Bütçe
35.000 - 55.000 TL
Selam,
GameGaraj, Brand olarak benim için çok yeni. Bilmediğim sulara başkasını yönlendiremem.
Siz genel olarak ön yargılısınız okuduğum kadarıyla LOQ serisine değil mi? Oradan tavsiye edebileceğiniz model var mı? Faizsiz taksit sebepli soruyorum.
Diğer açıdan TUF F16'nın hangi modeli iyi olur? Referans bir link var mı? Sanırım metal kasaymış bu ürün.

Selam tekrardan, GameGaraj aslında çok da yeni sayılmaz. Önceki Slayer 4 serisi yanlış hatırlamıyorsam MSI Sword kasa cihazlardı. Evet, Lenovo LOQ tarafına ön yargılıyım, insanlar kendileri bile almayacağı ürünleri önermeye meraklılar. Teknolojiye karşı kuşkuyla yaklaşmak son kullanıcı için iyidir. Bu yüzden size Lenovo LOQ konusunda öneri yapamam.

F16 modelleri:

Laptoplarda illaki bir şeylerden ödün vermek gerekiyor. İki sene kadar sadece laptop arastirdim, o kadar marka/model inceledim, bir tane bile tamamen sorunsuz bir ürün goremedim. Hani bütçe kaynakli falan sanma, 200K'lık ROG STRIX laptoplarda stutter yasayip forumlarda cozum arayan kisileri de gordum. Teknolojinin şans işi oldugunu kabul ederek, en F/P görünen ürünü alıp geçmeni öneririm. Baktiginda ince eleyip sık dokuyorum yine de iki yilda üç laptop, bir kasa eskittim. Biraz beklentiler, biraz da şans diyelim... :)

İlettigim urunu arastir F16 eski TUF serisi gibi degil, sogutma sistemi iyilestirilmis gibi duruyor. Önceden servis 100 dereceyi bile normal karsiliyordu.

Selam,
2 sene araştırıp karar veresiye kaç yeni nesil marka/model çıkar. Tekrar onları araştırsan zaten bu işi bir yere bağlayamazmışsın.
Bütçe ile alakası olduğunu düşünüyorum sizin aksine. Metal bir kasa varken incecik bir plastik kasa, düzgün bir soğutucu(bakır) yerleşimi veya soğutucuların miktarı vb yerlerden kısarsan doğal olarak daha çabuk eskitmiş olursun bu da bence bütçe kaynaklı olan ayağı temsil eder diye düşünüyorum. Diğer yandan 200K'yı oyun oynayacağı bilgisayara veren kişi bence zaten bile bile lades demiştir. Çünkü bu rakamlardaki cihazları yüksek saat oyun için almak bana göre ters. Git kasa topla bu tarz bir kullanımın olacaksa. Ha yine de kronik bir sorunda müşteri hizmetleri devreye giriyor. 200k verdiğin bir cihazda karşılık bulamıyorsan zaten ölü yatırıma dönüşmüş oluyor. Marka ne kadar ürünün arkasında duruyor o önemli. Özel üretim yaptırdığın cihazda dahi sorun yaşıyorsun tecrübeyle sabit ama imdat dediğinde koşmaları şart.

Teknoloji şans evet. Ama dediğim gibi mesela LOQ örneğinde olduğu gibi bile bile yanmaya da gerek yok. Bilmediğim bir sektör, diz üstünde gaming seçeneği o yüzden gelip burada danışma kararı aldım. Çünkü platformun kurucusunu az çok biliyordum, takipçilerinin nasıl bir kitle olacağını da :) bu arada hocam 2 yıldır ne kullanıyordunuz ve nasıl kullanıyordunuz da bu kadar cihaz eskidi?

Çok öneren var bu F16'ı ama kullanıcısı yok galiba. Sadece defter üzerinden yazılıyor gibi hissediyorum.

Selam tekrardan, GameGaraj aslında çok da yeni sayılmaz. Önceki Slayer 4 serisi yanlış hatırlamıyorsam MSI Sword kasa cihazlardı. Evet, Lenovo LOQ tarafına ön yargılıyım, insanlar kendileri bile almayacağı ürünleri önermeye meraklılar. Teknolojiye karşı kuşkuyla yaklaşmak son kullanıcı için iyidir. Bu yüzden size Lenovo LOQ konusunda öneri yapamam.

F16 modelleri:

Selam,

Yani slayer 4 diye bahsettiğiniz GameGaraj marka ürünü, aslında MSI'ın sword adıyla çıkardığı ürünün tüm bileşenleri ile mi üretiliyor?
( MSI'in piyasaya sürdüğü ile kastı hepimiz biliyoruz ne RAM, ne disk, ne X, Y, Z'nin genelini markanın kendisinin üretmediğini)
Kuşkuyla yaklaşmada sorun yok. Sonuçta çok zengin bile olsan(ki gene ters), bu meblağı çöpe atacak dahi olsan(dolar kuru yüzünden de olmaz) içerisindeki verilerin bir önemi var. Velhasııııl;

Lenovo'yla birebir/bireysel sorun yaşadınız ve bu yüzden mi bu ön yargı? Vede TUF F16 olan modeli kullanmış mıydınız, kullanım tecrübesine istinaden mi referans veriyorsunuz?

Teşekkürler, ilginiz için bu arada.

Son düzenleme:
@Deidara5, MSI Katana B13V RTX 4060, Asus Rog Strix G16 RTX 4060 ve 7600X&RX 9060 XT / 9700X&RTX 5060 Ti sistem kullandım. F16 önermemdeki temel sebep TUF RTX 3050'li cihazı birebir denemiş olmam. TUF serisinin paneli garip bir şekilde beni fazlasıyla tatmin ediyor. Hafif mat, oldukça net ve çoğu IPS panele göre daha homojen bir görüntü sunuyor. Birçok laptop/monitör denedim hiçbirinde TUF'daki hissiyatı yaşayamadım. Dizi/film için bile gayet güzeldi. 2K kaliteli monitörüm var yine de TUF'daki netliği başka bir cihazımda göremedim. Hal böyle iken F16'nın soğutma sistemini de iyileştirdiğini bildiğimizden önermemek için bir sebep göremiyorum. 512 SSD bence yetersiz fakat ilerleyen süreçte SSD alınır takılır dert değil. RAM tarafında DDR5 için tek slot RAM zaten yetiyor, muhtemelen ilk etapta upgrade ihtiyacı bile olmaz. YouTube'dan izlediğim inceleme videolarında FPS değerleri de fena değildi yani RTX 5050 giriş segment bir kart çok yüksek FPS zaten beklenemez, yine de bütçe doğrultusunda mantıklı bir tercih. Son karar yine de sizindir.

Son düzenleme:
@Deidara5, MSI katana B13v RTX 4060, ASUS ROG STRIX G16 RTX 4060 ve 7600x&rx 9060 XT / 9700x&rtx 5060 Ti sistem kullandım. F16 önermemdeki temel sebep TUF RTX 3050'li cihazı birebir denemiş olmam. TUF serisinin paneli garip bir şekilde beni fazlasıyla tatmin ediyor. Hafif mat, oldukça net ve çoğu IPS panele göre daha homojen bir görüntü sunuyor. Birçok laptop/monitör denedim hiçbirinde TUF'daki hissiyatı yaşayamadım. Dizi/film için bile gayet güzeldi. 2K kaliteli monitörüm var yine de TUF'daki netliği başka bir cihazımda göremedim. Hal böyle iken F16'nın soğutma sistemini de iyileştirdiğini bildiğimizden önermemek için bir sebep göremiyorum. 512 SSD bence yetersiz fakat ilerleyen süreçte SSD alınır takılır dert değil. RAM tarafında DDR5 için tek slot RAM zaten yetiyor, muhtemelen ilk etapta upgrade ihtiyacı bile olmaz. YouTube'dan izlediğim inceleme videolarında FPS değerleri de fena değildi yani RTX 5050 giriş segment bir kart çok yüksek FPS zaten beklenemez, yine de bütçe doğrultusunda mantıklı bir tercih. Son karar yine de sizindir.

Özverili yorum için teşekkürler, bir an yanlış anlaşılır mıyım diye düşünmedim değil ama anlamamışsınız sevindim. Doğruluğunun teyidi için soracağım. Çift RAM slotu var ve bir tanesi dolu olarak algıladım, doğru muyum? :) bazı modeller kısıtlı geldiği için tek RAM slotu olabilir mi dedim acaba.

Bu arada konu dışı ama GameGaraj'ın(slayer x5t) iç tasarımı da hoşuma gitmedi değil. Klavye dizilimi de F16'dan daha iyi geldi bana.

Son düzenleme:
Selam,

Yani slayer 4 diye bahsettiğiniz GameGaraj marka ürünü, aslında MSI'ın sword adıyla çıkardığı ürünün tüm bileşenleri ile mi üretiliyor?
( MSI'in piyasaya sürdüğü ile kastı hepimiz biliyoruz ne RAM, ne disk, ne X, Y, Z'nin genelini markanın kendisinin üretmediğini)
Kuşkuyla yaklaşmada sorun yok. Sonuçta çok zengin bile olsan(ki gene ters), bu meblağı çöpe atacak dahi olsan(dolar kuru yüzünden de olmaz) içerisindeki verilerin bir önemi var. Velhasııııl;

Lenovo'yla birebir/bireysel sorun yaşadınız ve bu yüzden mi bu ön yargı? Vede TUF F16 olan modeli kullanmış mıydınız, kullanım tecrübesine istinaden mi referans veriyorsunuz?

Teşekkürler, ilginiz için bu arada.

İyi öğlenler dilerim efenim.

Slayer 4 kasaları şöyle anlatayım, MSI Sword kasa için kullanılan bileşenler ile birlikte aynı kasa kullanılıyor. Ürün aynı, sadece üstüne basılan marka farklı. Hatta o cihazlara MSI BIOS'da atılabiliyordu. Yani GameGaraj yeni bir marka değil.

Lenovo ile herhangi bir bireysel sorun yaşamadım. Ancak garanti servisiyle yaşadım. Garanti servisleri olan BDH Bilişim, aynı zamanda HP tarafının da servisliğini yapıyor. Rezalet bir firma, o yüzden ürünleri iyi bile olsa servisi yüzünden önermemeye devam edeceğim. F16 serisini devamlı olarak kullanmadım ancak tecrübe edebildim. Başka bir arkadaşımda F15 serisi cihaz vardı, ona göre hem sıcaklık değerleri hem de kasa kalitesi çok iyiydi.

Başka bir sorunuz varsa bekliyorum.

Özverili yorum için teşekkürler, bir an yanlış anlaşılır mıyım diye düşünmedim değil ama anlamamışsınız sevindim. Doğruluğunun teyidi için soracağım. Çift RAM slotu var ve bir tanesi dolu olarak algıladım, doğru muyum? :) bazı modeller kısıtlı geldiği için tek RAM slotu olabilir mi dedim acaba.

Bu arada konu dışı ama GameGaraj'ın(slayer x5t) iç tasarımı da hoşuma gitmedi değil.
İncelemediğim, kullanmadığım ürünleri genelde önermek istemem fakat GameGaraj ürünleri sağlam tuttu gibi duruyor. Araştırdığımda tek rastladığım olumsuz yorum fazla ısınması. Onu da watt sınırlaması yaparak çözebilirsin diye düşünüyorum. Renk gamutu, panel gecikme değeri, kullanılan donanım parçaları ve kasa kalitesi gayet başarılı. Eğer ki TUF düşünmezse onu da alabilir.

İyi öğlenler dilerim efenim.

Slayer 4 kasaları şöyle anlatayım, MSI sword kasa için kullanılan bileşenler ile birlikte aynı kasa kullanılıyor. Ürün aynı, sadece üstüne basılan marka farklı. Hatta o cihazlara MSI BIOS'da atılabiliyordu. Yani GameGaraj yeni bir marka değil.

Lenovo ile herhangi bir bireysel sorun yaşamadım. Ancak garanti servisiyle yaşadım. Garanti servisleri olan bdh bilişim, aynı zamanda HP tarafının da servisliğini yapıyor. Rezalet bir firma, o yüzden ürünleri iyi bile olsa servisi yüzünden önermemeye devam edeceğim. F16 serisini devamlı olarak kullanmadım ancak tecrübe edebildim. Başka bir arkadaşımda F15 serisi cihaz vardı, ona göre hem sıcaklık değerleri hem de kasa kalitesi çok iyiydi.

Başka bir sorunuz varsa bekliyorum.

GameGaraj illaki yeni marka hocam :) MSI gibi global ölçüde deneyimli bir firma değil sonuçta. Türk Telekom kullanan birinin arıza bildiriminde firmanın kendi müşterisine geri dönüşü farklı, TurkNet üzerinden hizmet veren birinin arıza yaşadığında verdiği geri bildirim farklı. İllaki elzem bir durum karşısında MSI daha çabuk çözüme ulaşabilir, geri çağırma gibi durumlarda. Ha iyi yanı MSI çözüme ulaştığında Gg'ye de aynı tarifeyi uygulayabilirler orası ayrı.

Bdh bölgenizde birini görevlendirmiştir teknik servis olarak. İlgili eğitimleri ve prosedürleri de eğitim olarak aktarır. Sizin bölgenizdeki teknik ekiple aranızı iyi tutmanız lazım. Kurumsal olsa keşke ama bende böyle çözmüştüm sorunlarımı. Yapacak bir şey yok.

Arkadaşın taksit durumu biraz sıkıntılı. TUF 9 taksite geliyor, Monster 12. ben bekle biraz cebin bollaşınca TUF al olarak değiştirdim yorumumu. Genel kanınız nedir Monster'da?

İncelemediğim, kullanmadığım ürünleri genelde önermek istemem fakat GameGaraj ürünleri sağlam tuttu gibi duruyor. Araştırdığımda tek rastladığım olumsuz yorum fazla ısınması. Onu da watt sınırlaması yaparak çözebilirsin diye düşünüyorum. Renk gamutu, panel gecikme değeri, kullanılan donanım parçaları ve kasa kalitesi gayet başarılı. Eğer ki TUF düşünmezse onu da alabilir.

Isınmayı okumadım ama birkaç inceleme video içeriğinde termal macun yada pad kullanımının çok verimli olmadığını okudum, baya teknik bir açıklama yapmıştı yorum sahibi.

Ekranda gecikme 20ms diye duydum video içeriğinden net şekilde.

GameGaraj illaki yeni marka hocam :) MSI gibi global ölçüde deneyimli bir firma değil sonuçta. Türk Telekom kullanan birinin arıza bildiriminde firmanın kendi müşterisine geri dönüşü farklı, TurkNet üzerinden hizmet veren birinin arıza yaşadığında verdiği geri bildirim farklı. İllaki elzem bir durum karşısında MSI daha çabuk çözüme ulaşabilir, geri çağırma gibi durumlarda. Ha iyi yanı MSI çözüme ulaştığında Gg'ye de aynı tarifeyi uygulayabilirler orası ayrı.

Bdh bölgenizde birini görevlendirmiştir teknik servis olarak. İlgili eğitimleri ve prosedürleri de eğitim olarak aktarır. Sizin bölgenizdeki teknik ekiple aranızı iyi tutmanız lazım. Kurumsal olsa keşke ama bende böyle çözmüştüm sorunlarımı. Yapacak bir şey yok.

Arkadaşın taksit durumu biraz sıkıntılı. TUF 9 taksite geliyor, Monster 12. ben bekle biraz cebin bollaşınca TUF al olarak değiştirdim yorumumu. Genel kanınız nedir Monster'da?

GameGaraj MSI kadar eski değil, orası aşikar zaten. Ancak Monster ve Casper'dan kesinlikle daha iyi iş yapıyorlar.

BDH Bilişim sadece benim bölgemde değil, her yerde problemli. Şikayetvar üzerinden BDH Bilişim'i aratın, göreceksiniz zaten.

Monster cihazları önermiyorum; Clevo kasaları problemsiz olsa da ısınıyor. Bile bile tercih etmeyeceğim cihazı öneririm de diyemem. En mantıklı olan, dediğiniz gibi bütçe artırmak ve TUF modele yönelmek.

GameGaraj MSI kadar eski değil, orası aşikar zaten. Ancak Monster ve Casper'dan kesinlikle daha iyi iş yapıyorlar.

BDH Bilişim sadece benim bölgemde değil, her yerde problemli. Şikayetvar üzerinden BDH Bilişim'i aratın, göreceksiniz zaten.

Monster cihazları önermiyorum; Clevo kasaları problemsiz olsa da ısınıyor. Bile bile tercih etmeyeceğim cihazı öneririm de diyemem. En mantıklı olan, dediğiniz gibi bütçe artırmak ve TUF modele yönelmek.

Ben BDH'tan yana mutluyum. En azından yönlendirdikleri kişi anlıyor, merkez beni anlamasa da o aktarıyor "du". Uzun süredir Lenovoyla benim de bağım yok.

Yok önerir misiniz anlamında demedim zaten. Monster hakkında duyduğunuz, gördüğünüz tecrübe nedir diye merak etmiştim.