- Makaleler
- 1
Ağırlıklı gaming, AI modelleri çalıştıracağımdan 32VRAM ilgimi çekiyordu 3D art veya render şu an yapmasamda gelecekte yönelirsem üzmesin isterim oyun geliştirme yapmayı da planlıyorum hocam.
İlk sistem toplama tecrübemi 5090 gibi bir kartla yaşamaktan korktuğumdan hazırlara yönelmiştim hocam neredeyse her şeyi biliyor olsam da beni tek korkutan PSU bağlantıları.
İndirimde 5090 düşürmek mantıklı geldi gerçekten ama tavsiye ettiğiniz 5090 modellerini merak ediyorum uzun vade için 2x32 RAM alacağım gibi görünüyor.
Ne kadar model model sizi yormak istemesem de her parça için tavsiye edebileceğiniz seri ve markaları merak ediyorum.
Görsel şölenle işim yok hocam fakat OLED şölem değil de kalite gibi geliyor, bu kartlara IPS yakışmaz hissiyatı var.
Fazla güç çekmesi benim değil PSU'nun der olur gibi 5090 için elektrik faturasını da öderiz yasoğutma işi dertlendirebilir ama kart çok güçlü.
Haklısınız, SSD vs kalitesi için 5090'dan vazgeçilmez 300 bin lirayı gözden çıkardım bu bütçe artabilir gibi de gözüküyor.
Ventus gibi giriş seviye modeller çok tercihim olmaz ama İncehesap Gaming'de 120K bandına düşürürse mecbur onu alıp Undervolt ile kullanırsın. 600W yerine 575W gelen bir kart. PSU'yu da tercihen ona göre seçersiniz, çok sorun olmaz. Kablonun tam oturduğundan emin olacaksınız. @LH44 parça konusunda yardımcı olur yine. Bir de bu sisteme minimum 2000 VA Online UPS iyi gider. Ses rahatsız ederse yeterli kalınlıkta bir kablo ile yan odadan uzattırırsınız. Line Interactive 2. tercih olur ama Online kadar başarılı değil, ondaki mantık farklı. @ggbye ile bir bakın.