Bütçe
35000
İyi Sosyaller. Şöyle bir sisteme sahibim şu an:

20250829_134247.webp

Kasam çok büyük farkındayım ancak fanlarla ve modifikasyonlarımla dolduracağım.

Sadece anakart ve PSU değiştirebilirim. Anakart için bütçem 25.000, PSU içinse 10.000 TL civarı. Anakart ve PSU'nun rengi konusunda kararsız kaldım. Beyaz ya da siyah olmak üzere öneri istiyorum. Anakart olarak ROG X870E-E düşündüm ancak siyah. PSU olarak aklımda bir şey yok ancak siyah olsa dahi sleeved kablo ile çözerim en kötü. Tek istediğim en az 1000W olmalı ve elimdeki RM750X ile eşit ya da daha iyi kaliteye sahip olmalı.

İyi Sosyaller. Şöyle bir sisteme sahibim şu an:

Eki Görüntüle 179877

Kasam çok büyük farkındayım ancak fanlarla ve modifikasyonlarımla dolduracağım.

Sadece anakart ve PSU değiştirebilirim. Anakart için bütçem 25.000, PSU içinse 10.000 TL civarı. Anakart ve PSU'nun rengi konusunda kararsız kaldım. Beyaz ya da siyah olmak üzere öneri istiyorum. Anakart olarak ROG X870E-E düşündüm ancak siyah. PSU olarak aklımda bir şey yok ancak siyah olsa dahi sleeved kablo ile çözerim en kötü. Tek istediğim en az 1000W olmalı ve elimdeki RM750X ile eşit ya da daha iyi kaliteye sahip olmalı.

PSU olarak beyaz F/P diyebileceğimiz bir PSU yok şu anda piyasada. Siyah alıp beyaz sleeve kablo kullanmak daha mantıklı olur.

Ama illa ki beyaz istiyorsanız onuda önerebilirim.

Beyaz önerisi de alayım aklımda bulunsun.

Stoklara gelirse alınabilir. Tabii fiyatı ne olur onu bilmek zor.

Bu model var. İç bileşenleri pek iyi sayılmaz. Özellikle filtreleme bölümünde ucuz denebilecek kapasitörler kullanılmış. Bu sebeple önermiyorum.

Son düzenleme:
@Hamza Ensar Sağlam,

https://www.itopya.com/gigabyte-aor...ct9lvI7K4CN_d9pgFT0CrFcpT28aFU3R5ogu_hYjzwFkD

Bu model alınabilir. Performansı ortalama, iç bileşenleri güzel denebilir. Hatta yukarıda attığım lian li'yi unutun.

En son bu işleri bıraktığımda Gigabyte PSU konusunda büyük sıvıyordu 🤣 Sonradan düzelttiyse bakabilirim teşekkür ederim.

O zaman ROG STRIX X870a Gaming modeli beyaz olarak bu da olmazsa MSI bakalım.

Şu an MSI kullanıyorum ve başıma bela oldu. MSI almam daha kolay kolay. Bu X870 ile X870E çipsetleri arasında tam olarak ne fark var?

En son bu işleri bıraktığımda Gigabyte PSU konusunda büyük sıvıyordu 🤣 Sonradan düzelttiyse bakabilirim teşekkür ederim.

İncelemesine göre güzel duruyor. Tabii kronik problemi yoksa.

Şu an MSI kullanıyorum ve başıma bela oldu. MSI almam daha kolay kolay. Bu X870 ile X870E çipsetleri arasında tam olarak ne fark var?
X870'i boş kasa olarak düşünebilirsiniz. X870E daha dolu.