Bütçe
35.000
İyi günler arkadaşlar, evimize yakın zamanda FTTH gelme olasılığı yüksek, bu yüzden hazır fiber gelmişken üst seviye bir Wi-Fi 7 router alacağım. Wi-Fi 7'nin tüm nimetlerini alabileceğim uzun süre gidecek Bufferbloat ve ping sorununu çözecek bir router almak istiyorum.

Bulabildiğim 2 tane router var:
İlk router çok daha yeni çıkmış bazı ek teknolojik özellikleri var ama tri band. İkinci router Quad band. Ayrıca birinci router ikinci routera göre çok daha ucuz. Aralarında çok ciddi bir fark var mı? Ayrıca başka router önerilerine de açığım. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler arkadaşlar, evimize yakın zamanda FTTH gelme olasılığı yüksek, bu yüzden hazır fiber gelmişken üst seviye bir Wi-Fi 7 router alacağım. Wi-Fi 7'nin tüm nimetlerini alabileceğim uzun süre gidecek Bufferbloat ve ping sorununu çözecek bir router almak istiyorum.

Bulabildiğim 2 tane router var:
İlk router çok daha yeni çıkmış bazı ek teknolojik özellikleri var ama tri band. İkinci router Quad band. Ayrıca birinci router ikinci routera göre çok daha ucuz. Aralarında çok ciddi bir fark var mı? Ayrıca başka router önerilerine de açığım. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

GT BE98 ideal.

Ek öneriler olarak:
TP-Link Deco BE85
ASUS AXE7800 Wi-Fi 7 değil 6E fakat triband.

Bu bütçeye en iyisi MikroTik CCR2004 + Unifi U7 WI-FI7 triband AP çok daha profesyonel.

GT BE98 ideal.

Ek öneriler olarak:
TP-Link Deco BE85

Bu bütçeye en iyisi MikroTik CCR2004 + Unifi U7 WI-FI7 triband AP çok daha profesyonel.

Hocam daha öncesinde TP-Link BE230 denediğinizi okumuştum, nasıldır? SFP ve converter ile 1G üstü hızları deneme fırsatınız oldu mu?

GT BE98 ideal.

Ek öneriler olarak:
TP-Link Deco BE85

Öneriniz için çok teşekkür ederim hocam. Sizin de önerdiğiniz Cloud Core'u aldığınızı gördüm, ben çok fazla teknik detay bilmiyorum avantajları nelerdir? Benim dediğim 2 routera göre ilgimi çekti de.

Öneriniz için çok teşekkür ederim hocam. Sizin de önerdiğiniz Cloud Core'u aldığınızı gördüm, ben çok fazla teknik detay bilmiyorum avantajları nelerdir? Benim dediğim 2 routera göre ilgimi çekti de.

Önerdiğim CCR ve AP ev için değil, daha çok kurumsal cihazlar, bu yüzden çok daha güçlü ve uzun ömürlü. Ayrıca en küçük detaya kadar ayara izin veriyor, MikroTik çok esnek.
Yani yerinde olsam bu bütçeyle alınacak en iyisi bu ikisi olur.

Önerdiğim CCR ve AP ev için değil, daha çok kurumsal cihazlar, bu yüzden çok daha güçlü ve uzun ömürlü. Ayrıca en küçük detaya kadar ayara izin veriyor, MikroTik çok esnek.
Yani yerinde olsam bu bütçeyle alınacak en iyisi bu ikisi olur.
Anladım hocam, teşekkür ederim. Siz nerede kullanıyorsunuz?

Hocam daha öncesinde TP-Link BE230 denediğinizi okumuştum, nasıldır? SFP ve converter ile 1G üstü hızları deneme fırsatınız oldu mu?

TP-Link BE230, aslında deneme amaçlı almıştım, şu an köşede duruyor.
V-SOL ONT ile ilk denemelerde başarılı olmuştum ama ONT berbattı.
Wi-Fi'si berbat ama :)

Şu an zaten SFP ile CCR2004 kullanıyorum.

Anladım hocam, teşekkür ederim. Siz nerede kullanıyorsunuz?

:) kurumsaldan kastım cihazların daha çok güçlü ve stabil olması, sadece segmenti kurumsal yani.
Büyüklüğü falan diyorsan raf montajına göre zaten neredeyse laptop kadar.
Evde kullanıyorum.

TP-Link BE230, aslında deneme amaçlı almıştım, şu an köşede duruyor.
V-SOL ONT ile ilk denemelerde başarılı olmuştum ama ONT berbattı.
Wi-Fi'si berbat ama :)

Şu an zaten SFP ile CCR2004 kullanıyorum.

:) kurumsaldan kastım cihazların daha çok güçlü ve stabil olması, sadece segmenti kurumsal yani.
Büyüklüğü falan diyorsan raf montajına göre zaten neredeyse laptop kadar.
Evde kullanıyorum.
Biraz baktımda yurt dışında çok ilgi gösteriliyor aklımı çeldi hocam :) büyüklüğü vs. sorun değil en kalitelisi olsun önemli olan hocam GT-BE98 de zaten eşşek kadar xD

Biraz baktımda yurt dışında çok ilgi gösteriliyor aklımı çeldi hocam :) büyüklüğü vs. sorun değil en kalitelisi olsun önemli olan hocam GT-BE98 de zaten eşek kadar xD

35 bütçeye en iyi performansı alabileceğin önerdiğim ikisi zaten.
Senin noktanda tek sıkıntı arayüzü karmaşık gelecektir biraz ama yani overrated paraya ASUS alacağına kurumsal segment cihaz çok daha makul.

Arayüz kullanım kolaylığı > ASUS GT-BE98.
Performans, ayar esnekliği ve uzun ömür > CCR2004 16G + Unifi U7 Pro Max.

Senin noktanda tek sıkıntı arayüzü karmaşık gelecektir biraz ama yani overrated paraya ASUS alacağına kurumsal segment cihaz çok daha makul.

Anladım hocam, benim için performans, arayüz kullanımına göre çok daha önemli, bu yüzden sizin dediğiniz şu anda benim de 1. önceliğim oldu, tekrardan teşekkür ederim.

İleride 10 gigabit vermeye başlayınca ISS'ler 10 gigabiti de kullanabilir miyim hocam?