Cl30 banko zaten fakat GB olarak karar veremedim.
2x32 Dual Rank kitler olur, 2x16 Single Rank oluyor. Oyun için 2x16 yeterlidir, render+iş vesaire yaparım diyorsan 2x32 al, 2x24 de bir diğer opsiyon, 24'lük olanlar yeni nesil M-Die'dir. 6000 frekans için Hynix olması yeterli, M-Die/A-Die fark etmez senin için. 1080P/1440P çözünürlükte oyun oynayacaksan RAM'leri optimize edersin. Nebi'nin rehberi var YouTube'de, 5 seriden oluşuyor, izlemeni tavsiye ederim.

CL'nin tek başına hiçbir önemi yok, istersen CL24 al RAM'i, optimize edip alt zamanları girmedikten sonra, Nitro-FCLK ayarlamadıktan sonra çöp oluyor performansın, Latency olarak hep yüksekte kalırsın, Nebi'nin 6000 CL32 RAM'i bile gecikme olarak çok iyi durumda ev kullanıcı için yeterli. @Krmm

Nitro-Gear Down Mode-FCLK ve RAM subtimingleri, bunları optimize edersen Latency düşüşü elde edersin anlamlı şekilde, yoksa 6000 CL20 RAM bile CL30'dan kötü kağıt üstünde.

Nebi hepsini anlatmış, 8000 MT/s OC rehberi ve 5 seriden oluşan RAM Rehberi, izlersen hepsini öğrenirsin. 6000 CL30 alıp optimize etmen gerekli. @Krmm

2x32 Dual rank kitler olur, 2x16 Single rank oluyor. Oyun için 2x16 yeterlidir, render+iş vesaire yaparım diyorsan 2x32 al, 2x24 de bir diğer opsiyon, 24'lük olanlar yeni nesil m-die'dir. 6000 frekans için Hynix olması yeterli, M-Die/A-Die fark etmez senin için. 1080P/1440P çözünürlükte oyun oynayacaksan RAM'leri optimize edersin. Nebi'nin rehberi var YouTube'da, 5 seriden oluşuyor, izlemeni tavsiye ederim.

CL'nin tek başına hiçbir önemi yok, istersen CL24 al RAM'i, optimize edip alt zamanları girmedikten sonra, Nitro-FCLK ayarlamadıktan sonra çöp oluyor performansın, latency olarak hep yüksekte kalırsın, Nebi'nin 6000 CL32 RAM'i bile gecikme olarak çok iyi durumda ev kullanıcı için yeterli. @Krmm

Nitro-Gear down mode-FCLK ve RAM subtimingleri, bunları optimize edersen latency düşüşü elde edersin anlamlı şekilde, yoksa 6000 CL20 RAM bile CL30'dan kötü kağıt üstünde.

Nebi hepsini anlatmış, 8000 MT/s OC rehberi ve 5 seriden oluşan RAM rehberi, izlersen hepsini öğrenirsin. 6000 CL30 alıp optimize etmen gerekli. @Krmm

Hocam çok teşekkür ederim açıklamalarınız için. Fakat yani mesela 6000 MHz CL30 RAM aldım diyelim. Ben bunu anakarta taktıktan sonra CL30 olarak çalışmıyor mu bu ne saçma iş anlamadım ben. İlla bir şeyleri BIOS'tan değiştirmek mi gerekiyor. O halde bu tarz RAM alan herkes bir nevi dolandırılıyor yani.

Hocam çok teşekkür ederim açıklamalarınız için. Fakat yani mesela 6000 MHz CL30 RAM aldım diyelim. Ben bunu anakarta taktıktan sonra CL30 olarak çalışmıyor mu bu ne saçma iş anlamadım ben. İlla bir şeyleri BIOS'tan değiştirmek mi gerekiyor. O halde bu tarz RAM alan herkes bir nevi dolandırılıyor yani.

EXPO profili CL30 şeklinde ama 6400 CL32 falan alırsan, gerçekten 6400 kullanmış bile olmuyorsun, bellek kontrolcü 2:1 moda atıyor, performans çöp oluyor, o yüzden 6000 öneriliyor. CL30 olmasının sebebi de Hynix olması, CL36'lar Samsung, CL46'lar Micron falan oluyor, aynı paraya onları almak için hiçbir sebep yok.

Nebi video serisini izle en başından, daha iyi anlarsın. Düz EXPO ile benim bahsettiğim kavram arasında dağlar kadar fark var. @Krmm

EXPO profili CL30 şeklinde ama 6400 CL32 falan alırsan, gerçekten 6400 kullanmış bile olmuyorsun, bellek kontrolcü 2:1 moda atıyor, performans çöp oluyor, o yüzden 6000 öneriliyor. CL30 olmasının sebebi de Hynix olması, CL36'lar Samsung, CL46'lar Micron falan oluyor, aynı paraya onları almak için hiçbir sebep yok.

Nebi video serisini izle en başından, daha iyi anlarsın. Düz EXPO ile benim bahsettiğim kavram arasında dağlar kadar fark var. @Krmm
Ha tamam şimdi anladım. Ozaman benlik bir sıkıntı yok hocam. Çünkü ben kesinlikle 6000 MHz cl30 g-sill ram alacam.

O videoları şuan izlemeye başladım hocam. Bu arada şeye karar veremedim halen. 32 mi 64 mü alsam. Edit render işim yok düz oyuncuyum. Şuan 32 ram kullanıyorum yeni sisteme tekrar 32 mi alsam yoksa 64 mü sizce

Ha tamam şimdi anladım. Ozaman benlik bir sıkıntı yok hocam. Çünkü ben kesinlikle 6000 MHz cl30 g-sill ram alacam.
Yok, onu da alma, Sana link bırakayım, indirimde şu anda, 2 tane sipariş et, vade farksız taksit de var. Son sürüm BIOS güncelle, sonrasında EXPO aç, direkt sorunsuz kullan. Kit almana gerek yok. Satıcısı Hepsiburada orijinal.

O videoları şuan izlemeye başladım hocam. Bu arada şeye karar veremedim halen. 32 mi 64 mü alsam. Edit render işim yok düz oyuncuyum. Şuan 32 ram kullanıyorum yeni sisteme tekrar 32 mi alsam yoksa 64 mü sizce

Bundan 2 tane çek, 2x16 şeklinde, kit olması önemsiz şu anda. A-Die bunlar. Sonra konu açıp etiketlersin ahaliyi, sana RAM ayarlatırlar, problem olmaz. @Krmm

Yok, onu da alma, Sana link bırakayım, indirimde şu anda, 2 tane sipariş et, vade farksız taksit de var. Son sürüm BIOS güncelle, sonrasında EXPO aç, direkt sorunsuz kullan. Kit almana gerek yok. Satıcısı Hepsiburada orijinal.

Bundan 2 tane çek, 2x16 şeklinde, kit olması önemsiz şu anda. A-Die bunlar. Sonra konu açıp etiketlersin ahaliyi, sana RAM ayarlatırlar, problem olmaz. @Krmm
Olur hocam bakayim

Çok teşekkür ederim incelicem şimdi. Bu arada g skill neden Önermediniz fiyatından dolayı mı ?

Olur hocam bakayim

Çok teşekkür ederim incelicem şimdi. Bu arada g skill neden Önermediniz fiyatından dolayı mı ?
Evet, gereksiz pahalı. 2 tane bundan çek, Hynix A-Die 6000 CL30 bu RAM'ler, EXPO açmadan BIOS güncelle, sonrasında aç, Problemsiz kullanırsın herhangi bir RAM şu anda.