Bütçe
300.000 TL
Manuel araç alınca da sorunsuz çıkmayacağının garantisi var mı ki. :)
Sorunsuz çıkmasa bile bu dediğiniz arabaların şanzımanı öyle ucuz olmaz; manuel 50 bin masraf açarsa, otomatik 100-150 bin masraf açacaktır. Otomatik almayı kafaya koyduysanız, her ihtimale karşı kenarda en az 120 bin paranız olsun.

Sorunsuz çıkmasa bile bu dediğiniz arabaların şanzımanı öyle ucuz olmaz; manuel 50 bin masraf açarsa, otomatik 100-150 bin masraf açacaktır. Otomatik almayı kafaya koyduysanız, her ihtimale karşı kenarda en az 120 bin paranız olsun.

Şanzımanı vs yenilenmiş araçlar var alınmaz mı

Öneri yapmak mesele değil, mesele olabildiğince az sorunlu araba tavsiye edebilmek. Para kolay kazanılmıyor. Motoru ve şanzımanı elden geçirilmiş araba elbette alınır, hatta motoru yenilenmiş araba daha da iyi olur.

Adamlar size yaptırdığı işlemleri somut bir şekilde evraklar ile gösterebiliyorsa, neden alınmasın? Ben soğuk bakmam böyle şeylere şahsen.

Ama eski de olsa D segmenti araba parçaları hiç ucuz değil, yürütmek zor.

@Greens1903

Hocam o alınmaz bu alınmaz ne alacak bu insanlar? Bir ton eski otomatik araç var trafikte. Hepsi mi sorunlu?

Maalesef sorunlu araba çok piyasada. Bugün premium markalar bile dökülüyor artık. Eski arabalarda sorunsuz olanların fiyatlarını da sorunsuz olduklarını bildikleri için şişiriyor araç sahipleri. Yoksa bir Civic o kadar para eder mi? Asla etmez. Hepsi sorunlu elbet değil, ama sorunlu çok fazla araba ve model var piyasada. Şahsen ben de negatif yorumlar yapmak istemezdim, ama realist olmak zorundayız maalesef. Alınacak araba çok piyasada, ama sorunlarını ve dertlerini bilmek elzem bir durum.

@hwagae

Hocam o alınmaz bu alınmaz ne alacak bu insanlar? Bir ton eski otomatik araç var trafikte. Hepsi mi sorunlu?
Normal bir otomatik araba da denilmiyor; Mondeo, Laguna, BMW, Audi gibi arabaların bu fiyatta olanları zaten sorunlu. Manuel ve elektrik yürütme maliyeti, bir de otomatik şanzımanı insanı hayattan soğutur. Denemek isterseniz alın ve bize bilgi verin.

En önemlisi de artık ustalar yüksek cc motorlu Vectra, Mondeo, Laguna gibi arabalara bakmıyorlar; aman uzak dursun diyorlar..

Manuel araç alınca da sorunsuz çıkmayacağının garantisi var mı ki. :)
Otomatiğe kıyasla bakım ve onarım masrafı dâhâ uygun oluyor. Tâbi bunlar kullanılmış ve yaşlı arabalar olacağı için her türlü masrafı olacak.

Benim önerim Golf 1.6 manuel bakman olur, arabanın kroniği yok değil ama ayağını yerden keser.
Muhtemelen seneye seçim var, durumun uygun olursa kredi çekip otomatik araç bakarsın.

Benim önerim, yürütme maliyeti açısından işini ve ayağını bütçeni zorlamaz; Renault Clio 1.4 Benzin&Lpg 2005 bakabilirsin.

Öneri yapmak mesele değil, mesele olabildiğince az sorunlu araba tavsiye edebilmek. Para kolay kazanılmıyor. Motoru ve şanzımanı elden geçirilmiş araba elbette alınır, hatta motoru yenilenmiş araba daha da iyi olur.

Adamlar size yaptırdığı işlemleri somut bir şekilde evraklar ile gösterebiliyorsa, neden alınmasın? Ben soğuk bakmam böyle şeylere şahsen.

Ama eski de olsa D segmenti araba parçaları hiç ucuz değil, yürütmek zor.

@Greens1903

Maalesef sorunlu araba çok piyasada. Bugün premium markalar bile dökülüyor artık. Eski arabalarda sorunsuz olanların fiyatlarını da sorunsuz olduklarını bildikleri için şişiriyor araç sahipleri. Yoksa bir Civic o kadar para eder mi? Asla etmez. Hepsi sorunlu elbet değil ama sorunlu çok fazla araba ve model var piyasada. Şahsen ben de negatif yorumlar yapmak istemezdim ama realist olmak zorundayız maalesef. Alınacak araba çok piyasada ama sorunlarını ve dertlerini bilmek elzem bir durum.

@hwagae

Adam motoru şanzımanı yenilemiş böyle bir araç alınmaz mı?

Normal bir otomatik araba da denilmiyor; Mondeo, laguna, BMW, Audi gibi arabaların bu fiyatta olanları zaten sorunlu. Manuel ve elektrik yürütme maliyeti, bir de otomatik şanzımanı insanı hayattan soğutur. Denemek isterseniz alın ve bize bilgi verin.

En önemlisi de artık ustalar yüksek CC motorlu vectra, Mondeo, laguna gibi arabalara bakmıyorlar; aman uzak dursun diyorlar.

Kafamda ki modelleri söyledim illa onlar olacak diye bir şey yok ama bu listeden biri olabilir.

Benim önerim, yürütme maliyeti açısından işini ve ayağını bütçeni zorlamaz; Renault Clio 1.4 benzin&lpg 2005 bakabilirsin.

Otomatiğe kıyasla bakım ve onarım masrafı dâhâ uygun oluyor. Tâbi bunlar kullanılmış ve yaşlı arabalar olacağı için her türlü masrafı olacak.

Benim önerim Golf 1.6 manuel bakman olur, arabanın kroniği yok değil ama ayağını yerden keser.
Muhtemelen seneye seçim var, durumun uygun olursa kredi çekip otomatik araç bakarsın.

En sonunda şahin alacağım hem ucuz hem maliyeti fazla değil. :D