ntrch

Üyecik
Bir süredir varımı yoğumu ve vaktimin tamamını harcadığım bir proje üzerine çalışıyorum. Bu proje bir cihaz içeriyor ve cihaza belirli özelliklere sahip bir kasaya ihtiyacım var. Fakat ben ne bir makine mühendisiyim ne de Fusion 360 gibi programlara hâkim birisiyim. Anladığım bir konu değil ve altından kalkamadım. 3D modelleme hakkında bilgi sahibi birinin yardımına ihtiyacım var. Fiverr gibi freelancer sitelerinden hire etmek istedim ama gerçekten döviz bazlı tekliflerine asla durumum yetmiyor. Aslında cihaz belli, profesyonel olmasa da amatör bir şekilde bir kumpas ile cihazın önemli ölçülerini aldım, ihtiyaçlarım ve referans tasarımlar da elimde var. İşi bilen birinin gelip şöyle aslında bir günde altından kalkabileceği bir konu. Yardım eli uzatabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir süredir varımı yoğumu ve vaktimin tamamını harcadığım bir proje üzerine çalışıyorum. Bu proje bir cihaz içeriyor ve cihaza belirli özelliklere sahip bir kasaya ihtiyacım var. Fakat ben ne bir makine mühendisiyim ne de Fusion 360 gibi programlara hâkim birisiyim. Anladığım bir konu değil ve altından kalkamadım. 3D modelleme hakkında bilgi sahibi birinin yardımına ihtiyacım var. Fiverr gibi freelancer sitelerinden hire etmek istedim ama gerçekten döviz bazlı tekliflerine asla durumum yetmiyor. Aslında cihaz belli, profesyonel olmasa da amatör bir şekilde bir kumpas ile cihazın önemli ölçülerini aldım, ihtiyaçlarım ve referans tasarımlar da elimde var. İşi bilen birinin gelip şöyle aslında bir günde altından kalkabileceği bir konu. Yardım eli uzatabilecek var mı?

Tam olarak ne kadar detaylı bir model hocam? Eğer aşırı hassas ölçüm gerektiren bir model değilse başlangıçta oldukça basit olan Tinkercad'i kullanabilirsiniz ben bile prototipleme yaparken hızlı ölçümleri kullanmak adına birçok prototipte ölçüm model olarak kullanıyorum. Bunun dışında FreeCAD tercih edebilirsiniz fakat endüstriyel anlamda Fusion'dan biraz daha basit kalabilir.
Tinkercad'den prototip örnekleri de bırakıyım tabii ki son ürün olacak kadar iyi olmayabilirler ama montaj ve test için oldukça yeterli modeller çıkarılabiliyor. Zaten burada genel ölçümleri test edip daha sonradan emin olduktan sonra asıl modeli Fusion'da modellemek daha doğru.

1780684131302.webp
1780684065384.webp
1780684270114.webp
1780684186028.webp

Son düzenleme: