Bütçe
35.000 TL

isdar

Uzman
Selam,

Bu yılbaşında kendimi ödüllendirmeye karar verdim. NVIDIA ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. Bu konularda fazla bir bilgim yok. Bu bütçeye uygun bir sistem önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
rtx 5060 veya rx 9060xt 14-15k
ryzen 5700x 7k
b550 anakart 3-5k
16gb ram 4,5k
512 nvme ssd 2,5k
kasa power 2-5k

bu parçaları sıfır bulursan tek tek taksitle alma şansın var, ikinci el sitelerinde ekran kartlarını sıfır uygun fiyatla bulabilirsin dikkat et sadece elden alışveriş yap

rtx 5060 veya rx 9060xt 14-15k
ryzen 5700x 7k
b550 anakart 3-5k
16gb ram 4,5k
512 nvme ssd 2,5k
kasa power 2-5k

bu parçaları sıfır bulursan tek tek taksitle alma şansın var, ikinci el sitelerinde ekran kartlarını sıfır uygun fiyatla bulabilirsin dikkat et sadece elden alışveriş yap

AM4 bir sistemi sıfır almak saçmalık. 7500F daha ucuza bulunuyor. Sadece ekran kartını 2. el aldığı takdirde diğer parçaları sıfır alıp AM5 bir sistem kulurabilir. Ki RAM'i 2. el bulabilirse ekstra maliyet düşürür.

Selam,

Bu yılbaşında kendimi ödüllendirmeye karar verdim. NVIDIA ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. Bu konularda fazla bir bilgim yok. Bu bütçeye uygun bir sistem önerir misiniz?

Ekran kartını ve RAM'i 2. el düşünürseniz güzel bir sistem çıkar.

AM4 bir sistemi sıfır almak saçmalık. 7500F daha ucuza bulunuyor. Sadece ekran kartını 2. el aldığı takdirde diğer parçaları sıfır alıp AM5 bir sistem kulurabilir. Ki RAM'i 2. el bulabilirse ekstra maliyet düşürür.

Ekran kartını ve RAM'i 2. el düşünürseniz güzel bir sistem çıkar.

Kendini ödüllendirmek isteyen ve bu işlerden pek anlamayan birine ikinci el sistem tavsiyesi yapamam, ikinci el pazarı kumar. Alacağın ekran kartı her türlü işlem görmüş olabilir, VRAM değişmiş olabilir, GPU kalıplanmış ısıtılmış olabilir vs. anlamayan kişiye ikinci el tavsiye etmiyorum.

Kendini ödüllendirmek isteyen ve bu işlerden pek anlamayan birine ikinci el sistem tavsiyesi yapamam, ikinci el pazarı kumar. Alacağın ekran kartı her türlü işlem görmüş olabilir, VRAM değişmiş olabilir, GPU kalıplanmış ısıtılmış olabilir vs. anlamayan kişiye ikinci el tavsiye etmiyorum.
RAM parasına sistem toplamak isteyen birine de biz sıfır önermeyiz.

Sistemi komple 2. el kursun demedim zaten. Bahsettiğim ekran akrtı 16GB RX 9060 XT, Nvidia şartı kalkarsa 2. elde temizi bulunur. RAM'de aynı şekilde.

AM4 parasına AM5 diziliyor. 5700X'e 7.000 TL vermenin haddi hesabı yok.
Veya AM4 bir anakarta 4-5.000 TL vermenin.

• 7500F, 5.900 TL
  • B650M-R, 4.800 TL
  • SN3000 (512GB) 3.200 TL (2. el daha mantıklı)
  • 4/5 ısı borulu bir soğutucu, (minimum)Dark X123 gibi (900 TL)
  • Kasayı 2. el alıp ucuza kapatabilir.
  • PSU GPS-550LB (2.000 TL)

Bu şekilde 16.800 TL yapıyor. Geriye 20.000 TL gibi bir bütçe kalıyor. RAM'i sığdıramıyor sadece ki işlemciyi filan 2. El alırsa 1-1.500 TL daha ucuza geliyor.

Testleri ister, gerekirse konu açar hepimiz yardımcı oluruz.

Sistemi komple 2. el kursun demedim zaten. Bahsettiğim ekran akrtı 16GB RX 9060 XT, Nvidia şartı kalkarsa 2. elde temizi bulunur. RAM'de aynı şekilde.

AM4 parasına AM5 diziliyor. 5700X'e 7.000 TL vermenin haddi hesabı yok.
Veya AM4 bir anakarta 4-5.000 TL vermenin.

• 7500F, 5.900 TL
  • B650M-R, 4.800 TL
  • SN3000 (512GB) 3.200 TL (2. el daha mantıklı)
  • 4/5 ısı borulu bir soğutucu, (minimum)Dark X123 gibi (900 TL)
  • Kasayı 2. el alıp ucuza kapatabilir.
  • PSU GPS-550LB (2.000 TL)

Bu şekilde 16.800 TL yapıyor. Geriye 20.000 TL gibi bir bütçe kalıyor. RAM'i sığdıramıyor sadece ki işlemciyi filan 2. El alırsa 1-1.500 TL daha ucuza geliyor.

Testleri ister, gerekirse konu açar hepimiz yardımcı oluruz.

bende bu şekilde yapardım katılıyorum. hatta sıfır malzemeleri bile ucuza yurtdışı bulmak lazım

Dostlar toplama işine ve 2. el işine girecek bilgi kapasiteye sahip değilim, aldığım şeyin de elimde kalmasını istemiyorum. Gerçekten piyasa bu kadar kötü mü? Bütçemi 40.000 liraya kadar çıkartabilirim. Bu fiyat bandına temiz bir hazır sistem çekilemez m?

Hiç mi umut yok patron? :rolleyes:

Son düzenleme:
Dostlar toplama işine ve 2. el işine girecek bilgi kapasiteye sahip değilim, aldığım şeyin de elimde kalmasını istemiyorum. Gerçekten piyasa bu kadar kötü mü? Bütçemi 40.000 liraya kadar çıkartabilirim. Bu fiyat bandına temiz bir hazır sistem çekilemez m?

Hiç mi umut yok patron? :rolleyes:
Hazır sistemleri eleyin direkt. Bir yeri düzeltirken diğer kısım elde kalıyor.

Toplama olarak çıkartırız bir şeyler. Ekran kartını 8GB koymaya elim varmaz açıkçası.