz 300 bin liraya 5090 sistem dizersiniz. 4K OLED yerine 4K farklı panel monitör alarak oradan biraz kısabilirsiniz. Tüm parçalar top seviye olmasa da olur. ROG serisi anakart ya da kasa ve soğutucu almaya hiç gerek yok. 5090 ile DLSS kullanmadan native ayarlarla FPS düştü mü kastı mı derdi olmadan oyun oynamak gerçekten harika. :)

Görsel şölenle işim yok hocam fakat OLED şölem değil de kalite gibi geliyor, bu kartlara IPS yakışmaz hissiyatı var.

Parçaları görmek lazım, RTX 5090 alırsanız geleceğe yönelik çok daha iyi bir hamle olur ama daha zor soğutma ve daha çok güç çektiğini goz önünde bulundurmak gerek.

Fazla güç çekmesi benim değil PSU'nun der olur gibi 5090 için elektrik faturasını da öderiz ya :D soğutma işi dertlendirebilir ama kart çok güçlü.

Beklentilerinize bağlı. Ben 5090 bakarken 5080 tercih ettim. Kullanım senaryolarımı rahat rahat karşıladı. 4K'da RT açıp çok yüksek FPS almak istiyorum diyorsanız zaten 5090'dan başka hiçbir şansınız yok.
Onun dışında, 300 bin lirayı her türlü gözden çıkarttıysanız 5090 almamak kötü bir tercih olur. Sırf 5080 tercih ettiniz diye gidip saçma sapan pahalı RAM'ler veya gereksiz premium çevre bileşenler tercih edecekseniz bunların getirisi 5090'dan çok daha az olacaktır.

Haklısınız, SSD vs kalitesi için 5090'dan vazgeçilmez 300 bin lirayı gözden çıkardım bu bütçe artabilir gibi de gözüküyor.