3d modelleme hakkında bilginiz var mı? Teknik resim çizebiliyor musunuz? Bunları soruyorum çünkü modelleme yapmak ve çizmek kolay şeyler değiller. Pratik ve zaman isteyen bir süreç.
Gerekenler:
1) Zaman ve emek
2) Fdm bir 3d yazıcı (mümkünse en kolay kalibre edilebilen ve iki gün sonra tabla eğriliği sorunu çıkartmayan)
3) Filamet (mümkünse Pla ve Pla+ fakat hangi parça üretilecekse ona uygun başka bir filament)
4) Kumpas
5) Sentil ya da diğer ismi ile filler çakısı
6) Zımpara seti
7) Aseton
8) Kaliteli bir yazıcı nozülü
9) Çizim için Fusion 360 veya AutoCad (malzemeleri bükerken sabrınızı sınayacak)
10) 3d scanner
Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Eğer bu işi bilmiyorsanız ve teknik bilgi ve tecrübeniz yoksa, kitabı ortasından okumaya çalışmayın.
Ekleme: Cura gibi slicer ismi verilen dilimleme programlarını da öğrenmeniz gerekiyor. Destek yapıları ve diğer teknik detayları bilmeden yazıcıdan bahsettiğiniz parçaları basamazsınız. Bassanız bile çok kalitesiz olur gerek görüntü, gerekte işlevsellik açısından. Birde şunu eklemek istiyorum satacağınız ürünler her ne kadar pla ya da pla+ da olsa bunların ömürleri vardır. UV ışınlarına maruz kaldıkça yapıları bozulur. Yaz aylarında haşlanan bir arabanın içerisinde ki bu parçaların düzgün üretilmesi gerekiyor. 3D bastım, satayım ile olmaz. Düzgünce zımparalanması ve katmanların teker teker işlenip boyanması gerekiyor. Göz önünde bulundurun bunları da.