Bütçe
36000
Mesela hangi kodu derlerken isine yarayacak CUDA cekirdegi?

NVIDIA'yi agir islerde kullanirsin. Muhendislik programlari dedigin islerin cogu yazilimi kapsamiyor, 3D tasarim gibi isler oluyor. Adi ustunde: ekran karti, grafik islemci. Grafikle isin yoksa, kod yaziyorsan NVIDIA'ya da cogu durumda gerek yok. Bir de yapay zeka egitmek, kendi bilgisayarinda kullanmak gibi durumlarda oldukca faydasini gorebilirsin.
Görüntü vs işlenecekse bunun farkını çok rahat anlayacaktır aslında hangi bölümden gideceğinede bağlı birazda dediğiniz gibi. GPU birimli bir şey olursa gideceği iki yönde de kötü olmaz. Dahili GPU'suz bir şey alırsa ağır işlem gerektiren bölümde üzülebilir.

Panel ve işlemci olarak daha iyi +16 GB RAM ile kullanabilirsiniz.

@m3rt daha iyi öneriniz varsa bekliyorum. 31K'ya İP G3 4050 öneriyordunuz da bilginiz olmadığı konularda boş emoji atmayın.
hocam ben bunun ısınacağını düşünüyorum i7 12. nesili 15.6 inç hiçbir markanın düzgün soğutabileceğini düşünmüyorum acer de dahil. Test veya benim düşüncemin tersi bir bilgi varsa atarsanız makbule geçer. Sizce de ısınmaz mı?

hocam ben bunun ısınacağını düşünüyorum i7 12. nesili 15.6 inç hiçbir markanın düzgün soğutabileceğini düşünmüyorum acer de dahil. Test veya benim düşüncemin tersi bir bilgi varsa atarsanız makbule geçer. Sizce de ısınmaz mı?
Panel ve işlemci farkı var. Beraberinde getirdiği sıcaklık ve fan seside var konfor arıyorsanız işlemci performansında kısabilirim diyorsanız LOQ alınabilir. İhtiyacınıza göre değerlendirin.
LOQ 15 Artıları
-Sessiz çalışıyor
-Daha stabil sıcaklıklar
Eksileri
-Biraz daha düşük işlemci performansı
-Yüksek tepki süresi (Renk doğruluğu yakın seviyede)
Nitro 5
-Daha iyi işlemci
-Daha iyi tepki süresi
Eksileri
-Fazla yüksek fan sesi
-Yüksek sıcaklık