Microsoft hesaplarınızı kontrol edin. Eylül ayında yapılan Microsoft data sızıntısı sizi de etkilemiş olabilir. Hesaplarınıza yüzlerce giriş denemesi alıyor olabilirsiniz. Genelde bunları Microsoft engellese de hesabınıza giriş yapma ihtimalleri bulunmaktadır. Sızıntı Eylül ayında yapılmış olsa da şu an hala ben ve arkadaşlarım belki de siz yüzlerce giriş denemesine maruz kalıyor olabilirsiniz.

Sızıntı haber kaynağı: 38TB of data accidentally exposed by Microsoft AI researchers | Wiz Blog
Bende 1 yıldır farklı yerlerden yanlış şifre denemesi yapılıyor. Nasıl çözeceğimi de bilmiyorum. Authenicator kurdum. Yine devam ediyorlar.

Bir şey olmaz. Bayağı bir kişinin böyle. Ayrıntıya bakıp secure your account derseniz endişe edilecek bir şey olmadığını görebilirsiniz.

Benimkinde temmuz ayında yaklaşık 900 başarısız deneme olmuş mesela.
Microsoft Authenticator'a bağlı hocam hesap, içim rahat ama görünce bi' anda şok olmadık değil.

Güncelleme

Dostlar, yeni bir sızıntı daha mı oldu bilmiyorum. Bugün hesabıma Almanya'dan biri erişmeye çalıştı. Microsoft Authenticator sayesinde erişemedi. Dikkat edin. Microsoft'a güvenmiyorum.

Bana herhangi bir saldırı düzenlenmedi şimdiye kadar. Ne Google ne de Microsoft tarafında.

15 den fazla kaçak oyun, kaçak office, kaçak windows, avast:D. Ona rağmen 0 saldırı:D.

Gece ben uyurken böyle bildirim gelmiş 2 ülkeden erişmişler. Fakat bu hesabımı sadece skype için kullanırdım 2FA vs yoktu.

1758532201791.webp