3D printer ile kasa yapılır mı?

cansxxr

Yetkin
Küçük kasa yapmak istiyorum olan sistemimi küçük bir kasaya geçirmek istiyorum yani. Bir forumda atmıştı birisi ve hoşuma gitti. 3D yazıcımda var yurt dışına gideceğim yakında ve döndüğüm zaman yapmak istiyorum petg filament ile. Yapılır mı yapılmazmı kasa güzel mi sizce ve bir de hangi vidalardan kaçtane lazım nasıl vida lazım tam anlamadım thingverse de bir şeyler yazıyor fakat onları bulabilir miyim ve listesini bulmam lazım. Bir de bu güç kaynağı kablosu yerini bir aparatla taşımış aşağı arkaya o nasıl ve USB port filan yapmış kasaya videodaki gibi USB port yapabilir miyim bulabilir miyim ne kadara patlar pek hakim değilim o konulara fakat eğlenceli bir proje olacağını düşünüyorum.

Başka bildiğiniz bir kanal varsa mATX anakart ve 3 fanlı ekran kartı takabileceğim bir 3D printer ile yapan varsa atarsanız onlara da bakmak isterim.

Diğer sorularınıza cevap vermeyeceğim ama yapılır ve gayet de güzel olur ama benzer özellikleri hazır kasada bulabiliyorsanız daha iyi olur çünkü plastik sonuçta, metal kadar kaliteli olmaz. Attığınız kasada pek özel bir şey göremiyorum. Bunları daha çok inanılmaz küçük hacimler isteyen kişiler tercih ediyor.

Daha kucuk istiyordum zaten fakat ITX anakartlar saçma fiyatlarda bu yuzdende direkt kendi sistemimi kucultmeye karar verdim 360mm sivi sogutucum var onu degistirip 240liga geçeceğim sadece. Zaten ozel bir seyi yok kasanin. Sadece bu tarz seylerle ugrasmayi seviyorum ve kasamin cok buyuk olmasindan biraz sıkıldım. Gereksiz buyuk oldugunu dusunuyorum. Direkt hazir kasada ise bu tarz istedigim pek aynisi degil fakat Türkiye'de alabilecegim tek bir kasa bulabildim oda 5.5k ya geliyor. Bu filament ile filan maksimum 2.5 k olur gibi. Ama kesin gozuyle bakmiyorum buna zaten. Belki hazirda alabilirim sadece istedigim sekil bulamiyorum. Tam bu boyutlarda kasa istiyorum mATX sigdirabilecegim 3 fanli ekran karti ile 240mmlik sivi sogutucu koyabilecegim bir kasa istiyorum varsa bildigin atarsan bakmak isterim.

Güzel proje, ama önceden hesap kitap parça düzenini hesapla. PSU ön tarafta çünkü arkada yer yok. Bunun yerine kapalı devre sistem yapmış. O kadar video çekmiş ama yapan kişi eşşek herhalde devreyi gösterme gereksinimini duymamış. PSU'ya içeriden C13 kablo takmış ve arkaya kadar getirmiş. Sonra C14 soketini buraya bağlamış. Ama önemli bir detay var o da on/off switch. Ben videoyu inceledim arkadaki kapalı devreden 3 kablo çıkıyor. Yani açma kapama devresini de düz şekilde C14'e bağlamış. Kapatırsanız içeri gidecek gücü direkt dışarıdan manuel olarak kesiyor. Burda önemli hususlar var. Anahtar uygun değerde olmalı. Bağlantıda Demir pabuç kullanılmalı ve her bağlantıda Makaron olmalı. Şakaya gelmez çünkü.

Baska bir mATX videosu daha var ama onda da iste guc kaynagi direkt onde kapali kasa hiçbir şey gozukmuyor onu da ben istemiyorum. Bu videoyuda dedigin gibi detaysiz yapmis saçma olmus biraz. O kablo isi yerine guc kaynaginin oldugu yere delik acip oradan cikis versem filan nasıl olur acaba.

O kadar zahmete gerek yok ve bence orijinal durmaz. Bu yöntem size göre değilse bence en sağlıklısı kabloyu içeriden gizli geçirmeye çalışmak. Bu durumda yine aynı görüntüyü yakalarsınız. Sadece arkasında her zaman bağlı bir kablo ve kolay ulaşılmayan bir PSU butonu olur o kadar.

Bu kasanın görüntüsü güzel sadece biraz daha cam kısmı büyük olsa daha güzel olurmuş.

O cam kismini oyle yapacağım zaten bende istemiyorum bu kadar kucuk olmasini. Daha buyultucem onu Tinkercad ile buyutucem ic kısmı ufak bir capraz destekler yaparim saglam olsun diye cok ince cerceve olmasin yoksa sıkıntı olur gibi. Dedigin yontemi yapabilirim yapamam degil fakat iste biraz sıkıntılı ve riskli bir şey kablo yamalamak istemiyorum ozellikle PSU kablosunu. Zaten plastik kasa olacak daha yanici olur gibi. Onun yerine dedigin gibi bir yerden gecirebilirim arkaya dogru cikis verebilirim kucuk bir delikle filan halledilir bence. tek sıkıntı kolay ulasilabilir olmaz oda pek sorun yaraticagini dusunmuyorum zaten ha bire PSU ile bir isim olmuyor en fazla fisi cekerim. Su USB port isini yapabilir miyim bulabilir miyim o tarz bir şey onda emin degilim.

Küçük kasa istediğimi söylemişim hocam bu kasayla o kasanın ölçüler sence yakın mı? Akvaryum kasam var zaten istediğimi karşılıyor yeterince yazdım zaten ATX kasa yollamışsın konuyumu okumadın anlamadım.

Bir de vidalarda wood screw filan demiş ne olarak geçiyor Türkçede dümdüz vida olarak sanırım taktığı vidalar pek özel farklı vidalara benzemiyor.
Bu videoda var fakat bunda görünüş sıfır. Direkt ofis PC'si gibi ve daha uğraştırıcı duruyor.

Kasa küçük zaten, aradığın kriterlere uygun bunu bulabildim. Desteklediği anakart boyutuna göre kasa boyutu yorumlanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…