Jeh0Ke

Becerikli
Merhaba, 3D baskılarım için maliyet hesaplamaya çalışıyorum ama piyasayı tam bilmediğimden fiyatlarım az mı çok mu kestiremedim. Benim hesaplamam 50G olan ve 8S süren bir baskı için şu şekilde:

1- Filament maliyeti: (baskıdaki filament miktarı)*(filamet ücreti)/1000 = 50*400/1000=20
2- Süre maliyeti: (saatlik elektrik maliyeti)+(saatlik makine aşınma maliyeti.))*(baskı saati.) = (2, 5+2, 5)*8 = 40.
3- İşçilik: Boyama ve zımpara yapmıyorum. Sadece destek sökümü ve baskı üzeri temizleme için 50TL.
4- Yol maliyeti: Gidiş geliş 40TL benim için.
5- Sahibinden pg ücreti: 45TL.
6- %20 kar payı ve yuvarlama.

Sonuç: 235 TL.

Bu iyi bir fiyatlandırma mı? Düşük veya yüksek olan kısımları var mı?

Fiyatlar çok değişiyor. Ben gramını 1.75'ten basarken başka bir tanıdığım 4 TL'den basıyor en basitinden.

Destek sökümü için para alma derim. Saatlik elektrik için ise ben fatura aylık 500 geldiği için saatine 5 TL ekliyorum çok uğraşmamak adına.

Yol maliyeti ve sahibinden'in maliyetini birlikte eklemissin. Sahibinden uzerinden yollayinca neden bir daha yol ekliyorsun? Kargo yok mu yakinda?

Yol maliyeti ve sahibinden'in maliyetini birlikte eklemissin. Sahibinden uzerinden yollayinca neden bir daha yol ekliyorsun? Kargo yok mu yakinda?
Yakında yok Hocam. Dolmuşla gitmem gerekiyor.

Fiyatlar çok değişiyor. Ben gramını 1.75'ten basarken başka bir tanıdığım 4 TL'den basıyor en basitinden.

Destek sökümü için para alma derim. Saatlik elektrik için ise ben fatura aylık 500 geldiği için saatine 5 TL ekliyorum çok uğraşmamak adına.
Bunun dışında diğer ücretleri iyi mi Hocam. Ayarlamam gereken bir şey var mı?

Katılıyorum sonuç olarak destek sökümü zaten hizmete dahil olmalı. ben gramını 1.5 TL'den basıyorum fakat ben okul malzeme alırken onlarla beraber topluca almaya anlaştığım için bana bayağı bir ucuza geliyor. Saat ücretini bende 5 TL alıyorum ve kargo ücretini de aracı firma yoluyla yapıyorum fakat 600 TL üzeri alımlarda ücretsiz seçiyorum. Şu an site komisyonları yüzünden wp üzerinden satış yapıyorum. Ayrıca zımpara + boyama hizmetide baskının boyutuna göre genelde minimum 80 TL'den başlıyor. Kargoyu da MNG, yurt içi ve PTT ile yapıyorum kullanıcıya bu sayede fiyat seçenekleri sunuyorum her birinin arasında 10 TL mi ne fark var.

Katılıyorum sonuç olarak destek sökümü zaten hizmete dahil olmalı. ben gramını 1.5 TL'den basıyorum fakat ben okul malzeme alırken onlarla beraber topluca almaya anlaştığım için bana bayağı bir ucuza geliyor. Saat ücretini bende 5 TL alıyorum ve kargo ücretini de aracı firma yoluyla yapıyorum fakat 600 TL üzeri alımlarda ücretsiz seçiyorum. Şu an site komisyonları yüzünden wp üzerinden satış yapıyorum. Ayrıca zımpara + boyama hizmetide baskının boyutuna göre genelde minimum 80 TL'den başlıyor. Kargoyu da MNG, yurt içi ve PTT ile yapıyorum kullanıcıya bu sayede fiyat seçenekleri sunuyorum her birinin arasında 10 TL mi ne fark var.
Hocam peki yeni başlayan biri olarak tavsiyeleriniz var mı 3D baskı hizmeti vermek için? Nasıl başlamamı tavsiye edersiniz?

Hocam peki yeni başlayan biri olarak tavsiyeleriniz var mı 3D baskı hizmeti vermek için? Nasıl başlamamı tavsiye edersiniz?

Tavsiyem şu anlık dışarıdan çok yakın çevrene satmaya çalış. Hem hatalarını fark etmen daha kolay olur hem de yeni başladığın için sorunlarla karşılaşsan bile düzeltme şansın olur. Ayrıca figür tarzı şeylerden çok işlevsel şeyler daha çok satıyor, en azından benim için öyle. Özellikle Switch için aksesuarlar ve yedek parçalar üretiyorum ve bu kilit sistemini bile tamircilere nohuttan küçük olmasına rağmen 100 taneyi 100 TL'den satıyordum. O kadar kullanışlı ve Türkiye'de olmayan yedek parça ve aksesuarlar var ki en basitinden joycon tutuculardan 20-30 tane rahat satıyorum çünkü orijinalin 3-4 katı daha uygun. Hatta yaptığım yedek parçayı kendi kırık Switch'ime bile taktım.

Böyle bir fikrin varsa cihaza sahip olmanı şiddetle tavsiye ederim en azından bir deneme baskısı alıp kendi cihazına takarsan ve denemiş olursan müşteriye bozuk ürün gelme riskini kaldırıp sorun yaşamanı en aza indirirsin. Ben Switch'den örnek verdim fakat herhangi bir cihaz olabilir. Ayrıca böyle yedek parçalarda kalibrasyonda çok önemli tolarence testler gibi testlerde kusursuz yapmak lazım.

Ben şu an kendi bölgemdeki çoğu tamirciye yedek parça hizmeti veriyorum genelde esnafı tanıdığım için beni bütün esnaflara yaydılar.

Tavsiyem şu anlık dışarıdan çok yakın çevrene satmaya çalış. Hem hatalarını fark etmen daha kolay olur hem de yeni başladığın için sorunlarla karşılaşsan bile düzeltme şansın olur. Ayrıca figür tarzı şeylerden çok işlevsel şeyler daha çok satıyor, en azından benim için öyle. Özellikle Switch için aksesuarlar ve yedek parçalar üretiyorum ve bu kilit sistemini bile tamircilere nohuttan küçük olmasına rağmen 100 taneyi 100 TL'den satıyordum. O kadar kullanışlı ve Türkiye'de olmayan yedek parça ve aksesuarlar var ki en basitinden joycon tutuculardan 20-30 tane rahat satıyorum çünkü orjinalin 3-4 katı daha uygun. Hatta yaptığım yedek parçayı kendi kırık Switch'ime bile taktım.

Böyle bir fikrin varsa cihaza sahip olmanı şiddetle tavsiye ederim en azından bir deneme baskısı alıp kendi cihazına takarsan ve denemiş olursan müşteriye bozuk ürün gelme riskini kaldırıp sorun yaşamanı en aza indirirsin. Ben Switch'den örnek verdim fakat herhangi bir cihaz olabilir. Ayrıca böyle yedek parçalarda kalibrasyonda çok önemli tolarence testler gibi testlerde kusursuz yapmak lazım.
Hocam bende dahil etrafımda pek kullanan yok. Ancak masaüstü çalışan insan çok var. Belki bunlar için bazı araçlar düşünebilirim. Hoparlör ve monitör standtları, fare kablosu tutucusu veya laptop aksesuarları basabilirim. Elimde başka cihazlarda olsa onlara da uygun parçalar basardım ancak yok. Figür gibi şeyler bence de uzak çünkü kesin olarak bir işlem istiyorlar ama şu an bunu yapacak becerim yok. En iyisi benim bir katalog çıkarmam.

Hocam bende dahil etrafımda pek kullanan yok. Ancak masaüstü çalışan insan çok var. Belki bunlar için bazı araçlar düşünebilirim. Hoparlör ve monitör standtları, fare kablosu tutucusu veya laptop aksesuarları basabilirim. Elimde başka cihazlarda olsa onlara da uygun parçalar basardım ancak yok. Figür gibi şeyler bence de uzak çünkü kesin olarak bir işlem istiyorlar ama şu an bunu yapacak becerim yok. En iyisi benim bir katalog çıkarmam.

Basit parçalar en çok satanlar oldu bende. Figür gibi baskılar için sla makineler daha uygun bende var fakat çok masraflı meret. Bence yakınlarda ki teknis servislere genelde hangi plastik parçaları ne kadara alıyorlar ve ne için kullanıyorlar diye bir sorun. Eğer size uygunsa ve tablanız yeterli boyuttaysa toplu satış yapabilirsiniz.
Bu arada yoksa kesinlikle kumpas alın hatta mümkünse kaliteli dijital olan bir tane alın, cetvelle ölçümler hep yanlış oluyor bu yüzden deneme baskısı gidiyor boşu boşuna.