xVentra

Uzman
30metre Ethernet kablosuna ihtiyacım var kablo uzun olduğu için gecikme yaşar mıyım? Veya kablo markası etkiler mi hızı? hem 30 hem 10m lazım.

Son düzenleme:
İç kısmı ve kablo kalitesi nasıldır bilemem. Ama Cat6 üstü bir kablo hız sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Mesafe etki edebilir tam bilgim yok. Rastgele bir elektirikçiden alacağın kablo ile benzer kalitede olacaktır.

Kaliteli kablolarda taktığın uç bile fark ettiriyor. Mesela UGreen örgülü(kedi ısırmaları, kapı arasında sıkışmalar vb. için daha sağlam), daha az yer kaplasın diye ince şu kabloları var. Kablonun 30 metresi yok. Bütçe çıkarabilirim, modemin de mesafesini kısaltabilirim dersen hem güzel gözüksün, kaliteli ve uzun ömürlü olsun diye alınabilir.

Genele bakarsan hızı çok fark ettireceğini sanmıyorum. Belki stabilite kısmında farklılıklar olur.

Hız da kayıp olmaz ama bazı kablolar 100/100 geçemiyor. Onun dışında ben, çevremdeki bilgisayarcılarda açık satanlar vardı metre ile çok almıştım daha ucuza geliyor. Almadan önce çevrende biraz araştırma yapsaydın keşke.